Aki soha nem látta az apját az anyának nevét hordja?
Figyelt kérdés
2020. júl. 7. 17:46
11/19 anonim 

válasza:

Jog szerint a gyermek annak a nevét viseli, aki magáénak elismeri.
Pont.
12/19 anonim 

válasza:

11- nek
Ha a férjezett anya a szeretőjétől lesz terhes a gyermek apja automatikusan a férj lesz, nem kell elismernie! Kivéve akkor ha még a szülés előtt elismeri a szerető és az anya hogy ki a gyermek apja genetikailag...
14/19 anonim 

válasza:

13- nak jelezném hogy 11- nek válaszoltam.. Ugyanis téved,mert az anya férjét automatikusan beírják apának anélkül hogy elismerné a gyereket.
Minden más esetben vagy az apa elismerő nyilatkozata vagy a pozitív eredményű apasági vizsgálat az apaság bejegyzésének jogalapja.
15/19 anonim 

válasza:

Ha a kérdésre szeretnénk válaszolni, akkor azt kéne mondani, hogy az apa látása és a név viselése nem függ össze.
16/19 anonim 

válasza:

Vagy azt is mondhatnánk hogy ha őt jegyezték be apának akkor is használhatja a családnevét ha személyesen sosem látta.
17/19 anonim 

válasza:

Nekem volt névm,ódosításom, akkor derült ki, hogy ha megfelelő erkölcsi papírral rendelkezem és van munka viszonyom akkor a kérelmek és indoklás esetén bárm,ilyen vezeték nevet felvehetek! Én anyám leánykori nevét vettem fel, azt egyből elismerték. Viszont hallottam déd szülő, megszűnt család nevét is, amit elfogadtak!
18/19 anonim 

válasza:

Név változtatás esetén egy "átlagos" névnél nem szoktak akadékoskodni. Ha a családi kapcsolat igazolva van akkor mehet gond nélkül pl. a nagyszülők neve is. Viszont komoly esélye nincs a sikeres elintézésre aki olyan ismert,híres nevet szeretne mint pl. Habsburg. Mert ugye azokat is védik akik ahhoz a családhoz tartoznak.
19/19 anonim 

válasza:

Én az apám vezeték nevét viselem pedig nem törödöt velem jó ha 5x láthatam,míg kicsi voltam .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!