Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, mennyire fogadnátok...

Szülők, mennyire fogadnátok el a gyereketek választottját ilyen esetben? Hogy tekintenétek rá?

Figyelt kérdés

A barátommal nem régóta vagyunk együtt, összvissz 6 hete. Viszont az előéletünkről azt tudni kell, hogy lényegében együtt nőttünk fel, mert a családjaink jóban vannak, a nővére a legjobb barátnőm kisovis korunk óta, úgy jártam egy időben hozzájuk, mintha haza mennék. De már nem vagyunk gyerekek, én 24 vagyok, ő 22. Az évek alatt eltávolodtam tőle is, a barátnőmtől is, a családtól is. Nem szándékosan, de az egyetemmel megnyílt előttem egy másik világ, az utóbbi 4-5 évben rengeteget utaztam, többször éltem külföldön is huzamosabb ideig és keveset voltam otthon.

Ő sokkal nyugisabban élt, hétköznap Budapesten volt és suliba járt, hétvégente hazajárt. 16 éves kora óta barátnője volt, mindenki úgy gondolta, hogy 1-2 éven belül házasság lesz a vége és jönnek az unokák. Aztán jöttem én a képbe... Elhagyta miattam a lányt, otthon még csak a szakításról tudnak, de eléggé felháborodtak. Vagyis nem ez a jó szó, hanem inkább sajnálják a lányt. Ő nehéz családi háttérrel rendelkezik, a szülei szörnyen viselkedtek vele egész életében és a barátom családja volt neki "a család". Rendes és szorgalmas lány volt, ez tény és való. Én is ismerem, velem is mindig kedves volt, de a barátom mondta, hogy a végére a kapcsolatuk egyszerűen kihűlt. Már csak éltek egymás mellett és rutinszerűen csináltak mindent. Nem volt jó a kapcsolatuk. Szeretne hazavinni a barátom úgy, mint a barátnőjét, de félek a reakcióktól...

Én ennek a lánynak a szöges ellentéte vagyok. Nem vagyok kis szorgalmas házitündér, aki a bolognaihoz még a tésztát is maga csinálja. Sem olyan, akinek az egyetlen vágya, hogy feleség legyen, aztán szüljön 3-4 gyereket és otthon legyen velük. Mert a barátom családja ilyen, vagyis az anyukája. Mondta mindig, hogy ő már 15-16 évesen is arra vágyott, hogy feleség ("-né") legyen, 18 évesen már kisbabát akart és hogy neki azóta van értelme az életének, amióta anyuka. Otthon van közel 25 éve és neki ezzel teljes az élete. Azért szerették ennyire a barátom exét, mert ő ugyanígy gondolkozott. Párszor beszélgettünk, és sosem értette, hogy miért akarok megtanulni egy 5. idegennyelven is, miért akarok külföldön tanulni, vagy hogy nem vágyom komoly kapcsolatra. Mert hogy ő alig várja, hogy lediplomázzon valahol és aztán lehessen gyereke, de hogy igazából ha már 18 felett terhes lenne, akkor is megtartaná. Szóval én nagyon nem ez vagyok.

Ezért is félek az újbóli bemutatástól, mert mikor szakítottak, anyukám is azzal hívott fel, hogy a barátom kidobta azt a szegény lányt, pedig ilyen jólelkű barátnőt még egyet nem fog találni. És hogy ez a lány főzött, mosott, takarított otthon, egyetem mellett dolgozott is és a család már arra kötött fogadást, hogy 1, vagy 2 év múlva lesz esküvő.

2020. júl. 5. 12:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
58%

Normálisan fogadnám. Nem vagy drogos, alkoholista, stb.

Se tinikorban, se 20-as évei elején nem arra gondolnék, hogy biztos összeházasodnak.

2020. júl. 5. 13:47
 22/28 anonim ***** válasza:
69%
(nem olvastam a válaszokat) szerintem csak az a fontos: szeretitek egymást??? ha igen - akkor járjatok! ez egy boldog időszak az ember életében - nem kell rögtön bevonni a családot, ráér az. Ismerjétek meg egymást, örüljetek egymásnak, szép szerelem - később jönnek a gondok, nagy családi össznépi dolgok -
2020. júl. 5. 14:01
 23/28 anonim ***** válasza:
57%
Amúgy meg mit szóljon hozzá egy szülő nem a szülő jár a fia barátnőjével. A szülő vagy el fogadja vagy nem de két emberre tartozik hogy ők együtt vannak vagy sem. Mivel ilyen kényes szituáció ezért azt tanácsoltam hogy barátként menjetek haza és ott közeledjetek egymáshoz de szerintem lehet mégiscsak jobb lenne ugy hazamennetek hogy ti egy pár vagytok. A szülők anno téged is családtagként kezeltek és te is úgy mentél hozzájuk mintha haza mentél volna. Mit szólnának? Hm? Az egy dolog hogy a srác anyukája már fiatalon akart gyereket de az az ő vágya volt nem a fiáé sem nem a fia exbarátnőjének vágya. Ha ezt erőltették volna akkor később lehet a srác a házasságba úgy belefásult volna hogy ott minden lett volna csak boldogság nem amennyiben igaz amiket írtál. Két emberre tartozik a párkapcsolat viszont azt is el kell fogadni ha pl. A szülők nem lesznek boldogak ettől vagy boldogak lesznek anno gondolom nekik is ezekkel az érzésekkel meg kellett küzdeniük hogy vajon mit szól majd após anyós mert ugye nekik már após anyós van. Nekik is van szabad akaratuk. Mint ahogy a két embernek is.
2020. júl. 5. 14:05
 24/28 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem neked ez a srác nem lesz elég izgalmas. Pár hónap és vége
2020. júl. 5. 14:23
 25/28 anonim ***** válasza:
29%
A nagy színes papagáj vergődését olvashatjuk bő lére eresztve.
2020. júl. 5. 14:47
 26/28 anonim ***** válasza:
63%

"és a család már arra kötött fogadást, hogy 1, vagy 2 év múlva lesz esküvő." - na, az ilyen család menjen a 3,14csába...

Kérdező, ti egymással foglalkozzatok, ne a másik családjával... hogy mit szólnak hozzá az = fehérzaj...

2020. júl. 5. 15:24
 27/28 anonim ***** válasza:
76%
J, aegébyként meg úgy fogadnám, hogy ő a gyerekem párja... ez ugyanis a gyerekem döntése, nem az enyém.
2020. júl. 5. 15:25
 28/28 anonim ***** válasza:
27%

Az nem opció, hogy először csak beszél rólatok/rólad? Szerintem, ha ennyire tartasz a dologtól, akkor megkérheted, hogy fokozatosan adja elő a dolgot.

1. "Anya, elkezdtem járni valakivel."

2. "Zsuzska az. Ja, ő igen, tudod a Joli régi barátnője."

3. Hazamentek párként a szülőkhöz.

6 hét után szerintem még korai ennyire ráfeszülni erre, majd meglátjátok hogy merre alakul a kapcsolatotok. De ez csak az én véleményem.

2020. júl. 5. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!