Érdemes lenne belevágnom? Megélhetnék belőle?
Most érettségiztem le,nem megyek főiskolára,mert nem tudtam eldönteni igazán,hogy mit akarok,hogy milyen szak lenne jó nekem,és egyáltalán nekem való e a főiskola.Tehát úgy döntöttem,hogy elvégzek egy 1 éves cukrász tanfolyamot.Már középiskolai jelentkezéskor is cukrász szakközépbe akartam menni,de lebeszéltek róla,mert hogy abból nem lehet megélni úgysem. Viszont minden nap sütnék amennyit lehet,imádom,egyszerűen késztetést érzek a sütés iránt! A rokonok szét dícsérik a "műveimet",és már támogatnának ebben.És mondták is hogy ha kellőképpen hirdetném majd magam,mint cukrász/tortakészítő,akkor sikerülhetne az,hogy a városban és a környéken mindenki hozzám forduljon torta ügyben=)De most én lettem bizonytalan,hogy érdemes e...? Úgy szeretném ezt csinálni,de annyira félek attól,hogy senki nem készíttetne velem tortát,se süteményt.A napnak azon részében,amikor nem sütök,vagy alszom,ezen gondolkodom.Érdemes belevágni?Lehetnék egy elismert és ismert cukrász?Még egy hasonló kérdés: Magyarországon van olyan hely ahol mestercukrásznak tanulhat az ember?Ez csak főiskolán tanulható dolog?Mert ugye külföldön ezt tapasztalatban mérik... Kérem,aki tud segítsen!=D
Amúgy azért ide írtam,mert nem tudtam hova tartozik igazán a témám.
07:06, nem mert ha vállalkozó lesz, akkor olyan sütiket süt majd, amiket akar :-)
a tanulóidőbe persze, hogy mindent gyakorolni kell
de mi van ha neki 1 év elég, mert őstehetség, és utána már lehetne saját kis üzlete pl...vagy azt nem lehet?
A cukrász jó szakma,pláne ha tényleg tehetséges valaki...
unokanővérem is cukrász,piszok jó és piszok jól él belőle...(ő úgy kezdte,hogy az oviba egy-két gyereknek csinált ingyenszülinapitortát)
Hogy meddig tanulta?Nos ő szakmunkásképzőt végzet,az akkor három év volt.
Jajj köszönöm ezt a sok bátorítást=) Olyan jól esik!!!
Az 1 éves tanfolyam alatt 40% az elmélet,a többi gyakorlat,egy kijelölt vagy választott gyakorlati helyen(cukrászda,de akár lehet a tesco is)tehát azért gyakorlathoz is jutnék,ezért választottam ezt,nem pedig a 3 éveset.És úgy gondoltam,hogy utána még egy évet dolgoznék valaki keze alatt cukrászként,aztán talán lesz elég pénzem egy jó nagy adag konyhai felszerelésre és akkor belevághatok=)És ha jól megy akkor szóba jöhet befektetésnek a kis hangulatos cukrászda...
A tehetség úgy gondolom megvan,mert amit elkezdek az mindig jól sül ki,persze bőveen van mit tanulnom=)
Ja és azon kívül,hogy süteményeket gyártanék megrendelésre,mindenképp a személyes megbeszéléssel,az egyediséget szeretném kihangsúlyozni a hirdetésekben is.Tehát egyedire tervezett torták,sütemények.
Még egyszer köszi az eddigi kedves bátorítást=)
És igen,ahogy az egyik hozzászóló írta Németország jó ötlet,szívesen ki is mennék,élnek kint rokonaink,anyukám is gyakran jár oda.
Én is Németországban élek: egyrészt az itteni sütik szerintem finomak, nem olyan rettentö édesek, mint MO-on. Másrészt ha valaki ITT olyan sütiket készitene, mint ami OTT divat, akkor nem vennék meg, mert az itteni izlésnek nem felel meg.
Harmadszor - és ez a legnagyobb gond: ahhoz, hogy ITT cukrász legyél, szükséges egy cukrászmesteri végzetség, ezen kivül igen szigorú feltéletek vannak a helységre vonatkozóan (pl. a házi cukrászathoz egy teljesen külön konyhát kell berendezni, ahol semmi mást nem készithetnek, csak a sütiket), igen komoly egészségügyi megszortiások vannak, és ezeket a rendenkezéseket IIT IGEN KOMOLYAN veszik, nincs olyan, hogy az ellenörnek adok egy kics csúszópénzt és elnézi a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!