Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdemes lenne belevágnom?...

Érdemes lenne belevágnom? Megélhetnék belőle?

Figyelt kérdés

Most érettségiztem le,nem megyek főiskolára,mert nem tudtam eldönteni igazán,hogy mit akarok,hogy milyen szak lenne jó nekem,és egyáltalán nekem való e a főiskola.Tehát úgy döntöttem,hogy elvégzek egy 1 éves cukrász tanfolyamot.Már középiskolai jelentkezéskor is cukrász szakközépbe akartam menni,de lebeszéltek róla,mert hogy abból nem lehet megélni úgysem. Viszont minden nap sütnék amennyit lehet,imádom,egyszerűen késztetést érzek a sütés iránt! A rokonok szét dícsérik a "műveimet",és már támogatnának ebben.És mondták is hogy ha kellőképpen hirdetném majd magam,mint cukrász/tortakészítő,akkor sikerülhetne az,hogy a városban és a környéken mindenki hozzám forduljon torta ügyben=)De most én lettem bizonytalan,hogy érdemes e...? Úgy szeretném ezt csinálni,de annyira félek attól,hogy senki nem készíttetne velem tortát,se süteményt.A napnak azon részében,amikor nem sütök,vagy alszom,ezen gondolkodom.Érdemes belevágni?Lehetnék egy elismert és ismert cukrász?Még egy hasonló kérdés: Magyarországon van olyan hely ahol mestercukrásznak tanulhat az ember?Ez csak főiskolán tanulható dolog?Mert ugye külföldön ezt tapasztalatban mérik... Kérem,aki tud segítsen!=D

Amúgy azért ide írtam,mert nem tudtam hova tartozik igazán a témám.

2010. aug. 1. 00:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy próbát mindenképpen megér,hogy hirdesd magad.Készíts,készíttess egy weblapot és tedd fel a sütijeidről,tortáidról a képeket.
2010. aug. 1. 00:19
 2/16 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ötlet! ;) És mivel még fiatal vagy, bőven van időd tapasztalatot szerezni. Sajnálom hogy hasznos dolgot nem tudtam írni, de drukkolok neked ;) Meg majd ha profi lettél adhatnál kis ingyen kóstolót :D Nyam-nyam
2010. aug. 1. 00:30
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg, ha nem is jön be, az a pár év is biztos lesz valamire és bőven lesz időd másba is kezdeni, ha arról van szó, nincs mit vesztened.
2010. aug. 1. 00:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi Németben élünk, és itt (nemcsak az én véleményem), de híresen szarok a sütik,torták. Mindig könyörgök itthon haveroknak, ha ismer valaki jó cukrászt küldje már ki, mert az itteni sütik-tortákkal halálra kereshetné magát kint, és még konkurencia sem lenne, mert mind, a leghíresebb is szar...mármint a magyar cukrászdákhoz képest.
2010. aug. 1. 00:38
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

ha tényleg ennyire szeretnéd és látszik mennyire lelkiismeretesen csinálnád akkor vágj bele nyugodtan

azt előre nem tudhatod hogy mennyire leszel sikeres de hidd el ha tényleg jól csinálod és megfizethető áron akkor ennek nagyon hamar híre menne :))

sok sikert

2010. aug. 1. 00:42
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
azért, az nem úgy megy, hogy az otthoni konyhában nekiállsz sütni főzni - tudod apeh, ántsz, haccp ;)
2010. aug. 1. 00:48
 7/16 anonim ***** válasza:

A cukrász tanfolyamot nem javaslom. Végezz szakközépiskolát, ott kötelezően kell vállalnod cukrászatban munkát, amit biztosítanak gyakornokkét, és úgy már meg tudsz élni, mert eleve lesz egy referenciád.

És nem megrendelésre dolgozol, hanem a többiekkel együtt, hol fagyit készítetek, hol meg cukormázat. Harmadnap meg mignonokat és tortalapokat. Így megy ez :) Sok szerencsét hozzá!

2010. aug. 1. 01:13
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyobb terveid vannak a szakmával, és ismert akarsz lenni, akkor nyitnod kellene egy hangulatos üzletet. Ez lehetne valami pop art stílusú akár. Külföldön igen híres, szerintem hazánkban is megállná a helyét.
2010. aug. 1. 04:50
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A siker szervezés és hírverés kérdése, amihez persze kell a minőségi szolgáltatás, és keményen meg kell érte dolgozni. Vágj bele, és bízz magadban. Szerencsés az az ember, akinek kenyérkereső foglalkozása egyúttal hobbija. Egy leszel ezek közül, boldog életed lesz. Ki tudja? Az egyik hozzászólás nyomán mondom: lehet, hogy Te leszel a németek gazdag sztárcukrásza! Hajrá!
2010. aug. 1. 04:57
 10/16 anonim ***** válasza:
85%

én nem vagyok cukrász, de a barátom séf.

kizártnak tartom, hogy egyéves tanfolyamon olyan alapokat kapjál, mint egy 3-4 éves képzésben. (a barátomhoz járnak tanulók, és mindig a fejét fogja.) inkább válaszd a hosszabb képzést szerintem, ha ez a vágyad komoly!

amúgy vendéglátóipariba is mehetsz, ha már felsőoktatás, de a cukrászképzést nem bekkelheted ki (szerintem).

amúgy teljesen jó elképzelés, ha tehetséges vagy, rendes jövedelemhez juthatsz akár saját vállalkozásban, akár étteremben. de azt tudnod kell, hogy sem a szakácsok, sem a cukrászok nem végeznek könnyű munkát. napi 12-18 órákat güriznek forró környezetben, állva. és minél magasabbra jutnak, annál többet dolgoznak...

azt is tudnod kell, hogy szép dolog a süteménysütés, de ha cukrász vagy, és ez a foglalkozásod, az nem a tervezésről, a sütögetésről szól, hanem ugyanannak a darabnak a rutinszerű újraelőállításáról ipari mennyiségben. vagyis egy gyári szalagmunka.

2010. aug. 1. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!