Érdemes lenne belevágnom? Megélhetnék belőle?
Most érettségiztem le,nem megyek főiskolára,mert nem tudtam eldönteni igazán,hogy mit akarok,hogy milyen szak lenne jó nekem,és egyáltalán nekem való e a főiskola.Tehát úgy döntöttem,hogy elvégzek egy 1 éves cukrász tanfolyamot.Már középiskolai jelentkezéskor is cukrász szakközépbe akartam menni,de lebeszéltek róla,mert hogy abból nem lehet megélni úgysem. Viszont minden nap sütnék amennyit lehet,imádom,egyszerűen késztetést érzek a sütés iránt! A rokonok szét dícsérik a "műveimet",és már támogatnának ebben.És mondták is hogy ha kellőképpen hirdetném majd magam,mint cukrász/tortakészítő,akkor sikerülhetne az,hogy a városban és a környéken mindenki hozzám forduljon torta ügyben=)De most én lettem bizonytalan,hogy érdemes e...? Úgy szeretném ezt csinálni,de annyira félek attól,hogy senki nem készíttetne velem tortát,se süteményt.A napnak azon részében,amikor nem sütök,vagy alszom,ezen gondolkodom.Érdemes belevágni?Lehetnék egy elismert és ismert cukrász?Még egy hasonló kérdés: Magyarországon van olyan hely ahol mestercukrásznak tanulhat az ember?Ez csak főiskolán tanulható dolog?Mert ugye külföldön ezt tapasztalatban mérik... Kérem,aki tud segítsen!=D
Amúgy azért ide írtam,mert nem tudtam hova tartozik igazán a témám.
ha tényleg ennyire szeretnéd és látszik mennyire lelkiismeretesen csinálnád akkor vágj bele nyugodtan
azt előre nem tudhatod hogy mennyire leszel sikeres de hidd el ha tényleg jól csinálod és megfizethető áron akkor ennek nagyon hamar híre menne :))
sok sikert
A cukrász tanfolyamot nem javaslom. Végezz szakközépiskolát, ott kötelezően kell vállalnod cukrászatban munkát, amit biztosítanak gyakornokkét, és úgy már meg tudsz élni, mert eleve lesz egy referenciád.
És nem megrendelésre dolgozol, hanem a többiekkel együtt, hol fagyit készítetek, hol meg cukormázat. Harmadnap meg mignonokat és tortalapokat. Így megy ez :) Sok szerencsét hozzá!
én nem vagyok cukrász, de a barátom séf.
kizártnak tartom, hogy egyéves tanfolyamon olyan alapokat kapjál, mint egy 3-4 éves képzésben. (a barátomhoz járnak tanulók, és mindig a fejét fogja.) inkább válaszd a hosszabb képzést szerintem, ha ez a vágyad komoly!
amúgy vendéglátóipariba is mehetsz, ha már felsőoktatás, de a cukrászképzést nem bekkelheted ki (szerintem).
amúgy teljesen jó elképzelés, ha tehetséges vagy, rendes jövedelemhez juthatsz akár saját vállalkozásban, akár étteremben. de azt tudnod kell, hogy sem a szakácsok, sem a cukrászok nem végeznek könnyű munkát. napi 12-18 órákat güriznek forró környezetben, állva. és minél magasabbra jutnak, annál többet dolgoznak...
azt is tudnod kell, hogy szép dolog a süteménysütés, de ha cukrász vagy, és ez a foglalkozásod, az nem a tervezésről, a sütögetésről szól, hanem ugyanannak a darabnak a rutinszerű újraelőállításáról ipari mennyiségben. vagyis egy gyári szalagmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!