Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem mi lettünk a kereszt...

Miért nem mi lettünk a keresztszülei?

Figyelt kérdés

Párom első unokatesójáról van szó, akivel egy év van közöttük. A pasinak lett felesége, gyereke.

Azt hittük, mi leszünk a gyerek keresztszülei, mert lassan 5 éve vagyunk együtt és olyan párt szoktak keresztszülőnek, akik régóta vannak együtt.

És a legnagyobb meglepepetésünkre egyik haverja keresztelte meg, akinek a barátnője kb 2 hete van vele együtt...

Tudom, h le kéne sza.ni de engem bánt, hogy nem minket kért fel, együtt nőttek fel a barátommal szinte.

Sőt, meg se hívtak a keresztelőre...

2020. jún. 16. 10:14
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
93%

Pontosan ezek a kritériumok. Ha ti rendelkeztek ezekkel, akkor egyszerűen annyi, hogy a választott "haver" mégiscsak közelebb áll hozzájuk valamiért.

Egyébként örülj neki, hogy nem ti vagytok a keresztszülők, mert az, ha komolyan veszi valaki, eléggé zsebbenyúlós történet egy életen keresztül és komoly kötelezettségekkel jár.

2020. jún. 16. 11:17
 12/39 anonim ***** válasza:
88%

Az az igazság, hogy az én kislányomnak nem tesómékat választottuk keresztszülőknek (pedig nagyon jó a viszonyunk, házas is ), hanem a férjem nagybátyját és a menyasszonyát.

Tesóméktól megkérdeztem előtte, hogy gáz-e, ha nem ők lesznek a keresztszülők, lesz -e bennük rossz érzés miatta, de csak legyintett, h teljesen mindegy.... Nálunk ilyen volt.

Szerintem annyira nem fontos a mai világban ez a keresztszülős dolog. Amúgy a tesómnak 2 gyereke van, és egyiknek sem vagyok a keresztanyja.. de nem zavar cseppet sem, teljesen mindegy, nem befolyásolja a hozzáállásomat vagy a hozzájuk állásomat a dolog.

2020. jún. 16. 11:20
 13/39 A kérdező kommentje:
köszönöm a váaszokat, mi meg se lettünk kérdezve, ha azt mondják bocsi, nem ti lesztek, akkor okés, de így, olyan hülyén jött ki, netről tudtuk meg hogy lesz keresztelő
2020. jún. 16. 11:22
 14/39 anonim ***** válasza:
95%
De neked közöd sincs, mit sértődgetsz meg szervezkedsz? Még ha a párodnak esne rosszul, de nem, te drámázol itt. Hát, ne haragudj már, de én se akarnék ilyet, még csak a gyerekem közelébe se. Nem lehet, hogy azóta nem olyan szoros a kapcsolat, amióta te vagy, mert rád nem kíváncsi senki?
2020. jún. 16. 11:25
 15/39 anonim ***** válasza:
94%
Most komolyan, mitől olyan fontos egy jelentőség nélküli megnevezés?
2020. jún. 16. 11:26
 16/39 anonim ***** válasza:
93%
Ha sose volt szó arról, hogy ti lennétek majd a keresztszülők, akkor miért vagy így kiakadva ezen? Miért kézenfekvő az neked, hogy az elsőunokatestvér a keresztszülő?
2020. jún. 16. 11:28
 17/39 anonim ***** válasza:
94%
Ha sose volt róla szó,a hogy ti lesztek a keresztszülők, akkor miért vagy így meglepve? Nem is láttátok még a gyereket, de biztos titeket fognak felkérni... én se az alapján választanék a gyerekemnek keresztszülőt, hogy mióta vannak együtt, hanem hogy milyen a kapcsolatom velük. Ezek szerint az a "random haver" jóval közelebb áll hozzájuk, mint ti. De a keresztszülőség igazából mára csak egy formalitás, nincs nagy jelentősége, ettől ugyanúgy törödhettek a gyerekkel, nem kell csinálni ezt a vihar a biliben témát.
2020. jún. 16. 11:31
 18/39 A kérdező kommentje:
11. nem azért nem szoros a kapcsolat mert én vagyok :D mi 5. éve vagyunk együtt, ők meg 1.5 éve kb, azóta lett gyerek, lagzi, keresztelő.. .szóval én lehetnék aki lenézem, mert kb a 2. randin terhes maradt, pedig nem titni, 25 éves... mint én.
2020. jún. 16. 11:41
 19/39 anonim ***** válasza:
95%
Milyen jogon nézed le ezért? Szerinted te többet érsz? Téged meg 5 év után se kért meg, az jobb? Ha velük is ilyen vagy, akkor tényleg csak annyit tudok mondani, hogy miattad nem vagytok jóban annyira. Mert tökre látszik, hogy mennyire fáj ez neked, milyen irigy vagy, hogy náluk így van nálatok meg semmi. Szerinted ők nem érzik?
2020. jún. 16. 11:47
 20/39 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy a keresztszűlők nem feltétlen kell egy pár legyenek. Simán lehet a gyereknek csak keresztapja is, keretszanya nélkül. Így meg hol számít az, hogy ki mióta van együtt valakivel?

Szerintem simán csak komák akartak lenni a haverjával, amihez neked megsemmi közöd.

2020. jún. 16. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!