Utasítottatok már vissza keresztszülő felkérést? Vagy titeket utasítottak-e már vissza?
Többször is. Az egyik a barátnőm volt, akkoriban hívő ember voltam, de messze nem katolikus és nem is lettem volna hajlandó átkeresztelkedni.
Aztán később nem hívő koromban a férjem húga kért fel. Ott is azzal utasítottam el, hogy nem vagyok katolikus.
Mindkét esetben visszás volt számomra, hogy olyan emberek kértek fel erre, akik jobban hittek a fekete macskában, mint bármilyen Istenben és fogalmuk sem volt róla, mi a megkeresztelkedés lényege. Én bemerítkeztem és az egy komoly döntés volt részemről. Hitemmel is ellenkezik kisbabák keresztelése, akiknek semmilyen személyes döntése nincs ebben az egészben, és ha van Isten, tudom jól, hogy nem kedveli ezt a képmutató szokást.
Mivel hallottam arról a felfogásról is, hogy a keresztszülőség lényege abban van, hogy ha a szülők meghalnak, a keresztszülő fogja felnevelni a gyereket, ebben már több értelmet találtam. Megkérdeztem a nem hívő férjem testvérét, hogy emiatt kért fel esetleg. Azt mondta, hogy nem. Így aztán nem erőltettem tovább a témát, mert kész röhej.
Én is így gondolom. Eszembe jutott, hogy tizenévesen úgy voltam vele hogy nem illik visszautasítani, de most x évvel később már visszautasítanám, mert ahogy elköltöztünk ritkán találkoztunk, és nem alakult ki semmilyen kötődés gyerekkel azon kívül hogy ajándékot vittem neki. Arról nem beszélve, hogy a szülőkkel később megszakadt a kapcsolatom így pedig lehetetlen lett volna egy kisgyerekkel kapcsolatot tartani. Tehát én már nem erőltetném. Ha jóban vagyok valakivel úgyis részt veszünk egymás életében, ehez nem kell keresztszülőnek lenni (nyilván vallásos szemszögből más a helyzet).
Ezért voltam kíváncsi, hogy hogyan fogadták a szülők, vagy éppen fordítva, mint szülő hogyan viseltétek a visszautasítást.
Mi utasítottunk vissza felkérést.
Unokatesóm kért meg.
Sosem szerettük egymást. Egy faluban nőttünk fek és nyaranta mamánál voltunk, még a szülők dolgoztak. De nem szerettük egymást.
Mi elköltöztünk, jó anyagi körülményeink vannak.
Mikor haza látogattunk, felkerestek minket.
Hát nagyon meglepődtünk, mert akkor már kb 3 éve nem is találkoztunk.....
Elmondták h szeretnénk ha mi lennénk a keresztszülők.
Mi pedig udvariasan elmondtuk, hogy sajnos nagyon ritkán járunk "haza" (anyuékhoz) így minimális kapcsolatunk lenbe,a kicsivel. És szerintünk ez nem jó.
Próbáltak erősködni h csak a szülinapok, ballagások stb lenne a max plusz hazajárásunk. De mondtuk h sajnos ez sem fér bele.
Őszintén szólva megértették h gyanítjuk hogy ők nem olyan keresztszülőt akarnak aki igazán törődik a gyerekkel, hanem inkább olyat aki majd vesz ezt azt (és tudta h mi megtehetjük)
Nyilván vérig volt sértve, amit azóta is 6 éve emleget a nagymamánknak. De letojom! Nem vok fejős tehén, és undorító hogy a gyerekének az alapján akart keresztszülőt hogy ki venne több/ drágább cuccokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!