Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párommal 12 éve együtt lakunk...

Párommal 12 éve együtt lakunk a párom lakásában, Nem vagyunk házasok sem élettársak, Párom most ki akar semmizni, ki akar tenni a lakásából. Milyen jogszabályok vonatkoznak a fentiekre?

Figyelt kérdés
Én már nyugdíjas vagyok, e- mellett munkaviszonyban is állok. Párom rokkantsági nyugdíjas 67 000 Ft / hó ellátmányt kap. Ki akar rakni az utcára a párom. Most milyen joggal élhetek? 12 évig eltartottam páromat, mert az Ő ellátmányából a havi rezsi és a megélhetésre nem fedezi amit havonta kap kézhez. Mit tudok most tenni? Mihez kezdjek most? Ki tehet ennyi együttlét után, csak úgy az utcára?
2020. jún. 14. 20:57
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
70%

Az előző lakás, amit eladtatok, az kinek a nevén volt?

Ha jól értem, akkor abból a pénzből a jelenlegi egy darab lakásotokat vettétek.

Ha ő hozott be a kapcsolatba egy lakást és te nem, akkor bizony annak az ára az ő magánvagyona, nem közös, így ha abból vett másik lakást, az is az övé. Ha te a vásárláskor beleadtál az új lakásba (és bizonyítani is tudod), akkor viszont annak az arányába az a tied is, mindegy kinek a nevén van.

A felújítás költségeit felesben kell állni, viszont a lakás fenntartásáét is, így ha az utóbbiakat mind ő fizette, akkor simán lehet, hogy ezek ellensúlyozták a felújítás költségeit. Ezt is csak számlák birtokában lehet eldönteni.

A lényeg, hogy menj ügyvédhez, ehhez hozzáértő kell.

2020. jún. 16. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!