Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párommal 12 éve együtt lakunk...

Párommal 12 éve együtt lakunk a párom lakásában, Nem vagyunk házasok sem élettársak, Párom most ki akar semmizni, ki akar tenni a lakásából. Milyen jogszabályok vonatkoznak a fentiekre?

Figyelt kérdés
Én már nyugdíjas vagyok, e- mellett munkaviszonyban is állok. Párom rokkantsági nyugdíjas 67 000 Ft / hó ellátmányt kap. Ki akar rakni az utcára a párom. Most milyen joggal élhetek? 12 évig eltartottam páromat, mert az Ő ellátmányából a havi rezsi és a megélhetésre nem fedezi amit havonta kap kézhez. Mit tudok most tenni? Mihez kezdjek most? Ki tehet ennyi együttlét után, csak úgy az utcára?
2020. jún. 14. 20:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
Keress családjogi ügyvédet. Nem megy az olyan egyszerűen, hogy tűnj el azonnal.Bíróságokon szokott lenni ingyenes tanácsadás.
2020. jún. 14. 21:18
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
Jogilag, bizonyítható az élettársi kapcsolat? Van a neveden bármi számla például?
2020. jún. 14. 21:31
 13/21 anonim ***** válasza:
96%

En ügyvéd vagyok, és mondom, hogy jogilag ők élettársak. Mivel nincs róla szerződés, ez együttélés kezdetét a Kérdezőnek kell egy esetleges perben bizonyítania. Utána jön a közös vagyon létének, mértékének és hozzájárulás arányának bizonyítása. Aztán meg lehet osztani a vagyont. De ez a Kérdező esetében pénzt jelent, a lakásban nem maradhat, ha nem az övé. Erre akkor létezhet kivétel, ha van közös gyerek.

Itt lehet olvasgatni: [link]

És menj ügyvédhez, mert ezt nem tudod egyedül megcsinálni.

2020. jún. 14. 21:39
 14/21 anonim ***** válasza:
68%

Az élettársnak is vannak jogai, még akkor is, ha nem bejegyzett a kapcsolat. Ilyenkor tanúknak kell alátámasztaniuk, hogy tényleg együtt éltek. Nyilván nem akkor, ha pár hónapot éltek együtt, de évek után járhat pénz.

"Mit jelent az élettársi tartás? (élettársi tartás)

Ez az tartási típus 2014. március 15-i hatállyal került a hazai családjogi rendszerbe. Az életközösség megszűnése esetén volt élettársától tartást követelhet az, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani, feltéve, hogy az életközösség legalább egy évig fennállt és az élettársak kapcsolatából gyermek született. Ha a volt élettárs a tartásra az életközösség megszűnését követő egy év eltelte után válik rászorulttá, volt élettársától tartást különös méltánylást érdemlő esetben követelhet.

2020. jún. 14. 23:03
 15/21 anonim ***** válasza:
80%
Ok, de ettől még simán kiteheti a lakásból, még ha teljesen nem is semmizheti ki. Menekülj előre, nézz utána a lehetőségeidnek. Van hova menned? Előtte hol éltél?
2020. jún. 14. 23:26
 16/21 anonim ***** válasza:
49%

"12 évig eltartottam "

Az a lakbér volt, meg a rezsi rád eső része.

2020. jún. 15. 09:29
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

"Az a lakbér volt, meg a rezsi rád eső része."

Nem, az a közös vagyonból a ráeső szerzés, amit majd az arányosításnál kell figyelembe venni.

2020. jún. 15. 09:35
 18/21 anonim ***** válasza:
72%
Jó, de nem mindegy? Mégha pénz járna is neki, miből? A pasinak csak nyugdíja van.
2020. jún. 15. 10:03
 19/21 anonim ***** válasza:
90%

nem volt nagyobb felújítás a lakáson?

mert pl. mi úgy jöttük el anyával a nevelőapámtól, hogy több milliót kifizetett nekünk, mivel 13 év alatt rengeteg felújítás történt a házon

ügyvéd is azt mondta, hogy ha hajlandóak vagyunk bíróságra járkálni, akkor 15 milliót is kaphatnánk, de ebbe végül nem mentünk bele, mert hosszú hercehurca lett volna

2020. jún. 15. 10:13
 20/21 A kérdező kommentje:
Közös gyermekünk nincsen. A Lakás a párom nevén van. A párom gyerekei javaslatára eladtuk a volt lakást, és egy másik lakást vettünk közösen de a párom nevére van bejegyezve, ezt a lakást az én nyugdíjamból és az én nyugdíjam melletti fizetésemből újítjuk fel, sajnos a párom lánya irányítja a páromat, ezért az én nevemen nincsen egyetlen számla sem. Azt tudom bizonyítani hogy melyik évtől lettünk egy háztartásbeliek, illetve hogy egy lakásban laktunk a párommal. De ezt a párom sem tagadja. Én a válaszokat értelmeztem a provokáló és nem a kérdéshez szóló válaszokat figyelmen kívül hagytam. Ügyvédet fogok fogadni, mert érzem azt, hogy peres ügy fog lenni a kapcsolatunk 12 éve.
2020. jún. 15. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!