"Gazdag rokonok", titeket is folyton próbál leszólni a család, csak mert jobban éltek?
Elég szegény családból jövök, és nem csak a szülőkre gondolok, hanem a tágabb családi körre is, nagyszülők, nagynénik-bácsik, unokatesók egyike sem élt soha túl jól. Én sem vagyok igazából gazdag, de sok-sok munka árán sikerült egy normális kis életet megalapoznunk a férjemmel, nekünk volt először kocsink a családban, csak nekünk van családi házunk, mi szoktunk külföldi nyaralásra utazni évente, baba is csak nálunk jön egyelőre. Diplomám is csak nekem van.
Na most, igazából a családi találkozók jelentős része szól arról, hogy amit mi csinálunk, az mind felesleges, hülyeség, sz*r. Mindig jön a szurka-piszka, csak úgy említés szintjén, hogy a diplomások el vannak szállva maguktól, minek akkora ház, mikor jó az 50 nm-es is, ők aztán nem pazarolnák a pénzt külföldi utakra, bezzeg nekünk jól megy, stb. Most ott tartok, hogy elmegyünk, aztán lassan 5 mondatnál többet nem is szólok, mert semmit nem lehet mondani, hogy az ne "felvágás" legyen.
Pedig egyébként nem szoktam lenéző lenni, de jóformán semmit nem lehet mondani, hogy abban ne a felvágást lássák. Abszurd. Mindenre van valami beszólás.
Már egyre ritkábban megyek emiatt, kb. csak a nagy családi ünnepekre, de most ott tartok, hogy totálisan meg is szakítom a kapcsolatot, a francnak van ehhez kedve. Már régóta jár a fejemben, a gyerek miatt nem akartam, hogy ne fosszam meg a tágabb családi körtől, de őszintén, már nem is tudom, veszít-e egyáltalán ezzel valamit.
Titeket is cseszegetnek, csak mert jobban éltek, mint a rokonok?
Hidd el, a gyereknek se egy élmény azt hallgatni, ha a szüleit ekézi a família többi része...
Én a heti rendszerességű nagyszülő látogatásnál is úgy érzem még utólag is, hogy ha csak ünnepekkor láttam volna őket és nem kellett volna azt végignéznem, hogy ugatja le anyám a saját szüleit csutkára tekert hangerőn, mint valami elmeháborodott, sokkal jobb lett volna mindenkinek-bár ott más volt a vita tárgya-.
Nálunk egy családi összejövetel úgy nézett ki, hogy amikor megálltam autóval a ház előtt, akkor már oda kijöttek, hogy "húúú, de jól megy valakinek!"
Bezzeg akkor jó volt az autó, amikor az összejövetelek után senkinek nem kellett buszra várnia.
A családi ebéd helyett folyamatosan azt hallgattam a feleségemmel, hogy látják, hogy mennyire jól megy nekünk. Közben méregették célozgatva a jegygyűrűnket (nemesacél 🤣), célozgattak a kocsira és a házra amiben élünk. Azt nem látják, hogy mindketten megszakadunk a munkában, a feleségem másodállást is bevállalt, hogy előbb letudjuk a házat.
Ha külföldre megyünk nyaralni arra irigyek, ha belföldre, akkor arra. Miből tartunk el 2 nagytestű kutyát, meg a mi kutyáink sznobok mint mi, mert nem eszik meg a maradékot.
Aztán elkezdtek beszólogatni a feleségemnek, hogy én azért megyek ritkán mert halálra dolgozom magam, hogy ő el tudjon járni fodrászhoz (félévente 1x).
Akkor én ott kiosztottam mindenkit és azóta feléjük sem nézünk. Ha meglesz a gyerek, akkor sem fogunk velük találkozni, elég volt az, hogy én ilyen környezetben nőttem fel, nem fogom ennek kitenni a gyerekemet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!