Szerintetek min múlik hogy milyen lesz egy testvéri kapcsolat?
Szerintetek a nevelésen múlik? Törvényszerű hogy ha egy testvérpár személyisége nagyon különböző, akkor az ő kapcsolatuk már nem lesz jó?
Mi a titka annak, hogy egy testvérpár olyan legyen, mint 2 jó barát?
A szemelyisegukon nagyon sok mulik. Ezt nevelessel lehet pofozgatni, de ha nagyon mas sze.elyiseguek, akkor lenyegeben jobaratok nem lesznek, de nevelessel a hogyan legyel jo testverre megtanithatokes lehetnek jo testverek.
Legtobbet a korkulonbseg szamit. Egyszeruen akik kozotttul nagy a korkulonbseg ott baratsag nem igazan fog kialakulni, legfeljebb idosebb, felnott korban.
Ha nem ketto, hanem tobb testver van, akkor bizony a testverek kozotti rivalizalas, az egymas kozotti eroviszonyok is szamitanak. (Ki kire feltekeny, ki a kedvenc, ki kivel jon ki jobban...)
Es a nemek is hozzaadnak valamennyit. Fiu-lany testver lehet jo barat, de a sajatnemuek baratsaga nekik is fontosabb lesz es nem egymasnak lesznek a legjobb baratai.
Nalunk ketten voltunk tesok es kisebb korban nagyon jo volt a viszonyunk, aztan kamaszkent eltavolodtunk, felnottkent megint jo, de messze elunk a masiktol sajnos.
A 2-essel egyetértek. Én nem tartom jónak, ha a két testvér között nagy a korkülönbség. Ritkának tartom, hogyha mondjuk 13 év közötti korkülönbségű testvér jó viszonyt ápol. Volt egy lány osztálytársam, akinek két testvére van és jól bánt velük. Olyan tyúkanyós típus volt :D :D
-De neveléstől is függhet, de ezt nehéz megmagyarázni. Mert hiába lettek megnevelve, egyikük másmilyen lesz és durva lesz a testvérével. A bátyámmal pl. nem vagyok jóban, mert önző, beképzelt alak és ezt nagyon utálom. Nem vagyok ezzel egyedül, mert korábban olvastam itt egy topikot, hogy a báty-húg testvéri viszony sosem szokott jó lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!