Ha nincs tesód vagy szüleid korán meghaltak?
Nincs tesóm. Nyilván nem tudhatom, hogy mi maradt ki az életemből, de igazából nem hiányzik. Nem is tudom, hogy mit is jelent az, hogy testvér.
Szüleim még élnek, de ha meghalnak, akkor is itt lesz a párom mellettem. Anyukámnak van egy testvére, de nagyon rossz a kapcsolatuk. Mikor anyu anyukája meghalt, akkor is egyedül volt kvázi. A temetésen látta utoljára a testvérét, elmondás alapján ott sem tudott viselkedni, szóval nem tartják a kapcsolatot.
Szóvla lehet, olyan helyzet, hogy hiába van tesód, mégis egyedül gyászolsz.
Van testvérem, szüleink már nincsenek. Fiatal felnőttek voltunk, amikor elveszítettük őket, még nem volt saját családunk.
Mindig is jó volt a kapcsolatunk, a gyászban meg egymást támogattuk. Mindkettőnknek voltak hullámvölgyei, a másik tudott segíteni benne.
Most már több év eltelt a szüleink halála óta, de szoktunk róluk beszélgetni. Azért jó, hogy van testvérem, mert ki mással lehetne rájuk emlékezni úgy igazán?
Nekem féltestvéreim vannak, az egyik kb 15 évvel idősebb, mint én, így vele szinte semmilyen kapcsolatom sincs. Olyan, mint egy ritkán látott, távoli rokon. Szóval őt nem igazán "tartom" a testvéremnek. A másik 10 évvel idősebb tőlem, míg kisebb voltam vele sem volt semmilyen viszonyom, viszont ma már közelebb kerültünk egymáshoz, tudunk beszélgetni és programot csinálni.
Én nagyon örülök, hogy ilyen jóban lettünk, mert mindig is szerettem volna testvért, bár tudom, hogy sosem lesz igazán szoros kapcsolatunk, de ez is több, mint a semmi.
Ők rendes testvérek, és őszintén szólva, egy kicsit írigy is vagyok rájuk, mert ők közel állnak egymáshoz.
A szüleink még élnek szerencsére, és remélem ez még sokáig így is fog maradni. Viszont tudom, hogy bármi történne, a fiatalabbik testvérem mellettem állna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!