Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nincs tesód vagy szüleid...

Ha nincs tesód vagy szüleid korán meghaltak?

Figyelt kérdés
Szerjnted sokminden kimaradt az életedböl ha nincs tesód? Vagy ha már mindkét szülőd meghalt és még fiatal voltál milyen érzés volt? Hány éves voltál? Akinek akkor haltak meg szülei mikor már gyerekei is voltak,sőt szinte ők is felnőttek az olyan szerencsés.de ha tesód nincs egyedül gyászolsz. Nálad hogy volt?
2020. máj. 9. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincs tesóm. Nyilván nem tudhatom, hogy mi maradt ki az életemből, de igazából nem hiányzik. Nem is tudom, hogy mit is jelent az, hogy testvér.

Szüleim még élnek, de ha meghalnak, akkor is itt lesz a párom mellettem. Anyukámnak van egy testvére, de nagyon rossz a kapcsolatuk. Mikor anyu anyukája meghalt, akkor is egyedül volt kvázi. A temetésen látta utoljára a testvérét, elmondás alapján ott sem tudott viselkedni, szóval nem tartják a kapcsolatot.

Szóvla lehet, olyan helyzet, hogy hiába van tesód, mégis egyedül gyászolsz.

2020. máj. 9. 20:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meghalt a tesóm fiatalon balesetben. Nem volt jó kapcsolatunk sosem, vagyis olyan semmilyen volt, nagyon mások voltunk már gyerekként. Bármennyire durván hangzik sosem gondolok rá, ha eszembe is jut, nem leszek szomorú, olyan, mintha egy idegen lenne, mintha soha nem is ismertem volna. Nyilván egy jó testvéri kapcsolat szerintem sokat tesz hozzá az életedhez, de ha ez nincs meg, nem vesz el, meg nem is tudsz mit csinálni. A szülők elvesztése természetes dolok, egyszer eltemetjük őket. Bár az en szüleim jó egészségben vannak, félek attól, hogy egyszer nem lesznek, es ettől nagyon szomorú vagyok. Ilyen az élet, el kell fogadni.
2020. máj. 9. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Van testvérem, szüleink már nincsenek. Fiatal felnőttek voltunk, amikor elveszítettük őket, még nem volt saját családunk.

Mindig is jó volt a kapcsolatunk, a gyászban meg egymást támogattuk. Mindkettőnknek voltak hullámvölgyei, a másik tudott segíteni benne.

Most már több év eltelt a szüleink halála óta, de szoktunk róluk beszélgetni. Azért jó, hogy van testvérem, mert ki mással lehetne rájuk emlékezni úgy igazán?

2020. máj. 9. 20:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem féltestvéreim vannak, az egyik kb 15 évvel idősebb, mint én, így vele szinte semmilyen kapcsolatom sincs. Olyan, mint egy ritkán látott, távoli rokon. Szóval őt nem igazán "tartom" a testvéremnek. A másik 10 évvel idősebb tőlem, míg kisebb voltam vele sem volt semmilyen viszonyom, viszont ma már közelebb kerültünk egymáshoz, tudunk beszélgetni és programot csinálni.

Én nagyon örülök, hogy ilyen jóban lettünk, mert mindig is szerettem volna testvért, bár tudom, hogy sosem lesz igazán szoros kapcsolatunk, de ez is több, mint a semmi.

Ők rendes testvérek, és őszintén szólva, egy kicsit írigy is vagyok rájuk, mert ők közel állnak egymáshoz.

A szüleink még élnek szerencsére, és remélem ez még sokáig így is fog maradni. Viszont tudom, hogy bármi történne, a fiatalabbik testvérem mellettem állna.

2020. máj. 9. 21:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs tesóm. Apámmal nem igazán van kapcsolatom, nem érdekeltem sosem igazán. Anyám meg egy idegbeteg, pszichopata, csak birtokolni akar és tönkretesz. 28 éves vagyok, évek óta elköltöztem. Anyám elől nehéz szabadulni, mert képes bármire. Borzasztó érzés látni hogy másoknak van rendes családjuk, nekem sosem adatott meg a nyugodt szerető légkör. Ha meghaltak volna akkor tudtam volna gyászolni, jó szívvel tudnék rájuk gondolni, és esetleg tudnék emlékezni arra hogy szerettek. Így úgy érzem hogy folyamatosan lezáratlan gyász folyamatban vagyok, ha úgy érzem elengedtem őket, megnyugodhatok kicsit, anyám előbukkan és terrorizál. Testvérrel biztos könnyebb lenne, de sajnálnám hogy neki is ezt kell átélnie.
2020. máj. 9. 23:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző válaszoló vagyok. Tudom nem pont ide vágott, de arra akartam kilyukadni, hogy piszok nehéz szülők nélkül. Nekem nagypapa volt úgymond apám, Sajnos több mint tíz éve elment, mai napig nehéz. O volt az egyetlen akire számíthattam, aki nem bántott, szeretett. Egyedül nehéz feldolgozni.
2020. máj. 9. 23:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
12 voltam, amikor anyukám meghalt. Az új férjével maradtunk (egy húgom van, vele NAGYON szoros a kapcsolatunk), verszerinti apám 4 éves korom óta nem láttam. Anya nagyon hiányzik, főleg mióta nekem is gyerekeim vannak, és nehéz volt a kamaszkorom, de nem érzem úgy, hogy sokmindenből kimaradtam volna.
2020. máj. 10. 01:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs testvérem, lett volna egy báttyám, de ő 3 naposan meghalt. A szüleim elég durván túlféltettek, emiatt kimaradtam egy pár dologból. Ha valaki(k) "töri" előttem az utat vagy jobban lefoglalja őket, könnyebb lett volna szerintem.
2020. máj. 10. 10:12
 9/9 Metionin ***** válasza:
Én tesó nélkül nőttem fel és nagyon örülök neki. Nagyon szar körülmények között éltünk, ez plusz egy gyerekkel csak még rosszabb lett volna. El sem tudom képzelni, hova rakták volna a plusz gyereket, hiszen nekem se volt saját terem. Ketten aludtunk volna anyámmal egy ágyban vagy hogy? Az íróasztalt felváltva használtuk volna megegyezés szerint? Lehet hogy ha még egy gyerekre kellett volna költeni, már középsuliba sem mehettem volna el. Amúgy a legtöbb testvérpár akiket ismerek, utálják egymást vagy csak semlegesek egymásnak. Nem tűnik olyan hű de jó dolognak.
2020. máj. 10. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!