Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok folyton a nővérem...

Nem akarok folyton a nővérem gyerekére vigyázni, és engem szidnak le? Ez miért lenne igazságos?

Figyelt kérdés

Én még egyetemre járok, de ugye most az időnk nagyobb részét itthon töltjük. Ilyeneket csinál a tesóm:

-becsenget (hívatlanul), hogy visszahozott egy ezeréve odaadott felsőmet (ürügy). Közben a gyerek a kocsiban ordít torka szakadtából, mire rám néz a tesóm, hogy jajj pont boltba megy, itt hagyhatja addig? És mire végigmondja a mondatot, már adja a kezembe a bömbölő gyereket. Gondoltam fél óra maximum, de mikor még 3 óra múlva se jött a gyerekért, azért már felhívtam, hogy mizu. Erre hogy jajj hát nem szóltam, azt hitte jól elvagyunk és ő hazament gyorsan megfőzni, de akkor egy órán belül ott van a gyerekért (úgy, hogy amúgy 15 percre laknak).

-bárhová megyünk/bárhol voltunk a párommal, vagy barátnőkkel, hallgatom, hogy nekem milyen jó, hogy mehetek, van erre lehetőségem és hogy ő moziba sem volt már 4 éve, nemhogy wellnessezni, vagy nyaralni, kirándulni. Ha meg hívom, akkor az a baja, hogy "de a gyerek...", és ekkor jön az, hogyha hétvégére itt hagyhatná nálunk, az milyen tök jó lenne.

Közben az unokahúgom tiszta neveletlen, mindenért azonnal üvölt és csapkod, harap (3 éves lesz). Ezt is mondtam már neki, hogy foglalkozhatna vele többet, mert látok más korabeli gyerekeket, és azok közel sem ennyire kezelhetetlenek. Pl. nem mernek vele étterembe menni, repülőre ülni, vagy fél óránál hosszabb útra menni kocsival. Nem most, hanem rendes körülmények között sem... Szóval alapból problémás gyerekről van szó, ő meg folyton idehozná, amit sem a párom, sem én nem akarunk. Most meg felhívta a szüleinket panaszkodni, hogy ő rám nem számíthat semmiben, és hogy "amúgy sincs semmi dolgom" (ja, vizsgaidőszak előtt dehogy). A barátom szerint hívjam fel, miután rám küldte anyát, de az meg olyan dedó lenne, hogy előveszem, miért árulkodott...

Ti mit csinálnátok?

2020. máj. 1. 18:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg őket, hogy oké vigyázol, de ők segítsenek megírni azt a tizenvalahány beadandót, egyenként 10-15oldallal... Én totál nem értem, miért hiszik sokan, hogy most nincs tanítás... Ugyan úgy van óra, hiszen csak tantermen kívüli oktatás van! Ugyanúgy órarend szerint haladunk, folyamatosan óra van a neten! Ugyanúgy vizsgázni kell, mintha nem lenne vírus! Borzasztó buták! Gondolom közük sincs a felsőoktatáshoz

..

2020. máj. 1. 22:51
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Anyum huga csinálta ugyan ezt. A végén odáig fajult a dolog, hogy anyum minden egyes szabadságánál (túlzás nélkül) jött a telefon, vagy az üzenet, hogy "jajj ezt és ezt el kéne intéznem, vigyáznál rá 1 órát (3-4 óra lett belőle mindíg" vagy " elhozbád őt a oviból, munka utan beugrok valahova de mire hazaértek már ott is vagyok" (nem volt ott). És még órákig sorolhatnám. Mindig olyan dolgokról volt szó, amit a gyerekkel is meg tudott volna oldani, vagy a gyerek is tudott volna várni plusz fel órát az óvodában. És persze mindíg az utolsó pillanatban szólt. Néha még most is bepróbalkozik pedog a gyerek 7 éves és van egy 16éves nővére is.

Mondj nemet. Most akár kamuból be is sértődhetsz és közölheted a nővérenek, hogy ha így hálálja meg a sok segítséget, akkor soha többet ne számítson másra. Utána következetesen minden alkalommal nemet kell mondai.

2020. máj. 2. 00:05
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
ne foglalkozz vele, hogy mit mondanak a rokonok, nem a te gyereked, nem a te dolgod. egyszer egyszer lehet szivesseget kerni, de nem rendszeresen, es nem ilyen pofatlanul. gondolom vannak a kislanynak nagszulei, keresztszulei, ha a novered mindenkeppen el akarja passzolni, vigye oda. nem mas nyakara kell szulni, ha utana meg nem tudja gondjat viselni.
2020. máj. 2. 00:21
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
A tesom gyerekere vigyaztam sokat. Mrntem erte oviba. Sokszor aludt nalam, nyaralt is. Sosem kaptam vissza... Hab a tortan, hogy unokahugom lenez bennunket, mar felnott. Nagy polgari eletszinvonalon elnek. Mi atlag kozep. Kb. 5 eve nem lattam. Nekem is sokszor volt omzo es szemtelen a tesom. Szoval gondold meg jol kerdezo, nagy az esely ra, hogy sosem viszonozza a tesod.
2020. máj. 2. 07:40
 25/28 anonim ***** válasza:
94%
Hát én már rég elküldtem volna a büdös francba a kölkével együtt! Neki kellett gyerek, ő vállalta, hát akkor ne sózza állandóan más nyakába, ráadásul utána még ő kéri ki magának és fut panaszkodni anyucinak, ez a legszanalmasabb, hány éves, 10?? Anyámnak is megmondtam volna, hogy nem az én dolgom a másik gyerekére vigyázni, ha ennyire szívügye a dolog, vigyázzon rá ő!
2020. máj. 2. 15:07
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én sógornőm is ilyen MINDEN (nem vicc akkor is ha a nagyszülő influenzás)hétvégén ott vannak a gyerekkel péntektől vasárnapig, most a karanténos időszakra át is költöztek (bár a nagyszülők is dolgozó emberek, fiatalon lettek nagyszülők szóval nem értem miért mentek át).

És az anyósom kénytelen a gyerekre vigyázni, holott home office-ban van, anyuka meg lógathatja a lábát, de nem értem, az ilyen miért akar gyereket ha se apa se anya nem akar vele foglalkozni?

Volt olyan hogy délután 3-ig aludtak addig a nagyszülők vigyáztak a kicsire. Egyszerűen van aki utólag jön rá, hogy a gyerek macera és nem bír vele.

Mostantól ne vigyázz a kicsire, oldja meg maga, ha ki sem nyitod az ajtót akkor már megoldottad.

2020. máj. 2. 16:28
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nálam 6 (vagy pontosabban 5 és fél) évvel fiatalabb öcsémre kellett vigyáznom réges régen. Ha rosszat tett (pl lehúzta a terítőt) akkor engem vertek szét mert nem akadályoztam meg, ha megakadályoztam hogy rosszat tegyen de ő ordítani kezdett akkor szintén szét lettem verve túlkapás címén....
2020. máj. 2. 16:42
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszitek olyan könnyű nemet mondani. Főleg ha még a szülei is a nővére pártját fogják. Én ugyanebben a helyzetben voltam. Hiába mondtam nemet. Akkor a szüleimmel volt hatalmas veszekedés, hogy már pedig miért nem foglalkozok azzal a gyerekkel. (nálam is a nővérem első gyereke volt, ráadásul szüleimnek első unokája, így tejben vajban fürdették, elkényeztették, és nem volt olyan hogy vagy ők, vagy bárki más nemet mondjon annak a gyereknek). Tudjátok mi oldotta meg a helyzetet? Költözés. Amikor egyetem miatt 250 kmre kerültem és nem jártam haza csak kéthetente hétvégére már nem tudták olyan könnyen rám sózni a gyereket :) ha pedig megprobaltak, akkor a kéthetentéből, havi egy haza látogatás lett. Mindenki magának szül. Én is magamnak szültem. Senkire nem tukmálom rá a gyereket a férjemen kívül😉 mi ketten vállaltuk, mi ketten oldunk meg mindent. Bankos hitel ügyintézést és házvásárlást intéztünk el a gyerekkel hármasban. Szóval senki ne mondja hogy nem lehet. Nem egyszerű. De nem lehetetlen.
2020. máj. 2. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!