A szüleim, a párom, anyósomék mind lenéznek amiért még koliban lakom, tanulom a második szakmám és diákként Tescoban dolgozom hogy fenn tartsam magam.23 éves vagyok. Így hogy legyen önbizalmam?
A "páromat" kirúgni, de azonnal, a szülőkkel megszakítani a kapcsolatot, de azonnal, és elmenni egy pszichiáterhez, de rögtön.
Úgy lesz valódi önbizalmad, egyébként soha. Én ezt az utat már megjártam. Már csak a "párom" van hátra a kirúgásból.
Klassz vagy, hidd el nekem. Tanulsz és dolgozol, nem vársz másra, saját magadnak teremted meg amire szükséged van. Keményen dolgozol azért, hogy előrébb juss. Életképes és értékes ember vagy!
Nem érdemes magadat körülvenni olyan emberekkel, akik lehúznak. Ők energiavámpírok, ebből táplálkoznak, hogy másokat lehúznak. Olyan emberekkel vedd körbe magadat, akik felemelnek, akik támogatnak, akiknek mindig van két jó szavuk hozzád. Ezek nem azok az emberek. Nincs rájuk szükséged. Ha milliomos lennél akkor azért néznének le, mert arra se vagy képes, hogy milliárdos legyél. Ne foglalkozz velük.
A párodékkal meg kell szakítanod a kapcsolatot, a szüleiddel ritkítanod kell.
Tanulsz, tehát törekszel, nem lézengsz. Kolis vagy, tehát nappalis, amellett nem lehetséges olyan nagyon sokat dolgozni. Kolis vagy tehát valszeg elég jól tanulsz, ami jó, és eléggé rászorulsz, ami meg nem a te vétked. Ilyen olyan módon néhány 25 éves is koliban lakik, mert olcsóbb. Szóval veled minden oké.
Van férjed/feleséged, hiszen vannak anyósodék és koliban laksz szakmunkásként?
Miért nem a férjeddel/feleségeddel laksz, akár albérletben?
valószínűleg nem szakmunkásnak tanul, hanem érettségi után szerezhető technikumot végez és abból is a másodikat. (A kora alapján) A technikum két év, néhány szakma esetében három. Tehát ha 18 évesen érettségizett, akkor az egyik szakmája három éves. Ha évvesztes, vagy nyelvi előkészítős gimibe járt, akkor is belefér kettő darab két éves.
Ami a kollégiumot illeti, a technikus képzéseket a középiskolák (újabban szakgimnáziumok?) csinálják, tehát közoktatásnak számít, amihez nappali tagozaton jár a kollégium. Amikor én voltam kolis akkor 25 volt az életkori felső határ (sajátos nevelési igényű diákok esetében 27)
Kérdező, semmi baj nincs ezzel. A családod talán csak azt sérelmezi, hogy már kaptál egy szakmát, miért nem vagy elégedett? Ismétlem, semmi baj nincs azzal, hogy több lábon akarsz állni, de ez lehet talán az ő szemszögük. Ha olyan környezetben nőttek fel, ahol a minél hamarabb dolgozni kezdő fiatal a talpraesett, akkor számukra a több bizonyítvány nem érdem. Viszont a mai világban nagyon is számít a papír. Még olyan munkakörre is, ahol nem releváns, növelheti az esélyeidet. Ha ezt nem értik meg, nem tudsz velük mit kezdeni. Nem sokára úgyis végzel és akkor lenyugszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!