Ha a családban a szülők elhízottak a gyerekek is nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak?
4-en vagyunk a családban, anya, apa, nővérem és én. Mindhárman elhízottak én meg vékony vagyok. Nem tudok annyit enni, mint ők és nagyon válogatós is vagyok, nem tehetek róla. Ezt gyakran meg is jegyzik és piszkálnak, hogy egyek még többet, mert keveset ettem. Nem értem, miért kéne nekem is kövérnek lenni. Én elégedett vagyok az alakommal, semmin sem változtatnék. És jól is lakom mindig, nem kívánok több mennyiségű kaját vagy nasit az étkezések közt.
Ezen gondolkodtam ma és eszembe jutott a kérdés: mondjuk engednék az unszolásuknak és többet ennék, mint amit kívánok hogy hízzak és boldogok legyenek hogy rajtam is van súlyfelesleg, mint rajtuk. Vajon a többi elhízott családban is így lesznek a gyerekek elhízottak? Mert a szüleik mintáját követik vagy ha nem, akkor a szülők piszkálására mégis többet esznek és ezért híznak el?
Az unokatestvéremék családja ugyan ez.4-en vannak.Apuka,anyuka és a legkisebb lány(12 éves) elhízottak.És a fiú aki 15 éves teljesen normális az alakja ilyen átlagos.Viszont tenyleg így van náluk hogy a 3 túlsúlyos ember zabáltatni akarja azt aki nek akar annyit enni.
Az én családom is ilyen.Anya,apa és a nővérem elhízott.Es ha nem eszek annyit akkor mindig piszkálnak hogy egyek már meg hogy biztosan fogyókúrázok.Amúgy hozzáteszem azt is hogy én kiskoromban nagyon dagi voltam és lefogytam mert semmit se akartam megenni.
Nagy valószínűséggel igen. Hiszen látják a mértéktelen zabálást... továbbá már kicsiként is tömik. És hát emiatt idősebb korban meg már nehéz leszoktatni.
12 èves kislányok 80-90 kilósak, hát... :/
És a szülőt egyáltalán nem zavarja... sőt még örül is neki, van étvágya a gyereknek..
Nyitókérdésedre a válasz: igen.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy ez mennyiben múlik az öröklött géneken, mennyiben a tőlük átvett étkezési szokásokon, és mennyiben az életvitelen (hogy mennyit mozog az illető).
Én többnyire azt látom, hogy így van, ahogy gondolod, egy darabig, de aztán a gyerek észreveszi magát és elkezd edzeni meg egészségesen enni és szépen lefogy. A szülők meg nyilván piszkálják, hogy hú milyen anorexiás.
Sajnos természetesen van olyan is, hogy nem veszi észre
A férjeméknél fordítva volt: apa, anya és ő normál testalkatú/sovány volt, a húga meg túlsúlyos. Ez a húg sokáig próbálta a férjemet kapacitálni, hogy egyen, mert olyan sovány, minden alkalomra csokikat meg sütiket, krémeket kapott tőle, egyértelmű volt, hogy azt akarja, a bátyja is hízzon... szegény próbált kompenzálni.
Aztán férjhez ment egy sovány férfihez, három gyerekük van. Még mindig túlsúlyos, de borzasztóan vigyáz, hogy a gyerekek ne legyenek azok, nagyon egészségesen és ésszerű adagokkal táplálja őket, és nem is lettek túlsúlyosak.
Szóval igen, működik ez, hogy "ha én túlsúlyos vagyok, legyél te is az", de ha észbe kap egy ilyen ember, akkor lehet ezen változtatni, és nem törvényszerű, hogy mindenkit elhízat maga körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!