Nagyobb gyerekek (4hónapos ikrek), hogyan?
Szia!
Szerintem amire te gondolsz nyílt örökbefogadás,örökbeadás.
Nyílt örökbeadásnál ki lehet, de így csak újszülötteket szoktak örökbe adni. Ha megkeresel egy ezzel foglalkozó alapítványt, segítenek és elvileg nincsen akadálya, csak borzasztóan ritka ez.
A szülők kiválasztása nyílt örökbeadásnál sem úgy történik, hogy ráböksz arra, aki tetszik. Az alapítvány ajánl neked a náluk várakozók közül valaki(ket), akikkel megismerkedhetsz, és dönthetsz, hogy igen vagy nem. A választásnál elsősorban a jelentkezési sorrend és a várakozó párok egyéb tulajdonságai (pl. külső hasonlóság) alapján döntenek. Ha van egy-két számodra fontos szempont (pl. legyen testvér), azt általában figyelembe veszik. De mivel nem tudhatod, kik várakoznak, nem válogathatsz.
Van lehetőség magánutas örökbeadásra. Ebben az esetben a szülőanya önállóan keresi meg és választja ki az örökbefogadókat, és a hivatalos folyamat közvetítő szervezeten keresztül történik.
Ilyenkor bárkit lehet választani, aki a megadott gyerek(ek)re érvényes határozattal rendelkezik, de tilos fizetni és pénzt elfogadni a gyerekért. A magánutas örökbefogadás ritkább és kockázatosabb. Jól is elsülhet, de mivel minimálisan szabályozott csak, minden résztvevő számára veszélyes lehet.
Igen, ha Alapitvanyhoz mész, van szavad a kivalasztashoz. Ajanlom a Baptista Szeretetszolgalatot erre, de van más is, pl. Gólyahír Egyesulet.
Vagy mehetsz s Tegyeszhez, de ott nem valaszthatsz, nem allnak ugy a rendelkezesedre mindenben mint egy alapitvany, mas forumokon olvastam hogy a banasmodjuk is hagy nemely esetben maga utan kivannivalot.
Kolleganőmék szeretnének örökbe fogadni, megvan már minden alkalmasságijuk, az országos.örökbefogadási listán vannak.
Ha gondolod írd meg nekem az email címed és vegyétek fel a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!