Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudassam anyummal hogy...

Hogyan tudassam anyummal hogy segítségre lenne szükségem? Szétvagdaltam a kezem már rengetegszer de azt sem vette észre.

Figyelt kérdés
Szóval az a gondom hogy 24 elmultam de nem merek elmenni dolgozni, se sehova, max a boltba megyek néha, de oda is csak ha már nincs más választásom. Félek az emberektöl, az élettöl, ugy érzem annyit sem tudok a dolgokrol mint egy 14 éves. Nem járok sehova, a szobámbol is ritkán megyek ki. Anyum mindig mondogatja hogy menjek már keressek munkát mert nincs pénzunk semmire, szerintem azt hiszi csak egy lusta dög vagyok, és hiába mondok bármit is. Volt hogy szétvagdaltam a kezem hátha majd észreveszi hogy valami nincs rendben, de soha egy szot nem szolt rá, mintha észre sem vette volna. Már csak arra tudok gondolni hogy ha valami komolyabb bajom esne akkor az csak feltünne, de ha jobb ötletetek van akkor irjátok le...
2008. nov. 22. 18:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom a leírtak alapján, hogy depresszióban, vagy pánikbetegségben szenvedsz (vagy agorafóbia - félelem attól, hogy kimenj az utcára). Mindet lehet kezelni, nem is biztos, hogy gyógyszer kell!!!!!!!

Pszichiáterhez és pszichológushoz is a háziorvos ad beutalót, menj el oda valahogy. Majd ő azt is megmondja, pontosan hova kell menned. Kérlek ennyire szedd össze magad, muszáj! Kérd meg Anyukádat, hogy kísérjen el, de ha nem teszi, menj egyedül!!!!!!

Nem muszáj részéetesen elmondanod a háziorvosnak, ha nem akarod, hogy miért, mondd azt, hogy levert vagy, és szeretnél egy szakemberrel beszélni. Vannak olyan szakemberek is, akiknek mindkét végzettségük megvan, nézz utána, van-e nálatok olyan. A pszichiáter orvos, aki gyógyszert ír fel, ha szükségesnek látja; a pszichológus pedig beszélget Veled és tanácsokat ad. A pszichiáter sajnos hajlamos mindent gyógyszerrel elintézni - én előbb a pszichológust javaslom, és ha ő nem elég, akkor úgyis el fog irányítani egy pszichiáterhez. vagy mondodm, olyan is van, akinek mind2 végzettsége megvan, így ki tudja választani a Számodra megfelelő terápiát: gyógyszert, pszichoterápiát - beszélgetések sorozata, vagy a kettő kombinációját.

Sajnálom, hogy a vagdosásig jutottál, de remélem, nem volt komoly! Tény, hogy ezt inkább fiatalabbak csinálják, de szoorú, hogymég így sem tudod felhívni Anyukád figyelmét. jó lenne azért, ha direkt, közvetlen, őszinte szavakkal, és nem célozgatásokkal, "jeladásokkal" fejeznéd ki, hogy baj van.

Írj, hogy mi lett Veled, szorítunk Érted!

2008. nov. 22. 21:28
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Odaállsz elé és megmondod, sőt azt is, hogy szakemberre lesz szükséged.
2008. nov. 23. 08:36
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is depressziós vagy. Az pedig orvosi segítséget igényel. Nézz szét neten. Sok odlal foglalkozik a depresszióval. Keress egy oylat ahol ingyenes lelkisegélytelefonszámok vannak és hívj fel egyet. Ő majd valószínűleg ad neked tanácsot és elirányít valahova. Vagy esetleg ha nem depresszióas vagy akkor kideríti mi bajdo lehet. Szerintem ez tűnik alegjobb megoldásnak. Ne emészd magad! Ne az járjon a fejedben hogy te mekkora lusta dög meg használhatatlan vagy mert nem így van!!!! Csak most nem vagy jól, de majd kersel segítséget hogy meggyógyulhass és akkor midnen jó lesz! Nem kell egyedül szembenézned a nehézségekkel és senkinek nincs joga ítélkezni feletted!

Azokra meg pláne ne halgass akik oylat mondtak hogy fejezd be az önsajnálatatás meg iylenek! Inkább jól pontozd le őket mert a te lelkiállapotodnak épp az a sakkbantartója hogy magadtól nem tudsz lépni, máskülönben már cselekdetél volna! Én is éreztem már egyébként hogy kinyitni a számat még nehezebb mint jól magambavágni, szóval más is átesik ezen. Ne félj, majd renbejönnek a dolgok.

2008. nov. 23. 12:26
 14/14 anonim válasza:

Mivel telnek napjaid?

S mi az életed célja?

Mit szeretnél holnap csinálni?

Mit vársz a jövődtől?

Ezeken jól gondolkozz el.

Sajnálom, de kitalálom hogy csonka családban nőttél fel, és igazából azt sem tudod merre tartasz. Szerintem álj anyád elé mond el neki még ha nem is figyel rád meg megkeseredett, hogy mi a helyzet, szükséged van szakemberre. Biztosan nem egy nap lesz de nem is egy hónap de ha nagyon akarod sikerülni fog. Függetlenítsed magad, próbáld meg célként kitűzni hogy elköltözöl és függetleníted magad. Keress életcélt, ez a legfontosabb. Találd meg a hozzá vezető utat.

Sok sikert, én úgy gondolom ezt a problémát egyedül nem tudod megoldani...

2008. nov. 28. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!