Egyszerre van anya és öcsém szülinapja, anya 40, öcsém 9 éves. Mit találjak ki?
Öcsém megkap mindent első szóra,de semmi nem érdekli 5 perc mulva,szét tör mindent,nem értékel semmit,ráadásul a legujabb kedvencek mind rettenetes drágák...(ha értékelné őket,nem sajnálnám,de igy igen,mert elég kevés pénzért dolgozok).
Anya meg semminek nem örül,ráadásul boltja van,megvehet magának mindent nagyker áron...neki ráadásul elég kerek év,40.Fényképalbum,"porfogók",virág,ékszer,ezekre látom előre hogy fintorogna.
Nincs ötlet,és másfél hetem van.
Nektek van ötletetek?
23/L
2 éve volt a fényképes eset,öcsémnek akkor elég drága játékot vettem,anyának meg párásitógépet (nem fullad tőle a száraz levegőn)...fényképesalbum porfogó lett,öcsém széttörte a játékát,a párásitó meg nem üzemel,mert "sokat fogyaszt" (kb mint egy lámpa,inkább fulladozik)
tavaly öcsémnek vettem teszkóskirakót meg már nemtudom mit,anyának meg egy virágot...kb hasonlo volt a reakció...
ilyenkor elgondolkodok,hogy érdemes-e bajlodni vele,vagy majd előtte nap ami szembejön megveszm...csak olyan jó lenne látni az arcukon,hogy örülnek...
Szerintem ne vegyél semmit...!
Az a baj, hogy sokan, köztük te is, azt hiszed, hogy arról szól a szülinap, hogy ajándékozni kell valamit, ami pénzbe kerül, pedig ez nem így van!
Egyszerűen öleld át őket és adj nekik puszit!
Hidd el, meg fognak majd lepődni és örülni is fognak neki!
Mert ugyebár mindenki vágyik a szeretetre!
És ha főznél nekik valami finomat?
Nálunk egyébként nem szokás a szülinapi meg névnapi ajándékozás, pl párom meg én se mindig köszöntjük föl egymást úgy, hogy vegyünk is valamit, én ezt nagy hülyeségnek tartom! Nálunk egyáltalán nincs időponthoz kötve az ajándékozás, hanem mindenki akkor ajándékoz, amikor eszébe jut valami jó dolog! ;)
Remélem tudtam valamit segíteni...
Üdv!
24/N
Hú, basszus, nagyon nehéz ügy.
További tippjeim: elektromos fogkefe, turmixgép, gyümölcscentrifuga, könyv, kedvenc szobanövény (anyu mindig rámutat valamilyen medvetalpra vagy aszparáguszra, hogy "jaj, mindig ilyet akartam!", kendő vagy sál őszre-tavaszra.
VAGY:
Süthetsz egy tortát kettejüknek, raksz rá gyertyákból egy 49-est, mert összesen annyi évesek és puszi-puszi, isten éltessen titeket :)
az a baj,hogy anya mindenben az árát nézi,hogy ő mennyivel olcsobban is megtudja venni...
pogramot szervezni meg...akármit szervezek,mindig közben jön vevője (a házzal egybe van épitve a bolt),mindig dolgozik közben,és várja a végét...
szerintem rendelek tortát,és személyes legyen,fényképet tetetek rá,marcipánból vagy miből
nem bajlodom vele,már a rágondolástol elment a kedvem,ugyse fognak örülni...
sütörttem már tortát,nem tetszett,hoztak helyette másikat
(pedig nem sütök főzök rosszul,páromon látszik is,felszedett jócskán kilókat miota velem van és én főztömet eszi...)
Akkor te már mindent megtettél, ha semminek nem örülnek, akkor tényleg nincs értelme adni nekik ajándékot...
Emiatt ne bánkódj, hiszen nem te vagy a hibás!
Ha mindenképp ajándékozni szeretnél, akkor ne őket ajándékozd meg, hanem párodat, mert Ő legalább örül a saját készítésű ajándékodnak, ami nagyon klassz, anyukáddal meg öcséddel ne foglalkozz. Gondolom nem kell nap mint nap velük lenned, ha már párodra főzöl, akkor gondolom vele laksz, és inkább akkor vele foglalkozz...legalábbis én ezt tenném a helyedben, mivel öcséd és anyud gondolkodásmódját úgy sem tudod megváltoztatni!
4 éve nem lakom "otthon",kb 1 éve havota ha "hazajárok",párommal lakok,ő értékel minden apróságot
az a durva,hogy párom szüleivel jobb a kapcsolatom,meg az ő nagyszüleivel is jó...olyan jó lenne ha csak kicsit is hasonlitana az én családom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!