Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben honnan...

Ebben az esetben honnan tudjuk, hogy kit illetnek a javak apukám után?

Figyelt kérdés

Sajnos apukám még tini koromban meghalt.

Vidéken élünk, apukám a szülei hazába nősült úgymond, tehát ez a pár szoba ahol jelenleg élek a mi nevünkön (anyukám) van, ez ránk maradt tiszta ügy.

Míg élt, mezőgazdasági munkát végeztek anyummal, tehát volt traktor,az ő nevén.

Ami nem tiszta nekem, azok a többi tartozékok: mezőgazdasági gépek, amelyekre nincs papír.

Nyilván apukám használta őket, de a minap fülünkbe jutott, hogy egyik gépet apukám testvére majdnem eladta. Csak így a tudtunk nélkül eladta volna.

Anyukám, aki már nem itt él, nagyon felháborodott ennek hallatán és azóta folyton azt mondja nekem hogy beszeljek velük, tisztázzuk a dolgokat és ne hagyjam magam kihasználni mert azokhoz nekem is jogom van.

Én meg nem merek addig vádaskodni amíg azt se tudom mi a helyzet konkrétan . Még me sem voltam mikor azokat vettèk, elvileg egyiket apukám csinálta saját kezűleg .

Az imént kérdeztem mamám(apukám anyja) hogy azt amit majdnem eladott nagybatyam, ki vette, mi a helyzet vele. Rögtön rávágta hogy hát azt ők vették még annó, ő adott rá pénzt.

S felhoztam azt a gépet is, amit apukám épített, arra is csak annyit tudott mondani, hogy ő vette az alkatrészeket de az igaz , hogy apum készítette.

Én szeretném eladni azt, ami engem illet, mert feleslegesen állnak és mennek tönkre használatlan...de nem látok és nem értek tisztán.

Ebben a helyzetben mi történik? Mennyi az én részem(anyukámé is), mihez van jogom? Úgy jön le a válaszaiból, hogy mindent a magáénak szeretne, hiába az apukámé is, és miatta vannak úgymond meg.

Viszont nem szeretnék úgy sem vitába szállni velük, hogy jogtalanul érvelnék.

Sajnos még nem voltam ilyen helyzetben, de anyukám szerint simán kihasználnának ,mamám mindig is jobban szerette a másik 2 lányàt,mint minket.

Mit tudok tenni?:( 22n

Megköszönném, ha adnátok pár tanácsot.

2020. ápr. 3. 14:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos apukám még tini koromban meghalt."

Az a tied, ami a hagyatéki eljárásban szerepel. Ami ott nem szerepel, azt nem követelheted. Ennyi idő után meg nem is perelhettek már.

2020. ápr. 3. 16:59
 22/24 anonim ***** válasza:
20%
Nagymamád és a nagybáttyád tudják igazolni, hogy azokat a gépeket ők vették? Vagy csak ezt mondta a nagyi? Gondolom ezek a dolgok azért nem voltak benne a végrendelet én, mert ingóságnak számítanak. Viszont kérdés az is, hogy kinek a nevén vannak. Az csak egy dolog, hogy a mama adta rá a pénzt, de ki a gépek tulajdonosa papíron? Mert ha apud, akkor téged illetőnek. Viszont ha mamád nevén maradtak, akkor hagyd.
2020. ápr. 3. 17:19
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nagymamád és a nagybáttyád tudják igazolni, hogy azokat a gépeket ők vették? Vagy csak ezt mondta a nagyi? Gondolom ezek a dolgok azért nem voltak benne a végrendelet én, mert ingóságnak számítanak. Viszont kérdés az is, hogy kinek a nevén vannak. Az csak egy dolog, hogy a mama adta rá a pénzt, de ki a gépek tulajdonosa papíron? Mert ha apud, akkor téged illetőnek. Viszont ha mamád nevén maradtak, akkor hagyd."

Egyelöre nem volt semmiféle végrendelet, az apa meghalt, a kérdezö meg örökölte, ami járt neki.

A nagyszülök területén minden az övék, amiröl nincs másnak igazolása arról, hogy az illetö a tulajdonos.

Arról nem kell semmiféle papír, hogy a saját házukban vagy telken lévö gépeket ök vették, ezt adottnak lehet venni.

Ha az apa lett volna a tulajdonos, akkor az a hagyatéki leltárban benne lett volna!

2020. ápr. 3. 17:46
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
Az lenne az érdekes, beszéltél-e a nagyszülőkkel és milyen az ő hozzáállásuk, véleményük.
2020. ápr. 3. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!