A szüleim pénzt kérnek tőlem, mit tegyek?
Van 500e megtakarított pénzem, kérdezték hogy mennyi pénzem van a számlámon (ami saját) azt mondtam 200e. Azt akarják adjam nekik mert 300e ft-os kerítést vesznek. Már nem lakom náluk, a pénz nyári munkával kerestem, sokat nélkülöztem, spóroltam. Most akarok pihizni, meg vásárolni.
19/F
Ha valami igazán fontos dologra kellene a pénz, akkor adnék. De a kerítés nem tartozik ezek közé, ráadásul nagyon drága. Mondd nekik azt, hogy ezt a pénzt félre akarod tenni későbbre, például egy lakásra, autóra, ezért nem adod nekik. Neked sok munkádba telt összegyűjteni, és nem szeretnéd, hogy ők költsék el.
Szerintem ez elég korrekt válasz. Tudom milyen kényes a szitu, mert én is átéltem hasonlót, csak én jóval nagyobb összeget adtam, amit valószínűleg nem fogok viszontlátni. Viszont ezt értelmes dologra költötték, olyan pénzből, amiért inkább ők dolgoztak meg, nem pedig én, így nem is várom, hogy visszajusson hozzám.
20/L
marad 300e-re a krédezőnek vásárolgatni.
egyébként tessék kompromisszum képesnek lenni, és elmondani a szüleidnek hogy olcsóbb kerítést kapnak tőled, iylen drágát nem.
Ne adj pénzt.
Mondom és, mint szülő.
Mikor kenyérre kellett volna, akkor sem kértem a gyerekemtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!