Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Katona rokonok, katonák!...

Katona rokonok, katonák! Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

A férjem 4 évig volt katona és az utóbbi időkben nagyon furán viselkedik. Néha még képzelődik is, viszont orvosról hallani se akar. Például tegnap délután azt próbálta megmagyarázni nekem, hogy egy katonát látott az udvaron és nézzem meg én is de én nem láttam. Meg ilyen dolgokat lát. A múltkor az úton is látott valamit, gyorsan elnézett utána vissza és amikor megkérdeztem, hogy mi van akkor azt mondta, hogy semmi. És amúgy is furán viselkedik. Félek, hogy valami baja lett...és mi van ha a katonasággal kapcsolatos?

Nem hiszek a szellemekben, de nem is mondom, hogy nem léteznek. Szóval ez jutott eszembe amikor látta azt a katonát: pár éve meghalt az egyik társa. Arra gondoltam, hogy esetleg a szellemét látta...

Már mondták neki, hogy menjen orvoshoz de ő hallani se akar róla. 29 éves.

2010. júl. 23. 11:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
2 hónapja hagyta ott és pár hete vettem észre szóval arra se nagyon lehet fogni, hogy fáradt. Azóta már biztos jól kipihente magát. Most biztonsági őr.
2010. júl. 23. 12:08
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem megyek bele a részletekbe de tudom miről beszélsz és nem normális. Ne itt kérj segítséget, hanem azonnal keress fel egy pszichológust és tőle. Ez ugyanis oda tartozik. Amíg a férjed nem hajlandó elmenni, addig abban kaphatsz segítséget, hogy hogyan kell ezeket a helyzeteket kezelned.
2010. júl. 23. 12:09
 13/19 anonim ***** válasza:
Biztosan megrázta őt a katonatársa halála, és ezt nem tudta feldolgozni. Remélem, meg fog oldódni a helyzet!
2010. júl. 23. 12:58
 14/19 anonim ***** válasza:

Nagyapám katona volt ejtőernyős,lezuhantak,csak ől élte túl,otthagyta leszerelt,rendőr őrnagyként ment nyugddíjba,de még mindig álmodik arról a napról,őpedig eltelt nagyon sok év azóta,két unoktesvérem is katona,és igen ilyen előfordul,ha valami nagy trauma éri az embert amit ugyan feldolgoz,de nem felejti el sose,

Mindenképp pszichológus:Poszttraumás stressz lehet a férjednél.Az pedig orvosi kezelés mentesen elfajulhat.

2010. júl. 23. 14:37
 15/19 A kérdező kommentje:
Szerintetek hogy vegyem rá, hogy elmenjen valamilyen orvoshoz vagy valakihez? Szerintem nem akarja beismerni ezt az egészet...
2010. júl. 23. 20:57
 16/19 anonim ***** válasza:

Igaz amit fent írtak poszttraumás stressz.

Tényleg beszélj te egy pszichológussal. Ha valakit elrángatnak a szakemberhez, akkor ott kicsi lesz a sansz a sikeres terápiára, fontos, hogy ezt a beteg is akarja.

Addig is beszélj vele minderről amit rajta észrevettél. Mindenről kendőzetlenül, ne kerülgesd a forró kását, beszélj a te érzéseidről is, hogy félted, hogy megijedtél ezektől a jelenetektől és ez nem is múlt el. Mondd el, hogy mindenben mellette állsz. Szelíden, kedvesen, szeretettel. Ha nagyon elhárító, akkor én mondanám azt is (persze ha a pszichológus is javasolja), hogy szakembert kerestem fel, akivel róla beszélgettünk, hogy tudjak segíteni.

2010. júl. 24. 07:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Keresd meg a régi felettesét, mert hiába megy civil pszihomókushoz, lehet, hogy nem is beszélhet a régi történésekről.A katonaságnál vannak erre specializálódott szakemberek.Ne engedd elhajtani magad, mindig menj egy szinttel feljebb.
2010. júl. 24. 15:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Az én férjem is volt katona még a 90es években. A mai napig hatással van rá... Néha vergődik álmában, villannyal tud csak elaludni... igaz ezek nem olyan súlyosak, mint a férjed tünetei, de néha engem is megijeszt, főleg ennyi idő után... Tegnap néztük a dt. Csontot, és volt benne egy holla kikötözve egy ágyhoz úgy hogy a húst lerágta róla pár kutya meg a szermürege üres volt stb. Én majdnem elhánytam magam, kérdeztem, hogy lehet ezt a látványt elviselni? Erre az volt a válasza, hogy látott ő ennél már sokkal rosszabbat is... Akkor elszorult a szívem. Annyira szeretnék neki segíteni, mert tudom, hogy még mindig a hatása alatt van, de egyszerűen nem hajlandó beszélni rőla.
2010. júl. 26. 01:33
 19/19 A kérdező kommentje:

Úristen...

Hét ez azért már durva...nem is kicsit. Ki tudja miket csinálnak ott amiről nem beszélnek.

2010. júl. 26. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!