Van még értelme kibékíteni a családom és a párom?
A családom kezdettől fogva unszimpatikusnak tartotta a páromat. Hogy okkal, vagy oktalanul, döntsétek el ti. Szegény családból jött, nem voltak normális ruhái (ki voltak nyúlva, így értsétek) és abban az időben munkahelye sem. Ezenkívül visszahúzódó volt, nehezen oldódott. Így a családom azt a következtetést vonta le, hogy ő egy paraszt és biztos csak azért van velem, hogy megvárja míg én dolgozni kezdek és lehúzzon pénzzel.
A bátyám mikor hármasban találkoztunk rendszerint úgy beszélt mintha a párom ott se lenne, nem kérdezett tőle semmit soha, anyám pedig odaáig vetedett, hogy azt mondta, ha vele akarok maradni, készüljek fel arra, hogy talán a barátomnak el fog törni néhány bordája mert vannak ismerősei anyámnak akik elég érdekes emberek.
Szóval én első adandó alkalommal elköltöztem, a párommal albérletbe. Azóta nyilván neki is lett munkája és összeszedte magát a családi háttere miatti szarságok után.
Már több mint fél éve együtt élünk, és nagyon kellemes érzés úgy hazajönni, hogy nincs gyomoridegem. Mindketten nyugodt, békeszerető emberek vagyunk, sosem veszekedtünk vagy bántottuk egymást mióta együtt vagyunk.
Viszont anyám feljött azzal az ötlettel, hogy mi lenne ha mégis adna a páromnak egy esélyt, ha már ilyen régóta vele vagyok, és mikor bátyám hazajön külföldről találkozhatnánk vele, a baràtnőjével, meg így összeülhetnénk.
A párom hallani sem akar róla, azt mondja esetleg akkor ha bocsánatot kérnének tőle őszintén amiatt ahogy viselkedtek vele.
Ti belemennétek a helyemben?
A párodnak van igaza. Én a helyedben már rég kiálltam volna mellette, és anyádnak behúztam volna egyet, mi az, hogy megfenyegeti? Nem normális? Esetleg a párod roma származású amiért kialakulhatott volna az ellenszenv?
Minimum bocsánat kérés a családodtól, de örüljenek, hogy láthatnak még téged, és nem fordultál sarkon.
Ezaz, uszítsátok csak, végül is igaz, mi a bánatos kiskutyafülének is kellene rendezni az emberi kapcsolatokat, amikor olyan könnyen eldobható minden!
A családod viselkedése undorító volt, erre nincs mentség. Viszont esélyt se adni, az azt mutatja, hogy ez a fél sem különb. Mellesleg egy szakadt munkanélküli volt, akivel még csak beszélni sem lehetett. Te ismerted, oké, de ők meg nem. Örülnél, ha ilyennel látnád a gyereked? Az, hogy összeszedte magát, az nagyon szép dolog, de volt rá bármi garancia, hogy így is lesz? De pukkadni könnyű, kritikát elfogadni nem.
16: Szövegértés?
Idézek a kérdezőtől: "A párom hallani sem akar róla, azt mondja esetleg akkor ha bocsánatot kérnének tőle őszintén amiatt ahogy viselkedtek vele."
Mi pedig megerősítettük abban, hogy a párjának van igaza.
Akkor most miről beszélsz?
"Viszont anyám feljött azzal az ötlettel, hogy mi lenne ha mégis adna a páromnak egy esélyt"
MICSODA? Ezt a pofátlanságot, el sem hiszem. Esetleg a párod adhatna neki még egy esélyt, de nem ad. Jól teszi, én sem adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!