25 évesnél idősebbek. Otthon éltek hitel nélkül vagy külön a szülőktől, de hitellel a nyakatokban?
Melyik a jobb?
Miért nézik le azt, akik inkább a szülőkkel élnek, minthogy hitelt vegyenek fel?
Válás miatt, most megint a szülőknél lakom, anyagi megfontolásból.
Nincsen gondom se hitelre, sem albérleti díjra.
39F
Bocsi, én két évvel fiatalabb vagyok, remélem nem haragszol, ha válaszolok. Én külön élek a szüleimtől, de nem hitelt fizetek, hanem lakbért. Nekem az albérlet több szempontból jobb, egyrészt, jobban érzem úgy magam, hogy önálló háztartást vezetek, minden ott van, ahova én teszem, stb., én nehezen viselném, ha még most sem élhetnék önálló életet, nekem erre szükségem van. Másrészt örülök neki, hogy albérletben lakom. Három éve akartam lakáshitelt felvenni, már jártam bent a bankban érdeklődni, szerencsére abban maradtunk, hogy keresek lakást, aztán majd visszatérünk rá, két hét múlva jött a válság :S De nem is bánom, hogy nem vettem saját lakást. Nekem ez a mostani lakás tökéletesen megfelel még egy évig. A kisfiam ide jár bölcsibe, az ablakból látni a bölcsit, itt van az utcánkban. De egy év múlva ovis lesz, akkor költözünk oda, ahol az ovi lesz, mert már tudom, hova szereném iratni, és az nem ezen a környéken van. Később meg ki tudja, lehet, hogy nem is ebben a városban fogok dolgozni. Így mobilabb vagyok, mint ha lenne egy saját lakásom. Albérletet mindig találok. Fizetnék így is, úgy is, de így legalább több lehetőségem van a változtatásra, ha szükséges. Ráadásul lehet, hogy ha vennék egy sajátot, akkor nem figyelnék oda minden részletre, de akkor már az ember sokkal nehezebben vált. Én itt még egy évet kibírok, pedig rájöttem, hogy zavar, hogy keletiek az ablakok, nagyon meleg van délelőtt, de majd jövőre figyelek rá, hogy északi vagy déli fekvésű legyen a lakás. Pedig ha arról lett volna szó, hogy hitel, akkor ezt a lakást simán megvettem volna, aztán örjöngenék, hogy milyen meleg van nyáron. Így meg azzal nyugtatom magam, hogy ezt a nyarat kell már csak kibírni, jövő nyáron másik lakás lesz, ahol majd figyelek erre.
Mégegyszer bocs, hogy nem tartozom a korcsoportba, és így írtam.
Nekünk nagy házunk van két szintes apámmal és nagypapámmal élek benne, terveim közt nem szerepel a különköltözés, nem lenne pénzem albérleti díjra, ami meg olcsóbb lenne a munkahelyemtől lenne távol. A rezsi részarányosan van megosztva és minden egyéb is,igyekszünk egymásra tekintettel lenni. És valahol ez kényelmesebb is igen, de ha adva van a lehetőség miért ne?
28/N
Szüleimmel élek, anyagi megfontolásból. Sőt anyu mondja hogy maradjak itt, mert az albérletben nem boldogulnék. Háztartási munka megosztva. Rezsi+számlák is.
Így több pénzt lehet félretenni magunknak.
Ja és szerintem nem ciki!
26.l
Az első hozzászóló férfi vagyok.
Én éltem albérletben, aztán saját lakásban, jó nagy hitellel. Én sem cigizem el a pénzem, és nem költekezem, tehát, ha szűkösen is, de ki tudnék fizetni egy albérletet.
Persze, az önállóság, sokszor nagyon hiányzik, de nagyon jó az a havi …ezer forint, ami így megmarad, és nem kell szűkölködni. Ill, ha valami segítség kell nekem, vagy a szülőknek, akkor itt vagyok helyben és nem 200km-re tőlük. Mivel idősek, ezt nagyon is tudják értékelni.
A szülőkel jó a viszonyom, de ennyi idős fejjel egyáltalán nem várom el, hogy ők eltartsanak, valamint a mobilitásom is meg van így, és ha úgy hozza a munka, vagy netán egy új társ lép az életembe, akkor rugalmasabban tudok mozdulni, mert meg van hozzá az anyagi tartalék, és nem köt egy fix lakás a maga hitelköltségével.
Különben sem vennék már fel hitelt negyven évesen, akkor albérleteznék, és egy szomorú napon, majd megöröklök egy házad, de remélem, hogy az még odébb van.
Nem tudom egyeseknek miért nagy szó az, hogy ő megtud élni egyedül albérletében, én nem látok benne semmi fantáziát.
Sokan, kényszerből, (mert ott van munka lehetőség) élek albérletben egyedül. Vagy mert rossz a viszony a szülőkkel és nem tudnak velük meg lenni egy fedél alatt.
Régen, mennyi család nőtt fel a szülőkkel egy házban, több generáció, csak mostanság lett ciki együtt lakni a szülőkkel.
Szia!
Én 27 éves vagyok a férjem 30, "saját" házban lakunk, egy életre eladósodva. :( 5 évig anyósoméknál laktunk, de így külön azért sokkal jobb. Én nem nézem le azokat, akik a szülőknél laknak, mi is így kezdtük... :)
Vannak, akik albérletben laknak, de a szülei fizetik a fele költséget, vagyis besegítenek.
Külön élni, önállóan valóban jobb, de anyagilag nem a legkönnyebb. Főleg egyedül nem könnyű, aztán ha ketten is vannak, akkor is, az egyik bármikor lehet munkanélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!