Mit tegyek? Hogy verjem ki a fejemből a gyerek dolgot?
Figyelt kérdés
Szóval van egy 5éves gyerkőcünk és nagyon de nagyon szeretnék neki kistestvért.A párom viszont nem!
Ugye ő a jelenlegi gazdasági helyzet miatt amit persze én is megértek csak a világ legrosszabb dolgának tartom,hogy a gyerek egyedül nőjön föl.Se unokatesók se senki.Szegénynek csak az oviban van társasága.
Én nagycsaládban nőttem föl és nagyon jó volt!! Főleg így felnőttként.Annyira klassz mikor a tesómékkal találkozom stb....
Szerintem mehetne nálunk még egy baba-viszont a férjem kategórikusan elzárkózik.Én meg ezzel álmodok ezzel,kelek -fekszem.
Várjatok pár hónapot, hátha akkor majd ő is szeretne.
2010. júl. 22. 06:55
2/21 A kérdező kommentje:
Sajnos már egy 1-1,5 éve téma.Kisebb nagyobb megszakításokkal.
2010. júl. 22. 06:59
3/21 anonim válasza:
Beszélj a férjeddel, h. miért jó a testvér stb.Az anyagiakkal meg csak annyi, h. a gyerek cuccait megkaphatja a kistesó, ha úgy van nevelve, akkor nem fog emiatt rosszkedvű lenni, játszjhatnak is és ha kirándulni mentek akkor ajándékot sem kell nagyon venni,mert az már egy jó program és ingyen van, suliban lehet ideiglenes könyveket kapni, vagy kölcsönözni, illetve fénymásolni is.Egyedül a kaja ami pénzbe kerül, de lehet támogatásokat kapni és kedvezményeket az iskolában ha olyan az anyagi helyzetetek.
2010. júl. 22. 07:00
4/21 A kérdező kommentje:
Nem annyira vészes az anyagi helyzetünk! A gyerekünk nagyon jól él.Úgy értem rengeteg játék,sok ruha stb....talán pont ezt félti a férjem.Tudat alatt attól fél,hogy akkor minden megváltozik.Nehezen győzhető meg ,makacs!!!!
2010. júl. 22. 07:02
5/21 anonim válasza:
Ezért még nem vagy rossz anya. Az viszont igaz,hogy ha a helyzetetek nem olyan jó,akkor még egy gyerek elég sok gondot okozhatna. Az 5 évesed is rosszabb helyzetbe kerülne. Nem vagyok az egyke híve.De ma,amikor bármikor munkanélküli lehet valaki,az iskola horribilis összegbe kerül,már az elsőben is,meggondolandó a nagyobb család.
2010. júl. 22. 07:02
6/21 A kérdező kommentje:
Igen férjem is ezzel érel.Csak sajnálom:(((
2010. júl. 22. 07:05
7/21 anonim válasza:
Én etykeként nőttem fel, soha nem unatkoztam, mindig volt társaságom, ne félj. :)
2010. júl. 22. 07:15
8/21 anonim válasza:
Szia. Nekem sincs testvérem, egyke vagyok, és mondhatni nagyon rossz. Olyan jó lenne, ha lenne egy testvérem, több szempontból is. Néha lenne kire támaszkodni, kivel megbeszélni a problémáimat, ha szüleimmel történik valami, teljesen egyedül leszek a fájdalmammal, azt csak egy testvér érezheti át, és ketten könnyebben átvészelnénk a fájdalmat, a problémákat, stb.
30 éves vagyok és mindig is hiányzott egy testvér.
Ha nekem lesz gyerekem, biztos, hogy lesz testvére, fontos dolognak tartom az általad említettek miatt is.
2010. júl. 22. 07:40
9/21 anonim válasza:
Nem biztos, hogy mindig jó a testvér. Van, aki tökre utálja a testvérét, rosszban van vele, nem is tartják a kapcsolatot felnőttkorban. Szerintem nem annyira gáz egykeként felnőni, legalább gyorsan megtanulja, hogy alakítson ki stabil barátságokat, mert rá van szorulva. Egyébként várjatok pár évet, hátha 3-4 év múlva jobb lesz a helyzet. Ma már sokan 35-40 között szülnek, sőt van aki 40 fölött is (bár ez kicsit már húzósabb), abban sincs semmi. Rendellenességek ma már a terhesség korai szakaszában kiszűrhetők. A gyereked amúgy nincs olyan rossz helyzetben, van, akinek senkije nincs, pl. akik árvaházban nőnek fel.
2010. júl. 22. 07:46
10/21 anonim válasza:
Biztos jó dolog a testvér de attól még lehet az ember egyedül, 2 tesóm van mégis egyedül nőttem fel. Szerintem ne erőltesd ezt a témát pihentesd, nehogy emiatt megromoljon a kapcsolatotok. De egy nő cselesen tud jelzéseket adni, pl menjetek közösen a játszótérre, ott biztos vannak olyan gyerekek akik testvérek is, és akkor mondjad, hogy nézd milyen aranyosak, hogy elvannak egymással, sokkal jobb kedvübbnek látszanak stb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!