Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek a párja...

Van itt olyan, akinek a párja külföldi állampolgár, nem házasok, de van közös gyerekük? Milyen tartózkodási kártyával van itt?

Figyelt kérdés

Párom több mint 3 éve van itt sima munkavállaláshoz szükséges kártyával, ami októberben lejárt. Tavaly született babánk, és mivel a családtagja és szüksége van az apjára a gyereknek, júniusban akartunk intézni neki egy családegyesítő kártyát. Mások segítettek neki intézni, amiket kellett, amiért persze ki lett fizetve egy csomó pénz, aztán mentek a bevándorlási hivatalba. Úgy alakult, hogy véletlenül mi is mentünk a babával, pedig nem mentünk volna, tehát hallottam, amiket mondták (természetesen elég bunkó stílusban). Nem lehet gyerek után kérvényezni tartózkodási engedélyt... Még az a személy is meglepődött, aki segített a páromnak, mondta, hogy a honlapon ott van, hogy lehet. És igen, én is találtam ilyet a felsorolásban, hogy kik igényelhetik az olyan kártyát: "a kiskorú magyar állampolgár felett szülői felügyeleti joggal rendelkező személy". Van apasági, ő az apja, természetesen gondoskodni akar a gyerekéről, a gyereknek is szüksége van az apjára, akkor meg miért mondták azt nekünk, hogy nem lehet gyerek miatt tartózkodási kártyát igényelni?

Most meg ott tartunk, hogy októberben mentek intézni az olyat, ami előtte is volt neki, mivel lejárt, meg amúgy is másik helyre ment dolgozni, kapott egy 3 hónapig érvényeset, amíg megjön a rendes, az viszont ma lejár, a másiknak se híre, se hamva. És most nem tudjuk, mi lesz. Megkapja - e egyáltalán, vagy a végén kitoloncolják innen, amiért nincs érvényes tartózkodási engedélye, és apa nélkül nő fel a gyerekünk? Nem kapott semmit arról sem, hogy elutasítanák, pedig én úgy láttam, hogy küldenek olyat, ha nem kapja meg valami miatt. Azt is láttam, hogy a lejárat előtt 30 nappal intézni kell az újat, de amikor a másik helyre ment dolgozni, a főnöke azt mondta, még raér, nem lesz baj, ha azelőtt intézik, hogy lejárna. Ez lehet a baj mégis?

Félek, hogy a végén vissza kell mennie a hazájába, és nem jöhet többé ide, a terveinkből pedig semmi nem lesz. És mi lesz a gyerekkel? :( remélem, csak én látom ilyen negatívan a dolgokat, de hát itt nem csak róla meg rólam van szó, hanem egy kisbabáról is... Ez aztán család barát Magyarország...!!! 👏👏👏

Előre is köszönöm, ha valaki normálisan válaszol, nem köt belém. Az olyanok kíméljenek, akik csak beszólogatni tudnak és semmi értelmeset nem fűznek hozzá a kérdéshez......

2020. jan. 17. 10:58
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
80%

30!

Így van. Az én férjem se magyar. Mondjuk mi nem Magyarorszagon esküdtünk, nem is ott élünk de a világon mindenütt ugyanazok a papirok kellenek a házassághoz. És egyik sem több milliós tétel, hanem pár ezer. Nálunk nem ingyenes a házasságkötés, de Magyarorszagon az, mármint maga a polgári eljárás. 20 perc talan, nem több. Ne vicceljünk már, hogy erre nincs idő meg penz...

2020. jan. 18. 12:02
 32/38 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó! Nyilván van valami akadály, amit a kérdező nem köt az orrunkra. Valamelyikük gondolom házas papíron, vagy ilyesmi. (még "jobb", ha pl. valamelyikük még nincs 18 éves, és csak engedéllyel lehetne házasodni)
2020. jan. 18. 12:07
 33/38 anonim ***** válasza:
80%
Nyilván. De ha nem osztja meg a lényeges tényeket elég nehéz segíteni
2020. jan. 18. 12:08
 34/38 anonim ***** válasza:
78%
Nagy eséllyel azért nem tudnak házasodni, mert a csávónak nem adják ki az igazolást, hogy házasodhat, ez akkor szokott előfordulni, ha házas, kiskorú vagy körözik
2020. jan. 18. 12:11
 35/38 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező én nem vagyok rasszista, ó de még mennyire, hogy nem. Az én férjem indiai, ő a szüleitől függött nagyon sok ideig, de megmondtam neki, hogy eszem ágában sincs gyereket vállalni vele, amíg nem függetenedik tőlük. Betartottam, miután 1 éve nem beszélt velük, azután kezdtünk el csak beszélgetni a gyermekvállalásról.

Nem hinném, hogy ha 1-2 évet vártatok volna a gyerek vállalással, az egyenlő lett volna azzal, hogy nem lehet már gyereked, vagy beteg gyereket szülsz. Mindegy a lényeg, hogy te már az elejétől kezdve egyedül vállaltad ezt a gyereket, hiszen szinte nem is volt ott veled mikor terhes voltál, mikor megszületett. Akkor ne az országot hibáztasd már, hogy nem lesz a gyereknek apja. Tudhattad, hogy amíg nem házasodtok össze addig bármikor kitoloncolhatják, hiszen a munka nem egy olyan biztos pont, mint egy házasság. Bármikor kirúghatják, bármikor történhet vele valami ami miatt nem tud dolgozni, és mehet is vissza Kínába.

Mostmár a legértelmesebb döntés amit hozhattok, az az, hogy gyorsan visszarepül Kínába, és visszajön úgy, hogy mindent magának intéz, hogy nem függ senkitől.

2020. jan. 18. 12:16
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a kitoloncolást nem szabad megvárni semmiképp.
2020. jan. 18. 12:18
 37/38 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy mégis el lehetett intézni, hogy maradhasson. Furcsa, hogy egy volt bevándorlási hivatali dolgozó nem tudja, hogy ilyen esetben is van még esély a maradásra... Hétfőn vitték páromat a bevándorlásiba (mint kiderült, nem a főnöke segít neki, hanem a főnöke az ügyeket másokra hagyja, olyan kínaiakra, akiknek ez a dolguk, hogy segítsenek ügyet intézni), én is mentem, nehogy valami baj legyen. Ott az is kiderült, ügyvéd is van. Aki amúgy azt mondta, amikor megtudta, gyerek is van, hogy LEHET gyerek miatt is családegyesítőt igényelni + mások is ezt mondták. Mondjuk ezt nem próbáltuk meg, és még ha nem is vagyok 100 százalékig biztos ebben, de jobban elhiszem egy ügyvédnek meg olyanoknak, akik segítenek ügyek intézésében, mint az itteni rosszindulatú hozzászólóknak... Igaz, először el lett utasítva, hogy itt dolgozhasson meg éljen, De mint kiderült, ez nem az ő hibája, a magyar kormányhivatal cseszte el neki és egy kínai hölgynek is, mert valami papírt rosszul adtak ki. Emiatt volt az elutasítás. Viszont az ügyvéd mondta, nem kell elkeseredni, csütörtökön fellebbeznek. Addigra sikerült megszerezniük a rendes papírt is, és tegnap már gond nélkül megadták a 3 hónapos ideiglenes tartózkodási engedélyt. Ja, és az is érdekes, hogy egyből kitoloncolást mond mindenki, miközben erről szó sem volt. A határozatban is az állt, hogy 30 napja van elhagyni a schengeni övezetet, ha nem teszi meg, akkor kitoloncolás. Szóval érdekes, hogy még egy volt bevándorlásis se tudja ezt. Nem tudom, miért jó ijesztgetni a másikat, kicsit lehetne gondolkodni, mielőtt leírtok valamit, mert a kis szavaknak is erős súlya van, olyan következményei lehetnek, amire nem számítanátok. Mondjuk gondolom nem is nagyon izgat titeket, de akkor is. Cseszegetni se kellene a másikat olyan miatt, amihez semmi közötök. Kétségbeesve feltesz az ember egy kérdést segítségre várva, mivel ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket lehet feltenni, és mindenki csak rosszindulatúan tud reagálni. Tisztelet a kevés kivételnek. A válaszok között szinte semelyiknek sincs köze a kérdésemhez, nem azt kérdeztem, mi a véleményetek arról, hogy házasság nélkül gyereket vállalni vagy hogy házasodni vagy nem házasodni, de sok más olyat se, amit leírtatok. Mert azért ne haragudjatok, de semmi közötök ahhoz, miért lett gyerekünk a párommal vagy hogy miért nem házasodunk most össze, de még a pénzügyeinkhez sem. Mondjuk nem említettem olyat se, hogy nincs pénzünk, nem tudom miért kell ismeretlenül a dolgaimmal kapcsolatban találgatni és valótlanságokat állítani. Jó lenne, ha mindenki a saját dolgaival foglalkozna és a saját háza táján nézne szét, keresné a saját hibáit. Mert ti sem vagytok tökéletesek. De gondolom éppen ezért szórakoztok másokkal úgy, hogy beszólogattok. Kicsit nézzetek magatokba is.
2020. jan. 24. 09:42
 38/38 anonim ***** válasza:
51%

Akkor nem kéne kérdezni, ha se ehhez, se ahhoz nincs köze a segíteni akaróknak. Minek ír, ha aztán semmi nem jó? Én nem válaszoltam még erre a kérdésre, de elmondom, ezért kéne inkább fehér emberrel kezdeni, nem ilyen-olyan jöttmenttel.

És most jöhet a "nagy elfogadók" részéről a rasszistázás, uszítás, ellenvéleményt hangoztatók lenézése, szidása.

2020. okt. 31. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!