Van itt olyan, akinek a párja külföldi állampolgár, nem házasok, de van közös gyerekük? Milyen tartózkodási kártyával van itt?
Párom több mint 3 éve van itt sima munkavállaláshoz szükséges kártyával, ami októberben lejárt. Tavaly született babánk, és mivel a családtagja és szüksége van az apjára a gyereknek, júniusban akartunk intézni neki egy családegyesítő kártyát. Mások segítettek neki intézni, amiket kellett, amiért persze ki lett fizetve egy csomó pénz, aztán mentek a bevándorlási hivatalba. Úgy alakult, hogy véletlenül mi is mentünk a babával, pedig nem mentünk volna, tehát hallottam, amiket mondták (természetesen elég bunkó stílusban). Nem lehet gyerek után kérvényezni tartózkodási engedélyt... Még az a személy is meglepődött, aki segített a páromnak, mondta, hogy a honlapon ott van, hogy lehet. És igen, én is találtam ilyet a felsorolásban, hogy kik igényelhetik az olyan kártyát: "a kiskorú magyar állampolgár felett szülői felügyeleti joggal rendelkező személy". Van apasági, ő az apja, természetesen gondoskodni akar a gyerekéről, a gyereknek is szüksége van az apjára, akkor meg miért mondták azt nekünk, hogy nem lehet gyerek miatt tartózkodási kártyát igényelni?
Most meg ott tartunk, hogy októberben mentek intézni az olyat, ami előtte is volt neki, mivel lejárt, meg amúgy is másik helyre ment dolgozni, kapott egy 3 hónapig érvényeset, amíg megjön a rendes, az viszont ma lejár, a másiknak se híre, se hamva. És most nem tudjuk, mi lesz. Megkapja - e egyáltalán, vagy a végén kitoloncolják innen, amiért nincs érvényes tartózkodási engedélye, és apa nélkül nő fel a gyerekünk? Nem kapott semmit arról sem, hogy elutasítanák, pedig én úgy láttam, hogy küldenek olyat, ha nem kapja meg valami miatt. Azt is láttam, hogy a lejárat előtt 30 nappal intézni kell az újat, de amikor a másik helyre ment dolgozni, a főnöke azt mondta, még raér, nem lesz baj, ha azelőtt intézik, hogy lejárna. Ez lehet a baj mégis?
Félek, hogy a végén vissza kell mennie a hazájába, és nem jöhet többé ide, a terveinkből pedig semmi nem lesz. És mi lesz a gyerekkel? :( remélem, csak én látom ilyen negatívan a dolgokat, de hát itt nem csak róla meg rólam van szó, hanem egy kisbabáról is... Ez aztán család barát Magyarország...!!! 👏👏👏
Előre is köszönöm, ha valaki normálisan válaszol, nem köt belém. Az olyanok kíméljenek, akik csak beszólogatni tudnak és semmi értelmeset nem fűznek hozzá a kérdéshez......
#1#4: úgy látom, te csak okoskodni meg mindenbe belekötni tudsz. Kértem, az ilyenek inkább ne válaszoljanak. Amúgy én meg a heleysírásodba kötetnék bele, az úgyis nagyon megy mindenkinek ezen az oldalon...
Írtam a tartózkodási engedélyt, tehát nem EU állampolgár. Miért lenne Nigéria csak azért, mert nem írtam, honnan származik? És ha az lenne, mi lenne a probléma?
#5 mi a baj a muszlim vallással? Miért ne akarnám felvenni? És miből gondolod, hogy azért muszlim vallású, mert nem írtam le, milyen származású a párom? Olyan jó, hogy mindenki ennyire okos.
A kérdésem nem az volt, hogy lehet-e házasodni külföldivel!!!!!! Tudom, hogy lehet, és tudom a menetét is. Ismerek olyat, akinek a férje is ugyanolyan származású, mint a párom, máskor ő is elmondta, mi kell hozzá. Meg még sokan mások. De mivel nem ez volt a kérdésem, ezért ez most nem lényeges. Ha valaki azt mondja, most nem opció a házasság, akkor nem az. És ennek több oka is van, de ez most nem fontos, merthogy továbbra sem ez volt a kérdés. Nincs is köze hozzá senkinek, hogy miért nem opció. Ha azzal kapcsolatban akarnék kérdezni, akkor azzal kapcsolatban tennék fel kérdést. És igen, tudom, hogy úgy egyszerűbb az ügy, ha házasok vagyunk, de nem vagyunk és NEM tudunk most TÖBB OKBÓL SEM összeházasodni!!!!!
Egyébként meg azt kérdeztem, vannak - e itt olyanok, akinek külföldi a párja, gyerek van, de nem házasok, és hogy milyen tartózkodási engedéllyel van itt... Úgy látom, ezt nehéz értelmezni.
Akkor tessék válaszolok a kérdésedre:
Az én párom a házasság miatt kapta meg az engedélyt. Előrébb vagy vele? Ugye, hogy nem.
Munka, vagy házasság, ez a 2 lehetőség van.
Ha nem lesztek házasok, és nem kapja meg a munkavállalás miatt a hosszabbított engedélyt mielőtt lejárna az ideiglenes, kitoloncolják. Pont. Tök mindegy, hogy van-e gyerek vagy nincs.
Jah, mi vagyunk a szemetek, mert nem érted meg, hogy az, hogy felcsinált téged, az még nem jogosítja fel arra, hogy itt tartózkodjon.
Ismerje el családjaként a magyar nőt (vegye el), vagy fizessen bele az adónkba, és akkor már van joga az országunkban tartózkodni.
Szerinted, ha minden országba felcsinál egy nőt, akkor bármelyik országban élhet csak úgy?
Attól csak, hogy van egy közös gyerekeket, még nem vagytok család, a család jogilag ott kezdödik, hogy egy házaspár plusz gyerek(ek).
Szóval addig nem hözöngj a családellenességen, amíg szó sincs az esetetekben családról!
Másrészt meg ha annyira fontos lett volna a dolog, akkor nem most jutna eszetekbe ügyintézni, hanem legalább egy éve elkezdtétek volna.
Emellett attól, hogy a barátodnak lett MO-on egy gyereke, még nem jár a tartózkodási engedély, márcsak azért sem, mert annak vannak komoly feltételei is.
Tehát ha nem akartok összeházasodni - és az nem indok, hogy külföldivel mert nem igazán lenne problémás -, akkor ne várj családi kedvezméyneket!
Nem beszélek csúnyán, de most ide írnék valamit, ha lehetne. Minden hónapban rengeteg adót fizet, úgyhogy ezt a dumát hagyjuk. Ismeretlenül ne vonjunk már le következtetést valakiről az alapján, amit írtam. Többet dolgozik itt bárkinél, ezt ki merem jelenteni, nem feketén, nem tudom honnan veszed, hogy nem fizet adót. És nem felcsinált! Neked meg nincs jogod így beszélni másról. Különben is elmondtam, hogy össze akarunk házasodni! És el fogadtam azt, hogy nem lehet gyerek után tartózkodási engedélyt kapni, de a honlapon akkor is ott van a felsorolásban. Miért baj, ha azért rákérdez az ember mástól, hogy akkor mégis hogy van ez? Leírtam azt is, hogy folyamatban van a munkavállalóis engedély, de még nem kapta meg, viszont ma lejár a 3 hónapig érvényes ideiglenes. Értelmezni kellene, és lehetne normálisan válaszolni. Ezen az oldalon miért mindenki ilyen kis...??? 😠 Mindenki nagyon ráér, hogy a másikba belekössön ahelyett, hogy segítene. Valaki rosszul fejez ki valamit, akkor is egyből támadni kell. Ha kétségbeesetten kérdez valamit, akkor is. Ha olyan kérdést tesz fel, ami neked nem tetszik, akkor is. Akármivel kapcsolatban kérdez az ember, merthogy ez az oldal azért van, hogy kérdezni lehessen, mindig élőkerülnek az okoskodó idióták.
Nem most jutott eszünkbe intézni. De vannak dolgok, amik náluk nem úgy mennek, mint amit mi megszoktunk. Páromat az előző főnöke hozta ide, ő fizetett neki mindent, hogy ide jöhessen, és amíg el nem ment onnan, nem tudtunk semmit tenni. Még csak azt sem akarta az a főnök, hogy párom másik fajta tartózkodási engedélyt intézzen, mert akkor nem tudta volna heti 7 napon keresztül reggeltől éjszakáig ugráltatni úgy, hogy egy nap pihenőt nem ad neki. Amíg össze nem költöztünk, a munkahelyén kellett laknia is. Akkor is attól kellett tartani, hogy nem engedi majd, hogy el jöjjön onnan. Meg egyéb dolgok, amiket elképzelni sem tudna itt senki. Most ugyan már nem ott dolgozik, de van ami most sem jobb. Vásárolni nem tudunk együtt elmenni, nemhogy összeházasodni... 🙄
Jaa, akkor kínai a párod.
Na jó,semmi közöm hozzá.
Ezzel foglakozó ügyvéd? Vagy valami hasonló?
Az a baj, hogy alapban fogalomzavarban vagy:
"És igen, én is találtam ilyet a felsorolásban, hogy kik igényelhetik az olyan kártyát: "a kiskorú magyar állampolgár felett szülői felügyeleti joggal rendelkező személy"
Mivel nem vagytok házasok, TE vagy az egyetlen aki "a kiskorú magyar állampolgár felett szülői felügyeleti joggal rendelkező személy"
Az apaság elismerése, nem azonos ezzel.
A munkavállalásit meg nem hosszabbítják meg automatikusan, bármely időszakra szól (a 3 hónapos meg kifejezetten csak ideiglenes jellegű) azt mindenkinek magának kell intéznie.
Mivel alapban az átfutási idő 30 nap, legalább a lejárat előtt 1-1,5 hónappal.
Azt meg csak baráti tanácsként adom, hogy ne nagyon fikázd te ezt az országot, míg nem éltél másutt!
Nem azért írtam amit írtam, mert azt gondolom, hogy nem fizet a párod adót.
Csak szimplán leírtam, hogy mit kell azért tenni, hogy hivatalosan is az országunk tagjaként éljen itt.
Ez pedig vagy az, hogy dolgozik és fizeti az adót, vagy az, hogy el ismeri társául és családjaként a magyar nőt. Magában egy gyerek nem jogosítja fel arra, hogy ő itt legálisan tartózkodjon.
Mivel ma lejárt a munkavállalásra kiadott ideiglenes engedélye, a hosszabbított verziót pedig nem kapta még meg, ezért amint rájönnek, hogy ő illegálisan van itt, és addigra nem kapja meg a hosszabbított kártyát, bármikor kitoloncolhatják.
Az pedig már csak személyes vélemény, hogy miért nem tudtatok várni a gyerek vállalással addig míg függetlenedik a párod mindenkitől? Se magyarral se külföldivel nem vállalok gyereket addig, amíg szó szerint valaki másnak a rab szolgája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!