Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek rossz hatással...

Szerintetek rossz hatással van egy 7 évesre a hamvak ideiglenes hazavitele?

Figyelt kérdés

Édesanyám pár napja elhunyt. Szórásos temetése lesz. Én szeretném a hamvasztást végigvárni és nem szeretném otthagyni a hamvait, de nem tudom, hogy a fiamnak ezzel valamilyen módon okozhatnék "kárt".

A halál végül is az élet része.

2020. jan. 13. 09:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Most intéztem a temetést, végül lebeszéltek róla, hogy a hamvasztásnál ott legyek, így a hamvak sem kerülnek haza ideiglenesen.

Viszont van ilyen emléknyaklánc, aminek a medáljába tesznek a hamvaiból, így marad valami kézzelfogható.

2020. jan. 13. 12:42
 12/14 anonim ***** válasza:
61%
9:Nem tudom, én valahogy hétévesen még emlékeim szerint cseppet sem gondoltam bele a halálba, azzal együtt sem, hogy a nagyszüleim épp ebben a koromban haltak együtt, egyszerre, egy napon, talán pár perces különbséggel brutálisan erőszakos halált (az egyik meggyilkolta a másikat, majd öngyilkos lett - előbbi gyorsan ölő gyógyszerrel, utóbbi kötéllel történt) még a 80-as évek 2.felében(1987). (Mondjuk erről - mármint a pontos körülményekről - persze csak tinédzserként értesültem - eléggé megrázott úgy is.)
2021. jún. 7. 09:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

5-ös!

Igen, szerencsére haza lehet vinni. Nem szüntették meg, csak biztosítanod kell a lehetőséget arra, hogy bárki leróhassa a kegyeletét, ha szeretné.

Én nem emlékszem, hogy erről írtunk volna alá egyáltalán papírt a temetkezési vállalatnál, de lehet. A kutyát nem érdekelte, hogy miért akarjuk hazavinni.

2021. dec. 18. 16:20
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, hazavihető, csak a sajtóban időnként uszítanak ellene a temetkezési vállakozók, mert csökkenti a bevételüket. És persze kell mellé a szokásos bürokratikus szopóroller, hogy azzal is elriasszák a polgárt.
szept. 28. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!