34 évesen nem késő szülni? Illetve később, mert még mindig nem érzem magam érettnek rá. Nem lehet, hogy velem van a baj?
Így igaz. Az én anyukám hál Istennek megélte a 71 évet és még él,és remélem sokáig élni fog. Sajnos nem mindenkinek adatik ez meg, de talán a legfontosabb, hogy életet adjunk egy gyermeknek, aki szeretünk, amíg élünk, akkor az ő lelki fejlődése is rendben lesz.
Tudom, hogy szomorú, de nekem sokszor olyan kellemetlen volt, hogy megkérdezték tőlem az iskolában, hogy: Ő a nagymamád? Akkoriban még ritka volt,hogy valaki 30 felett szüljön. Ma már nem az hál Istennek.
Nem igaz,hogy biológialilag a 30 év feletti kor a jó. Ezt csak ma divatg. Ebben a korban már nehezebb teherbe esni,nehezebb kihordani,főleg,ha ez az első.
De a legtöbb probléma akkor van,,amikor a gyerek 20 év körüli,a szülő pedig 50-60. Sokkal több közöttük a konfliktus,mert nagy a generációs különbség. Ezt tapasztalom a környezetemben. Ahol idősek a szülők,sokszor még el is kényeztetik a gyereket, a kelleténél jobban féltik.
Nem csak az anyagi biztonság a fontos,hanem arra is kell gondolni,hogy mi lesz 20-30 év múlva.
Első?
És te voltál az első gyermeke anyudnák,akit kihordott 38 évesen?
17:42..de hát épp ez az, hogy az emebrek sokkal hosszabb életűek ( a drogok, alkohol, cigaretta, génkezelt élemiszer és szmog ellenére), mint mondjuk 100 éve avgy 500éve.
az ősembereknél egy 25-30éves már aggastyánnak számított... :D
pont azért szülhetnek a nők később, mert kitolódott az átlagéletkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!