34 évesen nem késő szülni? Illetve később, mert még mindig nem érzem magam érettnek rá. Nem lehet, hogy velem van a baj?
Valószínűleg nagyon egészséges lehetsz, ezért gondolod, hogy még ráér, lehet, hogy testileg és lelkileg is fiatalos vagy.
Nem késő 35-40 évesen szülni, de ha most sem érzed, hogy érett vagy rá, akkor később sem fogod. Én majdnem 36 évesen szültem, nem éreztem érettnek magam rá, most sem érzem, hogy az vagyok.
Nagyon szabad a lelkem, lehet, hogy a tiéd is az.
Nem jár akkora lemondással, mint gondolod, rá fogsz jönni, hogy a gyermeki szeretet végtelen és a legmélyebb a világon, végtelenebb, mint az anyai szeretet. Ha egy gyerek nem szereti az anyját, az anya rontott el valamit.
A gyerekek okosabbak, mint mi gondoljuk és érzékenyebbek is. Ösztönösen tudják, hogy mikor vagyunk fáradtak velük foglalkozni.
A két rossz közül a kevésbé rossz, ha vállalsz egy gyereket.
Hova szülj ha nincs rá keret?
Hol tud szülni egy 20-on éves? Esetleg ha a szülei jómódúak....
Arra azért figyelj, hogy nem minden terhesség sikeres. Egy magzat elvesztése az 5. hónapban már egy 35 fölötti nő szervezetét annyira megviselheti, hogy nagyon nehezen tudja kihordani a következőt.
A 35-40 vagy feletti gyerekvállalással csak akkor van gond, ha nem jutsz el a 9. hónap végéig!
Biológiailag talán optimálisabb a 20-as éveidben szülni, de társadalmilag, emberileg jobb a gyereknek az érettebb harmincas anyuka, mint a tapasztalatlan, éretlen, félig maga is gyerek 20 éves. Még nem késtél el.:-)
És ne feledd: nem kötelező szülni.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat.
A helyzet az, hogy 2 éve van vőlegényem és vele tervezem az életem és még sem érzem, hogy itt az ideje. Ezért gondolom, hogy valami nem stimmel, hiszen minden feltétel adott lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!