Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye nekem nincs semmilyen...

Ugye nekem nincs semmilyen kötelezettségem a gyerek felé? Nincs semmilyen kiskapu ami alapján akár tartásdíjra, akár magamhoz vételre tudnak kötelezni?

Figyelt kérdés
Apámnak idős korára, 50 évesen született egy gyereke. Később a nő megcsalta apát, szétmentek, apa fizette a gyerektartást. 2 éve apa meghalt, a nö meg szüleinél hagyta a gyereket és férjhez ment külföldre. De most a vénember, a gyerek nagyapja agyvérzést kapott,lebénult, a nagyanyja meg nem tudja ellátni emellett a gyereket is, meg anyagilag sem bírja. A nő meg nekem írogat, hogy nem tudja kivinni magához a gyereket,mert dolgozik meg új családja van, segítsek be én, mert az "öcsém".Nem tekintem annak, csak messziről láttam néha, és nem is érdekel, na meg eddig minket a nő, de ilyenkor jók lennénk, hogy hülyére vegyen és rám sózza a a zabi gyerekét. Szóval ugye nem tudnak tenni semmit jogilag, amivel kényszeríthetnének,hogy gondoskodjak arról a gyerekről? Vagy ha van ilyen jogszabály, mivel lehet kijátszani?
2020. jan. 11. 15:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
67%

Jaj, a sok hópihecske, lelki bajnok!

Teljesen igazad van kérdező. Semmi közöd ahhoz a gyerekhez.

Ha hív aki megszülte, hogy te vagy a tesó, akkor mondd nyugodtan, hogy te meg az anyja es tiltsd le, hogy ne tudjon utolérni.

A rįbanc totál el van billenve a jogait és a kötelességeit illetően.

2020. jan. 12. 09:06
 22/26 anonim ***** válasza:
72%

Na jó, azért álljon meg a menet. A sok lelkibajnok gondolkodjon már el. Gyakorin nagy a szájuk, de ha az ő apjuk csinálta volna ezt, akkor még a telefont sem vennék fel ennek a r*bcnak.

Felcsináltatja magát egy 50 évessel, aztán ahogy elapad a pénzforrás meghát megunja,hogy ennyi idősen már beteg,megcsalja és lelép. Apuka meghal, a gyereket ide oda dobálják a nagyszülők között, majd a hülye pcs elvárja, hogy a soha nem látott testvér nevelje az ő zabigyerekét?? Csak mert ő már 'új családot alapított' és gáz lenne odavinni a zabigyereket? Hát eszem megáll az ilyen anyának nem mondható lényektől.

És ti lelkibajnokok meg a kérdezőt hibáztatjátok,hogy nem akar egy soha nem látott kiskamaszt felnevelni? Akihez a genetikán kívül semmi köze, életében nem szólt hozzá. Hát ki az az épeszű ember,aki ilyen szituációban befogadna egy idegen gyereket? Ennyi erővel, ha apám spermadonor volt, akkor minden egyes gyerekét kötelességem lenne befogadni, csak mert gének???

Arról meg nem is beszélve,hogy ez a gyerek már sérült, eldobott, meghalt az apja, a nagyapja és még az anyjának sem kell,mert neki új családja van. Neki pszichológusra lesz szüksége meg befogadó közegre és nem egy vadidegen családra meg soha nem látott testvérre, akik csak erkölcsi okokból fogadnák be kényszerből.

Kicsit szálljatok már le a realitásba és ne szegény kérdezőt ócsároljátok.

2020. jan. 12. 09:22
 23/26 anonim ***** válasza:
74%
22es ,nekem a stílusával van bajom , ahogy a gyerekről beszélt, aki nem tehet arról, hogy ilyen volt az apja és az anyja .A legnagyobb hibás az apa volt hogy egy ilyen nővel összeállt és nem húzott gumit.
2020. jan. 12. 09:42
 24/26 anonim ***** válasza:
42%

Már mindenki megnyugtatta, hogy anyagilag nem tartozik felelősséggel a gyermekkel és anyjával kapcdooatban.

A gyerek ugyanúgy nem tehet semmiről, mint a féltestvére. Itt már arról van szó, hogy nehéz helyzetben is valaki ember marad, vagy mossa kezeit.

Többféle módon lehet segíteni egy olyan gyereken, aki szemmel láthatóan nem kell senkinek. De jogos, senkit nem lehet kényszeríteni. Ez a belső késztetés vagy van, vagy nincs.

2020. jan. 12. 10:16
 25/26 anonim ***** válasza:
71%

Hát...

nekem is van egy ilyen öcsém, aki apám sokadik kapcsolatából született, a gyerekemmel egyidős.

Ugyan a véleményem egyezik a tieddel, én sem venném magamhoz, és teljesen idegennek érzem, azért nem tudnék így beszélni róla. Tehát a megfogalmazásoddal nem tudok azonosulni, de a tartalommal amúgy igen.

Szerencsére annak a kisfiúnak szerető anyja van, bátyjai, nagyobb családja. Tehát sosem fog felmerülni hasonló eset, mint nálatok.

A kérdésedre a válasz: nincs kötelezettséged, amíg az anyja él.

2020. jan. 13. 09:41
 26/26 anonim ***** válasza:
56%

A gyerek "érdekeit" nézik államilag (jogszabályilag)...

Ami abban ki is merül, hogy legyen étel, fűtés, meg lakhatás, a többit viszont ne akard megtudni, sokszor olyan mint a börtön, és kb azoka szabályok is uralkodnak egy gyermekotthonban!

Képzelheted mennyire foglalkoznak velük a közalkalmazotti fizetésért, amikor ha megnézel egy iskolát is, hogy ott mit lenyel egy tanár egész nap...

A végeredmény egy értékrend nélküli, vadjószág akinek nem számít semmi, és szélnekeresztik ahogy 18 éves lesz kb 300 ezer forinttal (szó szerint kidobják őket az otthonból), de azt a 300 ezret sem készpénzben kapják meg, hanem az otthon számlájára kerül, és ha albérletet találna bárhol is akkor kérvényeznie kell a folyósítást.

Biztnságiőrként számtalan esettel találkoztam már, hogy első napja arról szólt, hogy kidobták az otthonból egy forint nélkül egy szál ruhába, aztán az első útja az áruházba vezetett kaját lopni, mert szó szerint éhezett.

Vagy a másik véglet, hogy már tizenévesen seftelnek cigivel meg piával, meg herbállal, amivel tudnak és rendszeresen lopni járnak mivel tudják, hogy úgysem lesz belőle semmi komoly, emiatt nem is érdekli őket!

Nem azt mondom, hogy vedd magadhoz, de legalább próbáld kivédeni, hogy államiba kerüljön, mert ennél még egy rossz család is jobb... Kitartás!

2020. jan. 23. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!