Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye nekem nincs semmilyen...

Ugye nekem nincs semmilyen kötelezettségem a gyerek felé? Nincs semmilyen kiskapu ami alapján akár tartásdíjra, akár magamhoz vételre tudnak kötelezni?

Figyelt kérdés
Apámnak idős korára, 50 évesen született egy gyereke. Később a nő megcsalta apát, szétmentek, apa fizette a gyerektartást. 2 éve apa meghalt, a nö meg szüleinél hagyta a gyereket és férjhez ment külföldre. De most a vénember, a gyerek nagyapja agyvérzést kapott,lebénult, a nagyanyja meg nem tudja ellátni emellett a gyereket is, meg anyagilag sem bírja. A nő meg nekem írogat, hogy nem tudja kivinni magához a gyereket,mert dolgozik meg új családja van, segítsek be én, mert az "öcsém".Nem tekintem annak, csak messziről láttam néha, és nem is érdekel, na meg eddig minket a nő, de ilyenkor jók lennénk, hogy hülyére vegyen és rám sózza a a zabi gyerekét. Szóval ugye nem tudnak tenni semmit jogilag, amivel kényszeríthetnének,hogy gondoskodjak arról a gyerekről? Vagy ha van ilyen jogszabály, mivel lehet kijátszani?
2020. jan. 11. 15:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

Én sem fogadnám be, csak azért mert az apám felcsinált egy jöttment nő, aki aztán ráunt a gyerekére. Testvérem biológiailag, oké, de ezenkívül mi közöm van hozzá. Van köztünk kapcsolat, kötelék, ami kialakult, mert együtt játszottunk vagy beszélgettünk vagy bármi? Nem.

Nem árva. Ott a szülőanyja. Az ő felelőssége.

2020. jan. 11. 20:15
 12/26 anonim ***** válasza:
89%
Nem, nincs kötelezettséged, hiszen mint az ábra is mutatja, még a saját jó, "édesanyja" is lemondhat róla.Mondjuk ezzel a hozzáállással nem is lenne értelme, hogy magadhoz vedd...Dehât itt leginkább az anya a ludas.Szerencsétlen kisgyerek..:-(
2020. jan. 11. 20:29
 13/26 A kérdező kommentje:
Semmilyen hozzáállással nem fogom magamhoz venni, csak hogy tisztázzuk. Van nekem saját gyerekem,akit eltartsak. De ha nem lenne se tartanám mások kölykét.
2020. jan. 11. 20:32
 14/26 anonim ***** válasza:
20%

Kételkedek a "van nekem saját gyerekem" állításod hitelességében.

Más kölykét? Attól, mert van egy bizonyos fenyegetettség feléd, nem kell kölyközni. Szögezzük le, itt ő az áldozat, nem pedig te, akinek semmi kötelezettsége se lesz. De nem is hagynám...

2020. jan. 11. 21:19
 15/26 anonim válasza:
23%

Megértem, hogy nem fogadnád be, mert én se tenném.

De ez a stílus ahogy egy félárva gyerekről beszélsz... Gondolom az csinált így ki idegileg, hogy apád összeállt egy fiatal pipivel, és ezt vezeted le a gyereken meg a nagyszülein.

2020. jan. 11. 21:23
 16/26 A kérdező kommentje:
Nem csinált ki idegileg, de onnantól semmi közöm a gyerekéhez, se a nagyszüleihez. Nem azért dolgozom, hogy idegen gyerekekere költsem, nem én vállaltam,nem az én felelősségem.
2020. jan. 11. 21:30
 17/26 anonim ***** válasza:
22%
Remélen, annyi emberség van benned, hogy ha otthonba kerül, legalább ránézel.
2020. jan. 12. 08:24
 18/26 anonim ***** válasza:
23%
Gyorsan nyugodj akkor meg, nincs felé kötelezettséged.undorító a stílusod, remélem a saját gyerekeiddel nem így beszélsz.Mit ártott neked az a gyerek?remélem soha nem is kerül veled kapcsolatba.
2020. jan. 12. 08:26
 19/26 A kérdező kommentje:
Nem ártott semmit, de nem is vagyok köteles törni magam miatta. Nem, nem fog kapcsolatba kerülni velem soha, mivel nem vagyok rá kíváncsi.
2020. jan. 12. 08:30
 20/26 anonim ***** válasza:
21%
Fu b+. Férfi vagy vagy nő? Ha az en férjem ilyen ember lenne meg is ölném magam.
2020. jan. 12. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!