Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hamisítsam alá az aláírását?...

Hamisítsam alá az aláírását? Miért nem engedi, hogy olasz helyett mást tanuljak?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni, elég összetett a problémám.

11.-es gimis vagyok, itt az angolt alapból tanítják, amellé kell egy második idegennyelvet választani beiratkozáskor, nekem ez az olasz lett. Viszont a tanárnővel nem igazán jövünk ki, és ez már olyan szinten látványos, hogy a többieknek ez külön program az órán, hogy azon röhögnek, ahogy engem nyír... Nem vagyok link, rossz tanuló egyáltalán, eddig minden félévben, év végégn jó volt az átlagom, tavaly megcsináltam a felsőfokot angolból, szóval tényleg nem gondolnám, hogy olyan buta lennék, akit heti szinten bukással, meg osztályozó vizsgával kéne fenyegetni. Mert ezt csinálja. Mellé jön a rettenetes stílusa is. De mivel nem akartam magamnak bajt, elkezdtem különtanárhoz járni, amiből szintén problémát csinált. Most ami feltette az i-re a pontot, hogy ugye szünet volt, de vasárnapra én nagyon beteg lettem, igazából vasárnap délelőtt 11-től délután 3-ig aludtam, lázas vagyok még most is, ha nem veszek be gyógyszert, nem kapok levegőt és ha feljövök az emeletre, annyira köhögök percekig, hogy megfulladok. Így nem mentem be, de van igazolásom is, meg tényleg nem lógok (bár ahhoz sem lenne igazából köze szerintem, amíg le van igazolva). Szóval itthon vagyok, és mondták a többiek, hogy tegnap órán a tanárnő kiakadt, hogy mi az hogy nekem nem volt elég a téliszünet, jövőre ezt ő biztos nem fogja hagyni és majd tavasszal jól elküld osztályozó vizsgára a hiányzásaim miatt. 10 percig puffogott ezen. Közben egyáltalán nem hiányzom sokat, meg amit igen, arról viszek igazolást. De már kész tortúra nekem az az óra, egyszerűen gyomoridegem van már aznap reggel. Szeretnék átmenni a németesekhez.

Nekik egy nagyon jófej, fiatal tanáruk van, a pénteki órákon mindig filmet néznek, laza velük. Mert tudja, hogy sokan a második idegennyelvet "muszájból" tanulják, nem azért, hogy abból is nyelvvizsgázzanak, a mi tanárunknak meg kb ez a célja. Az osztályfőnököm is mondta, hogy hát igen, az én tanárnőm kicsit komolyan veszi ezeket a hiányzásokat, de majd beszél vele és próbáljam meghúzni magam, ne pécézzen ki magának, mert akkor rám száll... Na köszi.

Szóval ez a gondom, és szeretnék inkább németet tanulni ebben a maradék kb másfél évben. De ahhoz le kéne tennem az osztályozó vizsgát németből, hogy ugye egy szinten vagyok azokkal, akik már 9. óta ezt "tanulják". Ami azért vicc, mert pl több osztálytársam, barátnőm is ott van és mondják, hogy olyan szinten semmit nem tanulnak, hogy bemutatkozni alig bírnak. Szódolgozatoknál puskáznak kedvükre, de volt olyan is, hogy témazárónál a barátnőm üresen hagyott egy feladatot, és a tanár töltötte ki neki, aztán maxpontra értékelte. Meg mondták a végzősök is, hogy náluk is volt olyan, aki évközben váltott és az osztályozóra a németes tanár mindig ugyanazt a feladatsort adja kb, mert szerintük ha beszélnék vele, elmondanám mi a baj, akkor segítene "felkészülni" is. Mert ez a gond, hogy sosem tanultam németet, egyáltalán.. Anya ezért nem akarja, hogy így "trükközzek", mert mi van, ha ebből baj lesz, vagy nem az a tanár állítja össze a feladatsort a vizsgára, meg most arra megint még készülni, stb. De nem érti, hogy egyszerűen kivagyok már az olasztanáromtól. Pedig ő is megy hozzá mindig fogadó órára, volt olyan, hogy apával együtt mentek be beszélni vele, az osztályfőnökkel is beszélt. Semmi hatása. És anno a törivel is ezt csinálta, hogy emelt törisként kezdtem a sulit (ami +2 órát jelentett), de a tanárunk rettenetesen szigorú volt, nem szerettem és 3-asnál jobb jegyem sosem volt a 2 év alatt nála. Ami lehúzta az átlagomat is, a lelkesedésemet is. Aztán idén az emelt töritől elbúcsúztam, és felvettem fakultációként, ami ugyanúgy +2 órát jelent, csak egy másik tanárral. Aki fiatal, lelkes és tényleg öröm az órája, észre sem veszem és már vége. Nem ordibál, nem abból áll az óra, hogy a könyvet olvasgatjuk, vagy jegyzetelünk. Azóta 4-esnél rosszabb jegyem nem volt se tz-re, se feleletle, kisdolgozatra. Pedig azt is ellenezte anya és most is tudom, hogy nekem lenne igazam, de nagyon nem akar belemenni... Igazából ehhez nem kéne személyesen bemennie, hanem csak a suli oldalán lévő dokumentukomat kéne kitölteni, aláírnia. Az írásunk hasonló, szerintem alá tudnám írni helyette úgy, hogy ne legyen feltűnő. De ugye az kiderülne... Nem tudom, mit csináljak, hogy engedjen.

2020. jan. 8. 09:28
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
jelentsd be a tanárod. MINDEN alkalommal irány az igazgató, hidd el a diri a tanárnőn vezeti le a feszkót és a tanárnő az elején biztos beleáll a dologba,de aztán neki is elege lesz a mentegetődzésből és inkább békén hagy.
2020. jan. 8. 22:55
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

Én se engednék a váltást pont azért mert nem tanulnak németesek semmit sem az órán másfél év alatt.

Inkább javaslom tegyétek panaszt a KLIK nél helyi tankerületi központnál a tanára .

2020. jan. 9. 05:56
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Figyi. Ilyennel mindig fogsz az életben találkozni.

Nem jó módszer, ha már az első alkalommal meghátrálsz.

Az én matektanárom is ilyen volt, hibátlan feleleteim is mindig hármasak voltak, mert "Viktória, én tudom, hogy a maga tudása nem jeles"

Hát utólag is azt üzenem neki, hogy dögöljön meg, ha eddig nem tette, kínkeserves volt az a négy év.

Jó tanuló voltam, és csendes.

Lesz még ilyen tanár az egyetemen is, ahonnan nem tudsz elfutni, lesz majd ilyen szomszédod, ilyen kollégád, ilyen főnököd, aki ok nélkül lesz szemét. Meg kell tanulni kezelni ezeket a helyzeteket.

37N

2020. jan. 9. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!