Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hamisítsam alá az aláírását?...

Hamisítsam alá az aláírását? Miért nem engedi, hogy olasz helyett mást tanuljak?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni, elég összetett a problémám.

11.-es gimis vagyok, itt az angolt alapból tanítják, amellé kell egy második idegennyelvet választani beiratkozáskor, nekem ez az olasz lett. Viszont a tanárnővel nem igazán jövünk ki, és ez már olyan szinten látványos, hogy a többieknek ez külön program az órán, hogy azon röhögnek, ahogy engem nyír... Nem vagyok link, rossz tanuló egyáltalán, eddig minden félévben, év végégn jó volt az átlagom, tavaly megcsináltam a felsőfokot angolból, szóval tényleg nem gondolnám, hogy olyan buta lennék, akit heti szinten bukással, meg osztályozó vizsgával kéne fenyegetni. Mert ezt csinálja. Mellé jön a rettenetes stílusa is. De mivel nem akartam magamnak bajt, elkezdtem különtanárhoz járni, amiből szintén problémát csinált. Most ami feltette az i-re a pontot, hogy ugye szünet volt, de vasárnapra én nagyon beteg lettem, igazából vasárnap délelőtt 11-től délután 3-ig aludtam, lázas vagyok még most is, ha nem veszek be gyógyszert, nem kapok levegőt és ha feljövök az emeletre, annyira köhögök percekig, hogy megfulladok. Így nem mentem be, de van igazolásom is, meg tényleg nem lógok (bár ahhoz sem lenne igazából köze szerintem, amíg le van igazolva). Szóval itthon vagyok, és mondták a többiek, hogy tegnap órán a tanárnő kiakadt, hogy mi az hogy nekem nem volt elég a téliszünet, jövőre ezt ő biztos nem fogja hagyni és majd tavasszal jól elküld osztályozó vizsgára a hiányzásaim miatt. 10 percig puffogott ezen. Közben egyáltalán nem hiányzom sokat, meg amit igen, arról viszek igazolást. De már kész tortúra nekem az az óra, egyszerűen gyomoridegem van már aznap reggel. Szeretnék átmenni a németesekhez.

Nekik egy nagyon jófej, fiatal tanáruk van, a pénteki órákon mindig filmet néznek, laza velük. Mert tudja, hogy sokan a második idegennyelvet "muszájból" tanulják, nem azért, hogy abból is nyelvvizsgázzanak, a mi tanárunknak meg kb ez a célja. Az osztályfőnököm is mondta, hogy hát igen, az én tanárnőm kicsit komolyan veszi ezeket a hiányzásokat, de majd beszél vele és próbáljam meghúzni magam, ne pécézzen ki magának, mert akkor rám száll... Na köszi.

Szóval ez a gondom, és szeretnék inkább németet tanulni ebben a maradék kb másfél évben. De ahhoz le kéne tennem az osztályozó vizsgát németből, hogy ugye egy szinten vagyok azokkal, akik már 9. óta ezt "tanulják". Ami azért vicc, mert pl több osztálytársam, barátnőm is ott van és mondják, hogy olyan szinten semmit nem tanulnak, hogy bemutatkozni alig bírnak. Szódolgozatoknál puskáznak kedvükre, de volt olyan is, hogy témazárónál a barátnőm üresen hagyott egy feladatot, és a tanár töltötte ki neki, aztán maxpontra értékelte. Meg mondták a végzősök is, hogy náluk is volt olyan, aki évközben váltott és az osztályozóra a németes tanár mindig ugyanazt a feladatsort adja kb, mert szerintük ha beszélnék vele, elmondanám mi a baj, akkor segítene "felkészülni" is. Mert ez a gond, hogy sosem tanultam németet, egyáltalán.. Anya ezért nem akarja, hogy így "trükközzek", mert mi van, ha ebből baj lesz, vagy nem az a tanár állítja össze a feladatsort a vizsgára, meg most arra megint még készülni, stb. De nem érti, hogy egyszerűen kivagyok már az olasztanáromtól. Pedig ő is megy hozzá mindig fogadó órára, volt olyan, hogy apával együtt mentek be beszélni vele, az osztályfőnökkel is beszélt. Semmi hatása. És anno a törivel is ezt csinálta, hogy emelt törisként kezdtem a sulit (ami +2 órát jelentett), de a tanárunk rettenetesen szigorú volt, nem szerettem és 3-asnál jobb jegyem sosem volt a 2 év alatt nála. Ami lehúzta az átlagomat is, a lelkesedésemet is. Aztán idén az emelt töritől elbúcsúztam, és felvettem fakultációként, ami ugyanúgy +2 órát jelent, csak egy másik tanárral. Aki fiatal, lelkes és tényleg öröm az órája, észre sem veszem és már vége. Nem ordibál, nem abból áll az óra, hogy a könyvet olvasgatjuk, vagy jegyzetelünk. Azóta 4-esnél rosszabb jegyem nem volt se tz-re, se feleletle, kisdolgozatra. Pedig azt is ellenezte anya és most is tudom, hogy nekem lenne igazam, de nagyon nem akar belemenni... Igazából ehhez nem kéne személyesen bemennie, hanem csak a suli oldalán lévő dokumentukomat kéne kitölteni, aláírnia. Az írásunk hasonló, szerintem alá tudnám írni helyette úgy, hogy ne legyen feltűnő. De ugye az kiderülne... Nem tudom, mit csináljak, hogy engedjen.

2020. jan. 8. 09:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg ezt a viselkedését jelezni a tanár felettesei felé? Mert simán lehet, h a tanár egy sutyerák és kész, nincs semmi oka, h épp téged szemelt ki, lehetne bárki más.

Nekünk egyetemen volt egy oktatónk, aki abban lelte örömét, ha minél több embert megbuktatott és ha az ő tárgya miatt kellett otthagyniuk az egyetemet. Végül az egyik csoptársam a sarkára állt, h márpedig ő nem hülye, h ne tudna levizsgázni és emiatt ne tudja megcsinálni a szakot (írásbeli volt, mindenkinek randomgenerátor csinálta a papírját, névvel, kóddal és úgy javított, ahogy kedve tartotta, kijelentette, h nem érdekli, mi van a könyvben, mert szerinte az a képlet nem úgy van és kész). Végül dékánig ment a dolog és kiderült, h tényleg szar van a palacsintában, nem mindenki hülye, hanem a csávó helikopter. Csak senki nem mert szólni, mert úgyis neki hisznek majd. Csak hát a csoporttársam akkor ugyanazon az egyetemen egy másik karon tanított, őt nem lehetett csak úgy lesöpörni.

Én mindenképp jelezném valakinek, h valami nem stimmel. Nem tudom, most mik a jogszabályok erre vonatkozóan, de akár felvenni telefonnal, amit veled csinál és ha összejön egy adag belőle, azzal menni, h itt van, nézzék meg, ez szerintük megfelelő pedagógiai produkció-e? Rosszabb úgy tűnik, már nem lehet, max tényleg áttesznek németre.

2020. jan. 8. 11:08
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

Azt írtad, különtanárhoz is jársz. Egy esetleges nyelvvizsgával mi a helyzet? Nálunk meglévő nyelvvizsgával felmentés jàrt az óra alól. Anyukád ebbe talán jobban belemenne, mint a nyelvváltásba.

A másik, hogy igazgató felé jeleztétek már a problémát? Mert ha ennyit voltak bent a szüleid, és az ofő is tudja már, akkor ez a következő lépés. Én kérnék egy külön engedélyt, hogy különtanárhoz jársz, szeretnél felmentést az óra alól, cserébe vizsgázol év végén belőle, hogy haladsz. Kb mintha ebből az egy tárgyból magántanuló lennél. Persze, ez csak akkor opció, ha amúgy szereted az olaszt.

(Amúgy átérzem, én franciát tanultam, és ugyanilyen tanárom volt. Csak nekem első nyelv volt, és mikor másodikként elkezdtük az angolt 9. után (nyolcosztályos gimibe jartam), akkor leadható volt az első, így megszabadultam tőle. Sajna a franciatudásom azóta is nulla.)

2020. jan. 8. 11:11
 13/23 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem ha a tanarno veletlenul erre jar es kiszurja, hogy a "kedvenc tanitvanya" irta ki a kerdest, neked veged! :D

Lehet az lesz a hazi, hogy forditsd le az egesz kerdest olaszra, a kifejtessel egyutt!

2020. jan. 8. 11:50
 14/23 anonim ***** válasza:
93%

Erre írok

Vagy pl. az egyik barátnőm rosszul lett, mondta az osztályfőnököm, hogy a lenti aulában várjam meg, amíg érte jönnek, nehogy elájuljon, vagy valami. Emiatt késtem 15 percet az olaszról, a tanár az igazgatóhoz akart vinni, hogy én nem tartom tiszteletben az ő óráját, meg inkább be sem menjek akkor, ha ennyire nem figyelek a csengőre. Hiába mondtam, hogy nem a büfében kávézgattam, vagy a wc-n ültem, csak fújta a magáét.

Na ekkor kellett volna az igazgatohoz menni ott és akkor bármilyen botrányt bevállalva.

Készíts teloddal hangfelvételt és valamikor beszélj az igazgatóval..

Persze ha lehet a szüleid legyenek ott.

2020. jan. 8. 11:53
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Már nincs olyan, hogy nyelvvizsgával felmentést lehet kapni az óra alól, csak akkor nem kell bejárni, ha osztályozó vizsgázik és előrehozottan érettségizik.
2020. jan. 8. 14:26
 16/23 anonim ***** válasza:
88%

Csinálj suttyomban hangfelvételt és úgy menj a diri elé, akár a szüleiddel karöltve.

Na, az ilyet vágnám agyon egy vascsővel, ha a gyerekemről lenne szó, de előtte minden eshetőségre felkészülve, ügyvéddel, érdekvédelmi csoporttal, stb. Ha a suliból el lett takarítva, inkább elintézném, hogy más ne jusson a gyerekem sorsára.

Az ilyen menjen egy levéltárba inkább, vagy bárhova, csak ne tanítson!

2020. jan. 8. 15:47
 17/23 anonim ***** válasza:
91%

Úristen, ez a sztori mintha csak rólam meg a gimis töritanáromról szólna :D

Én gimiben ilyen tipikus nagyon csendes, visszahúzódó, szorongó gyerek voltam, akit az osztályban is sokan cikiztek és utáltak. A jegyeim eléggé...változók voltak, németből, matekból, kémiából mindig is 5-ös voltam, de pl. magyarból, töriből meg 2-es-3-as.

Egyébként a tanárok nagy része szerintem kifejezetten kedvelt, vagy aki nem is szeretett, annak semleges voltam, mert nem beszélgettem, illetve rendetlenkedtem órán. Sokszor én voltam az egyetlen az osztályból, akinek magyaráztak, mert csak én figyeltem oda a tanárokra, amíg a többiek beszélgettek meg telefonoztak.

Viszont volt ugye a töri tanárunk, akinek szerintem először azzal keltettem fel az érdeklődését, hogy már 9.-től kezdve látta rajtam, hogy az ő tantárgyából nem remekelek, ezért elkezdett egyre többet felszólítgatni órán. Egy idő után rászokott arra, hogy amikor nem tudtam a helyes választ a kérdésére, egy negyed órás kiselőadást tartott arról, hogy én vagyok a leghülyébb az osztályból (ezt nem így mondta szó szerint, de ez volt a lényege) és hogy ha egyáltalán el is jutok érettségiig, úgyis meg fogok bukni. Ha meg tudtam a választ, úgy tett, mintha nem hallaná, amit mondok és vagy 8-szor visszakérdezett, hogy "Mii??? Nem lehet hallani, kiabáljál már!!!!", illetve olyanokat szólt be, hogy "még a melletted ülők se hallják, mit motyogsz ott magadban", aztán arról tartott egy kiselőadást, hogy MÁR HA egyáltalán eljutok az érettségiig, ezért fog megbuktatni, mert nem fogják hallani a többi vizsgáztató tanárral együtt, amit mondok :D

Amikor nagy ritkán szóban feleltetett, az esetek 80%-ában engem hívott ki. Többször is volt olyan, hogy a többieknek alig volt vagy 5-6 jegyük az évben töriből, nekem meg vagy 10-12, mert ugye szinte állandóan engem feleltetett szóban. Illetve amikor nem feleltetett, más miatt szólt be, pl. az ablak melletti padsorban ültem és szó szerint egy pillanatra ki mertem nézni az ablakon, mire pont meglátta és elkezdett velem ordibálni, hogy ha ennyire unom magam, hogy az ablakon nézelődök kifelé, adjam le én az anyagot, vagy menjek ki.

Párszor azért kaptam majdnem szaktanárit, mert fájt a fejem és az órája közepén, anélkül, hogy engedélyt kértem volna, be mertem venni egy fájdalomcsillapítót..Persze mikor megkérdeztem, az volt a baj, hogy ilyenekkel zavarom meg az óráját :D

Olyan is volt, hogy elmondta, kinek hanyast ad félévkor és először elmondta az 5-ösöket, aztán a 4-eseket, stb., illetve mindenkihez fűzött pár szót, hogy mondjuk mit vár el még tőlük pluszba, stb. Nekem 2,70 valamennyi volt az átlagom, de nem mondott se a 3-asoknál, se a 2-eseknél. Végül mikor azt a gyereket is lerendezte, akinek csak 1-esei voltak addig a félév során, eljutott hozzám és így kiemelt az egész osztályból, hogy hát ő a dolgozataim alapján el se tudja képzelni, mi lehet a fejemben és én vagyok az egyetlen, akiről nem tudja, hogy lesz meg egyáltalán az érettségije...És végül a 2,70 valahanyas átlagomra kaptam egy "bíztató" 2-est félévi jegyként. Év végén ugyanígy 2,70 valamennyi volt az átlagom és akkor meg arra hivatkozva adott 2-est, hogy "félévkor is 2-es voltam, mire fel érdemelnék jobb jegyet" :D

Én amúgy még csak szólni se mertem erről senkinek, mert az adott tanár egyben az igazgatóhelyettes is volt és azt gondoltam, úgyis én járnék rosszul, ha ellen mernék neki szegülni. Illetve az osztálytársaimra se számíthattam, hogy esetleg ők kiállnának értem, meg megmondanák az ofőnek/igazgatónak, hogy igen, tényleg szemétkedik velem a tanár, mert mint írtam, eléggé utáltak, legalábbis a legtöbben és mindig olyan jókat derültek azon, amikor esetenként elsírtam magam az óra közepén, mert megint beszólt valami bunkót..

Még vannak amúgy sztorijaim róla, de így is túl sokat írtam.

A lényeg, hogy annak a nőnek én is gyomorideggel mentem be az óráira és mivel 4 éven át mást se hallottam tőle, csak hogy így meg úgy meg fogok bukni töriből az érettségin, hogy végül semmilyen más tantárgyra nem dolgoztam ki egy db tételt sem, csak törire tanultam. (Mondjuk ehhez képest egész jól sikerült, mert a töri meg a magyar 4-es lett, minden más 5-ös, szóval bekaphatja.)

Szóval meg tudlak érteni, biztos nagyon idegőrlő lehet egy ilyen tanár, és én a helyedben aláírnám anyám helyett a papírt. F4szom szenvedne egy ilyen elmebeteggel még másfél évet. Még ha ki is derülne amúgy, nem hiszem, hogy egy érettségi előtt álló gyereket ezzel macerálnának. 21l

2020. jan. 8. 15:58
 18/23 anonim ***** válasza:
91%
Ne hamisíts. De ha 11.-es vagy, akkor vagy 18 vagy már vagy hamarosan betöltöd. Amint betöltötted, nem kell a szülő alá írása. Te a magad nevében aláirhatod. Ezt az iskolák sem szokták reklámozni, de ha kell, linkelek jogszabályt.
2020. jan. 8. 16:28
 19/23 anonim ***** válasza:
31%
Azért nem akarja, hát németet tanulj, mert nyilván pontosan tudja, hogy a németes csoport semmit nem haladt a másfél év alatt.
2020. jan. 8. 16:44
 20/23 A kérdező kommentje:

Szomorú, hogy tényleg ennyi ilyen van, és az osztályfőnököm is annyit fűzött hozzá, hogy "legalább nem érettségi tárgy". Ezzel aztán ki lettem segítve. :D

Hangfelvételt nem készíthetek, csak úgy, ha a tanár maga is beleegyezik... Emiatt én ütném meg a bokámat.

Régóta ott tanít, még a legjobb barátnőm anyukáját is tanította. Ő is mondta, hogy már akkor is ugyanilyen volt, minden évben volt pár gyerek, akiket piszkált már azért is, ha hangosabban vettek levegőt.

Szerintem lényegtelen, hogy haladnak-e a németesek, vagy nem. Mindenki tudja, hogy a második nyelv szinte alibi, nagyon kevesen választják azt érettségi tárgynak, és még kevesebben tesznek belőle nyelvvizsgát. És ezt a különtanárom is mondta, hogy a nyelvvizsgához szükséges tudás nem a heti 3 órán fog rám ragadni. Nyilván egy alapnak jó, meg ismétlésnek, de sokat nem kell tőle várni.

Jövő áprilisban leszek csak 18, addigra meg vége az iskolának is kb...

2020. jan. 8. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!