Mit gondoljak erről az egészről? Nem mondtam semmit a férjemnek mert így is tiszta ideg.
Én nem dugnám a homokba a fejem. Pláne nem a férjem előtt. Ő is tudja, hogy tudod, akkor mi értelme?? Hol a bizalom, ha erről nem tudsz vele beszélni? Még, ha szégyenli is, az az ő anyukája, Te meg a felesége vagy. Ha előtted nem meri vállalni az anyja betegségét, ki előtt teheti meg??
Mi aput "takargattuk" a külvilág elől épp az alkoholizmusa miatt és nemcsak, hogy nem segítettünk ezzel Neki, de még rosszabb lett. Azóta már sajnos lehetőségem sincs segíteni, mert meghalt, pont a pia miatt.
Én biztosan beszélnék erről a férjemmel, persze majd, ha lenyugodtak a kedélyek.
Hát én se értem, hogy mi lényege, hogy most szólsz vagy ne,..Téged nem érdekel ez a téma?? Vagyis nem tudom, én biztos, hogy elbeszélgetnék erről a férjemmel, avgyis nem is értem, hogy itt miről van szó..A férjed, de mégse tudtad biztosra..akkor nem is mesél a családjáról? Vagyis nem értem, hogy hogy nem beszéletetek erről még..
Én midnent tudok az ő családjáról és őő is az enyémről, és soha nem is szégyeltük egymás előtt hiszen, nem a családdal élünk, hanem KETTEN..
Szóval szerintem ez a te dolgod...nem értem a ti családi életeteket.
Szia, az én férjem anyukája a mai napig keményen iszik. Nagyon sok időnek kellett eltelnie ahhoz, amíg megnyílt nekem, hosszú ideig titkolta és szégyellte. Mindezek mellett imádja az anyukáját, ha valaki rosszat mondana rá, szerintem egy életre leírná magát előtte. Évekkel később tudtam meg, hogy számtalanszor ült a lépcsőházban kisgyerekként, mert az anyja berúgott és benne hagyta a kulcsot a zárban, ha jött a hétvége, nem mert lemenni focizni a barátaival, mert félt, hogy esetleg megint nem tud bejutni, egyedül nevelte amúgy... Ez olyan törés egy emberben, főleg ha hosszú ideig tart, mert szereti mint az anyját és amikor józan, akkor minden szép és jó, viszont ha iszik, akkor teljesen más ember. És ezért takargatja, mert nem akarja, hogy mások is ezt lássák, mikor valójában nem ilyen. Nem akar támadási felületet adni azzal, ha elárulja milyen is valójában.
Szerintem nagyon tapintatosan próbálj meg erről beszélni vele, biztos, hogy neki is sokkal könnyebb lesz megosztania a feleségével ezt a titkot és nem egyedül kell cipelnie tovább ezt a terhet.
Én vagyok, az alkoholista apa gyereke. (Nem tudom, hogy az előző kommentet mikor írtam.)
Akkor talán azért nem akart ezzel zaklatni a férjed, mert tudja, hogy Te min mentél át és nem akarta, hogy a begyógyult sebek ismét felrepedjenek. Nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!