Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyeneket figyelembe szoktak...

Ilyeneket figyelembe szoktak venni manapság vagy ez bunkó elavult téma?

Figyelt kérdés
Gyerek tervezésnél. Egyelőre nem vagyunk rajta, de én nem is tudom, hogy nagyon akarom-e később sem. Újabban egy csomó minden kiderült a férjemről, meg a családjáról és nem tudom akarok-e gyereket. Szóval, mindkét ágon pszichátriai betegek, alkoholisták szép számmal, azon kívül a férjem is meg az összes testvére asztmás, allergiás, ekcémás beteges gyerekek voltak, lúdtalpak, gerincferdülések, csupa olyan amibe az örökletesség is belejátszik. A múltkor olyan örömmel mesélte a húga, hogy mennyi gyógyszert szedett gyerekkorában, nem mintha felnőtt korukra kinőttek volna mindenfélét... :( Egyszóval, néha rettegek tőle, hogy ilyen génekkel verjek meg egy gyereket. Régebben azt tanították a lányoknak a családban, hogy az udvarlónál ezt is vegyék figyelembe. manapság ez bunkóságnak számít már?
2010. júl. 21. 02:11
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Ez reális kérdés, a párodat is érdekelhetné.
2010. júl. 21. 02:19
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Szia! Ha súlyos betegségekről lenne szó, akkor azt mondanám menjetek el genetikai tanácsadóhoz, de lúdtalp és gerincferdülés? :D Ugyanmár :) Az asztma meg azért is lehet, mert cigiztek, az ekcéma pedig lelki alapon alakul ki a babákban, én is voltam ekcémás, mire az eszemet tudtam soha nem láttam ilyet, most a napokban tudtam meg, hogy ekcémás voltam :)
2010. júl. 21. 02:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem cigiztek, én is viccesnek találom/találtam de utána kerestem, és és mindél megjegyzik, hogy ez meg az okozza és örökletes tényezők is közrejátszanak. Hát szuper.
2010. júl. 21. 02:24
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
Az elmebetegség viszont meggondolandó.
2010. júl. 21. 02:32
 5/9 anonim ***** válasza:
96%
En is inkabb a pszichiatriai problemak miatt aggodnek, mert aki azt mondja, hogy azok nem orokolhetoek, hazudik. Rengeteg pelda van erre es van, akin csak kesobb jon ki. Ismerek egy csaladot, akiknel az apa oldalan volt problema, tovabb vitte 2 gyereke, a 3-diknal orultek, hogy o legalabb nem szenved ettol, erre 40 eves korara o is begozolt es akkorra mar neki is csaladja volt. Nem mondom, hogy 100%-ig biztos, hogy oroklodik, de nagyon nagyon sok esetben igen. Amikor megismerted a ferjedet, nem tudtal ezekrol? Jo, tudom, hogy felsz, de ezt a hazassag elott kellett volna megvitatni, mert igy nem fair mar fele, ha o akarna gyereket. Az mar problema, ha te azt mondod, hogy nem akarsz gyereket a ferjed meg akarna, mert igy nem lesz boldog. Ha pedig a lelked melyen akarnal gyereket es ezert nem lesz csak, akkor te sem leszel boldog. Hany evesek vagytok? Nem tudnatok uj eletet kezdeni?
2010. júl. 21. 03:14
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem vagyok benne biztos, hogy ő akarna. Inkább talán attól tartok az lenne, hogy azért akarna, hogy én örüljek. Valamikor felvetődött a dolog, és akkor olyanokat mondott, hogy ő nem akar gyereket, meg el se tud ilyeneket képzelni stb. Akkor mondtam neki, hogy jó lenne, ha ezt átgondolnánk, mert akkor nem lenne fair rabolni egymás idejét, ha tudjuk, hogy ilyen alapvető kérdésekben nem értünk egyet. Utána meg pár nap múlva azt mondta, hogy akar gyereket. Majd.

Én akarok, akartam, csak hát azért parázok egy kicsit. Főleg az elmebajok miatt. Meg a pia dolog. Ugye alkoholista szülőknél nagyobb a valószínűség meg ilyenek, hát náluk az apja mindkét nagyapja stb iszákos. És jó ő nem olyan, de már két testvére is kezd rászokni, hogy ha valami gond van, benyomnak. Aggaszt, mi van ha majd ő is?

Én 26 vagyok ő 31. A családját elég felületesen ismertem azelőtt, tudjátok ez a felszínes jópofizás, nem nagyon voltak odaértem, igazából a kedves sincs oda értük, nem is sokat beszélt róluk, a húgától meg annak a férjétől tudtam meg egy rakás dolgot, mikor rákérdeztem, azt mondta, hogy szégyelli az egészet.

2010. júl. 21. 04:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
OK, az ertheto, hogy nem tudtad ezeket a csaladjarol, de a gyerekvallalasrol beszeltetek korabban, a hazassag elott? Mert nagyon sokan ugy hazasodnak, hogy egyik fel akar gyereket, a masik nem vagy ramondja, hogy a masiknak oromet okozzon, aztan az a vege, hogy nem ugyanazok a celok. Akkor meg nem lehet egyutt elni boldogan, mert a gyerek kerdes az egyik legfontosabb egy hazassagban. Miota vagytok hazasok? Ha elvonatkoztatsz ettol a genetikai kerdestol, te szeretnel gyereket? Biztosnak kell lenned abban, hogy mit akarsz. Az nem jo dolog, ha ingatag vagy es ez azt jelenti, hogy valamilyen szinten bizalmatlan vagy a ferjed fele. Nem tudom, hogy csupan emiatt van-e vagy mas ok is van? Talan nem erzed magad felkeszultnek vagy ugy erzed, hogy talan nem az igazinak szulnel? Mert szerintem akkor ne szulj, mert lehet, hogy megbanod. Biztosnak kell benne lenned, hogy akarod a gyereket. Nem szabad belekenyszeredned vagy a parodnak belekenyszerednie egy helyzetbe (valamelyikotok valos akaratan kivul lenne gyerek vagy valamelyikotok akarna, de nem lenne). Ehhez ketten kelletek. Mondd meg, hogy oszinte valaszt szeretnel. Tudnod kell, hogy o mit akar, milyen celjai vannak es azokat ossze kell vetned a tieddel. Ugy erzem, hogy nem igazan ismered ot, nem tudod, hogy mit akar es ez nagy gond egy hazassagban.
2010. júl. 21. 05:20
 8/9 anonim ***** válasza:
A lúdtalp és a gerincferdülés szinte népbetegség, de ezt meg lehet előzni a gyereknél jó cipőkkel, jó iskolatáskával és tornával már kisgyerekkortól kezdve. Viszont a sűrűn előforduló pszichés probléma már nehéz helyzet. Én nem hiszem, hogy szülnék gyereket neki. Tudom, hogy nem tehet a családja a pszichés betegségükről, de nem bírnám végignézni, hogy a gyerekem megőrül.
2010. júl. 21. 16:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én megértem az aggodalmad, ha bunkóság ilyeneken gondolkozni, ha nem...Az én családomban előfordult (nem is egyszer) alkoholizmus, depressziós személyiségzavarok. A párom családjára már nem mondok semmit...a nővére konkrétan elmebeteg, a nagyanyja szellemileg teljesen leépült - összefossa magát, meg ilyenek, pedig korban ott van, mint az én nagymamám, aki teljesen normális és tevékeny életet él -, és náluk is vannak alkoholisták. Ilyenkor azért tényleg elgondolkozik az ember, hogy kisülhet-e ebből valami jó:(

2010. júl. 21. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!