Elengednétek a 16 éves gyermeketeket 2 hétre Amerikába egy iskolai kirándulásra?
Egyáltalán helyén való ilyet szerveznie egy gimnáziumnak? Mert ugye, akinek a szülei nem tudnak ilyen költséget vállalni (repülőjegyet és zsebpénzt kell állni, a szállást és ellátást helybeli családok biztosítanák), az már eleve "hátrányba" kerül a többiek szemében. De amúgy is, nem félnétek egy ilyen hosszú útra elengedni? Hiszen, végül is csak gyerek még?
Mit gondoltok erről?
Ez "lehetőség", nem jog, tehát nem hiszem, hogy hátránybe kerülne, aki nem megy.
Én 17 évesen 1 hónapig voltam nyáron Angliában, nem az iskola szervezte, hanem egy rokon ajánlotta a lehetőséget, de ő nem volt ott. Kijött velem, mert épp ott volt dolga, de 4 nap után hazament. Haza már teljesen egyedül mentem, persze a házinéni kivitt a 250 km-re lévő reptérre. Ide gondolom tanárok is mennek.
Mondjuk mindez 1994-ben volt, és akkor még más világ volt. Vagy mégsem?
De azt te tudod, mennyire talpraesett, önálló, megbízható és felelősségteljes a gyereked.
Nekem életre szóló élmény volt az ott töltött 2 hónap (18 évesen visszamentem 5 hétre ugyanoda, tök egyedül), a szerzett nyelvtudás is jelentős volt (mondjuk ott nem voltak más magyarok, és ugy hatékony igazán), de eltörpült a többi mellett, megismertem idegen kultúrákat (a nyári suliban sok külföldi volt), és megtanultam feltalálni magam bármilyen helyzetben.
Én 16 évesen 3 hónapot töltöttem Franciaországban nyári gyakorlaton egy étteremben. Elmondhatatlan mennyit kaptam ettől a nyártól.
Igaz költség nem volt, busszal mentünk, családoknál laktunk. Egyedül a biztosítást kellett fizetni.
Mindenképpen csak ajánlani tudom.
12:24!
Neked nem édes mind1?A kérdéssel foglalkozz,ne a helyesírásommal.
A kivagyiság, a hencegés már mindennapos, határokat nem ismer.Közelebb is lehet angol nyelvet gyakorolni, csak egyeseknek a rokon nem Angliában van, hanem New Yersey-ben.
Olcsóbb csoportos utazásba belevágni, mint magán költségen indulni útnak.Sok birka asszisztál hozzá, van aki kölcsönt vesz fel a gyerek utazására, hogy ne érje hátrány a gyerekét.Nem elég jól tanulni.
Aki gazdag, az kirázza a kisujjából, ha végigbukdácsolja is a középiskolát a csemete.
a költségek nem feltétlen voltak olyan magasok, sok alapítvány, pályázat támogat ilyet és ezek szinte jutalom utak....a mi sulinknak volt testvériskolája No-ban és mikor odamentünk körbeugráltak bennünket....2 hét 10 ezer ft-ért...szinte luxus körülmények között
Én is szeretnék egyszer eljutni Amerikába és ha a fiamnak lenne rá lehetősége, megnézném a családi kasszát....:)
Egyrészt nem értek azzal egyet, hogy a világ másik felére vinnék őket. Közelebb is van angol nyelvterület, a repjegy is olcsóbb (van fapados) lenne, többen megengedhetnék maguknak. Kicsit soknak, rongyrázósnak találom iskolai kirándulásként ilyen messzire vinni őket.
Másrészt - mi tagadás - dolgozik bennem a két héttel ezelőtti baleset. Tudom, hogy bárhol történhet baj, bárhol meghalhat (ég ne adja!), de minél közelebb van, annál hamarabb odajutok, ha bármi baj történik. Nehéz ezt így megfogalmazni, de remélem, értitek. Szegény gyerekek, akik túlélték, senki nem ölelte meg őket, csak naponta egyszer telefonon tudtak kicsit beszélni a szüleikkel és hosszasan vártak a hazajutásra.
Szia. Amerika azért nem itt van a közelben, nem biztos, hogy az életben lesz lehetősége kimenni a gyerkőcnek, mivel nem könnyen osztogatják a vízumot. Ha az iskola szervezi, akkor ott biztonságban tudhatod, sokkal inkább mintha egyszer gondolna egyet nagyobb korában és szerencsét próbálna ebben a távoli országban.
Én Kanadában éltem 3 évig, és ugyan örülök, hogy újra itthon vagyok, de nem hagytam volna ki azt a csodát, amit ott lát az ember, teljesen más világ, minden olyan más mint itthon, értem ezt az emberek mentalitásán kívül (ami nem feltétlenül pozitív) az épületekre, autókra, üzletekre, látványosságokra,stb. Annyit mindenképpen megér, hogy lássa, hogy milyen Amerika.
Az már más kérdés, hogy az iskola ilyen költséges utat szervez, és valóban rengetegen hátrányba kerülnek, akiknek nincs erre pénzük. És valljuk be nem mindenkinek van. Egy fogorvossal beszélgettem nemrég aki Kanadába készült és ő mondta, hogy kb. 300ezer a repülőjegy, amikor én voltam sem volt olcsó, de hát ez azért durva. Megkérdezhetném, hogy mennyiért szervezi ezt az iskola? Tehát, hogy mennyibe kerül ez egy családnak, nem kell pontosan, csak úgy nagyságrendileg. Köszi.
anya vagy ahogy olvasom a soraidból.....:)
abba bele se látunk, mennyi gazdag ember van Mo-n, sok a nélkülöző, de sok akinek ez nem pénz hidd el....
Csak annyit mondanék, h egy hónap magánbölcsi 80 ezer forint és kapkodják a helyeket....felszoroznád egy évvel?...durva, de van akinek ez nem is megerőltető
16 éves már nem gyerek, az én időmben sem volt már az, most meg pláne, mikor már a 12 éves kislányok nem szüzek, a 14 éves ballagók, meg minimum 20 évesnek látszanak
egyedül nem szívesen engedném, de a tanárok nyújtanak valamelyest biztosítékot én úgy gondolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!