Kevedet foglalkozik a gyerekekkel. Változni fog?
Párommal három éve vagyunk együtt.Van egy közös gyerekünk,éy egy nevelt.(én oldalamról)
Dolgozik,mikor haza jön munkából, kicsit foglalkozik velük, utána el megy amásik szobába,és gépezik,van hogy éjfélig is. Ha már nagyon nem bírok velüm,mármint a gyerekekkel, akkor be jön..de amúgy nem igazán. Annyival le tudja, h dolgozik rájuk.és kész.Házi munkában nem segít,gyerek nevélésbe sem nagyon..
Szóvá tettem már neki, nm változik.
Mit csináljak? Tanácsokat kérnék,ilyen nem lehet apa...ti is így gondoljátok?
Szia!
Mi hárman vagyunk édestestvérek, de nagy korkülönbséggel. Én vagyok a legidősebb. Mikor én voltam kicsi, apa kb. ilyen volt, mint amit leírtál. A legkisebb tesómmal viszont már sokat foglalkozik.
Tudom, hogy nem rosszindulatból csinálta így. Felnőtt és sokat változott közben. Nem is vagyok irigy a kistesómra, inkább örülök, hogy az ő esetén már másképp alakultak a dolgok.
Ezt azért írom, mert arra is van példa, hogy valaki változik, és a javára. De azért erre nem érdemes alapozni. Most így két gyerekkel már kényszerhelyzetben vagy. Te ismered a párod, hogy mivel lehet ráébreszteni a hibájára, és hogy mi lehet pontosan a viselkedése mögött: nem feltétlen rosszindulat vagy lustaság, lehet valamiféle szorongás is, vagy nagyon erősen beleégett ez a családminta stb. Ezt próbáld nagyon alaposan átgondolni, mert így találhatsz kulcsot a megoldáshoz.
Szerintem az én apukám azért változott ennyit, mert az eltelt évek alatt a társadalom is változott, és most már más példát lát maga körül. Esetleg a munkatársai körében is többször látott olyat, hogy az apa foglalkozik a gyerekekkel. Lehet, hogy ha valamelyik munkatársával vagy egy férfibarátjával elbeszélget a gyereknevelés kérdéséről, és látja, hogy az az illető sokat foglalkozik a gyerekekkel, akkor ő is átveszi a példát, és akkor szebb gyerekkorom lett volna. Azt is tudom, hogy akkoriban voltak a szüleim között kommunikációs nehézségek. Lehet, hogy anya mondta apának, hogy többet foglalkozzon velem, de egy mondattal nem lehet átadni egy ilyen üzenet teljes súlyát. Ha több figyelmet fordítottak volna a rendszeres beszélgetésre, akkor talán jobban átment volna az üzenet.
Ezeket azért írtam le, mert a te párodat nem ismerem, nem tudom, mit tehetnél, de hátha találsz benne valamit, ami segíthet :-) Persze a válás is opció, de gondold meg, hogy attól könnyebb lesz-e. A tippem az, hogy inkább a rendszeres, mély beszélgetések segítenének hosszú távra megoldani a helyzetet.
Szóvá tettem- ez vajon mit jelent.
Próbáld meg bevonni a teendőkbe, kérd meg hogy készítsetek együtt vacsit, vagy vacsi után fürdesse meg a gyereket, míg te elmosogatsz pl.
Ne hagyd minden este későig gépezni, csábitsd el, igyatok meg egy pohár bort, beszélgessetek, akár játszatok, kerüljetek újra közelebb egymáshoz.
Alapszabály: Senki sem fog megváltozni! Vagy úgy szeresd, ahogy van, vagy menekülj. De változást ne várj (főleg pont olyan irányút ne, amilyet szeretnél).
Mit tegyél? Ne csak "szóvá tedd", hanem szánjál rá időt, hogy megbeszéljétek - olyankor, amikor neki is jó. És beszéljétek át azt is, hogy hol kezdődik a játékfüggőség.
Ahh , az 1 % igen is tud változni !! Bár én nem reménykednék ebben .
Amúgy tipikus fiatal anyuka . Minden pasitól 1 kölök . Aztán 30 évesen csodálkoznak h nem kellenek senkinek 3 gyerekkel . Szóval még van 1 dobásod . A kövi pasinak ne szülj :D Annyira birom az ilyen anyukákat . Sok ilyet ismerek . Oda szül egy gyereket és pár hónap múlva már szidja az apukát . Gratulálok .
Kerd menjetek parterpiara...ha belemegy van remeny a valtozasra, ha nem akkor kuzdj meg egy kicsit aztan keress baratnoket, cseten flortpartnereket es gondolkodj, ha megcsalna vele maradnal-e? Vagy olynakor mi lenne a b terv.
Akik jonnek ezzel a nem igaz nem lattad mineknszultel neki etcetera dumaval azoo vagy talpig becsuletes uriemberek, akiket hermetikusan elzavra neveltek ferfitarsaiktol vagy butak mint a fold. Elarulom a ferfiak egy puniert olyanokat is beigernek es ugy eladjak magukat, hogy kell gyerek, majd nevelem, ez minden vagyam, hanyat akarsz drgam, hozzak agyba a reggelit, viszneknide-oda, kisuvickoljak a lakast, vasalnak es aztan hazassag es vagy jon mar a baba is es megszuletik es huss...apu hazajon faradt hever a kanapen vagy menekul a net es jatek vilagaba anyu meg nez ki ez en ebbe voltam szerelmes? Mindez miert is?
"a ferfiak egy puniert"
Egy igazi(!) férfinak más szempontjai is vannak az élethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!