Egy pszichopedagógus milyen gyerekekkel foglalkozik?
A pszichopedagógus ép értelmű gyerekekkel foglalkozik, akik viselkedés/magatartás zavarokkal; tanulási zavarokkal; magatartási, beilleszkedési és tanulási nehézségekkel küzdenek. Ezen kívül foglalkozhat még hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, krónikus vagy pszichiátriai beteg gyermekekkel, fiatalokkal; érzelmi zavarokkal küzdő, személyiségfejlődési zavarokkal küzdő gyermekekkel és fiatalokkal, illetve javítóintézeti nevelésben részesülő vagy utógondozásban ellátott gyermekekkel és fiatalokkal. :)
Hogy hol? Köznevelési-, szociális-, gyermekjóléti-, gyermekvédelmi-, egészségügyi intézményekben, és büntetésvégrehajtási intézményeknél is.
Köszönöm!! :)
Amelyik felsőoktatási intézmény meghirdeti a gyógypedagógiát, ott mindenképp lehet tanulni pszichopedagógiát? Csak mert néztem, hogy az Eltén igen, de pl Szegeden csak 3 szakosított képzést lehet választani..de lehet, hogy rosszul láttam, még elég bonyolult számomra ez a rendszer..
Nem! Megnéztem a felvin, és pszichopedagógia csak az Elte-n van. :)
Egyébként én is az Eltére járok, másodéves logo-pszichoped szakos hallgató vagyok, ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!