Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önző vagyok, amiért a családom...

Önző vagyok, amiért a családom segítése helyett magamra költök?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az öcsémet, de anyagilag nagyon felelőtlen. Alig 24éves, de már több mint 2millió forint adóssága van, és több mint 10 munkahelyen dolgozott. Mindenféle behajtócégek, és rosszarcú uzsorások keresik. Mikor megszerezte a jogsit, egy g astrát kapott a szüleinktől ajándékba, amit fél év után eladott, és szerencsejátékon elveszítette az árát. Én idén nyáron vettem egy motort 1millióért, és további 300ezret költöttem rá. Anyám emiatt nagyon megharagudott, mert szerinte azt a pénzt a testvéremnek kellett volna kölcsönadjam, hogy rendezze az adósságát, még mielőtt börtönbe zárják, vagy még érik.

2019. dec. 13. 11:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kifejezetten ártanál a tesódnak, ha adnál neki pénzt, mert nem tudja, hogyan kell bánni vele. Küldd el neki ezeket a videókat:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLuZt2T3kHxp15mbnjXNYC..

És ajánld fel, hogy befizeted a fickóhoz tanácsadásra. Ez a legjobb, amit tehetsz érte.

Ha fizetsz neki, örökké folytatni fogja a jelenlegi életmódját, sőt még fokozni is fogja azt, egyre több pénz kell majd neki tőletek. Ha másból nem tanul, akkor börtönbe kell kerülnie. Hiába is fizetnétek, egy ponton nem bírnátok tovább és akkor ugyanott lenne, mint most, csak éppen ötször annyira benne lenne a sz@rban.

2019. dec. 13. 13:48
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb tedd édesanyád vállára a kezed, nézz a szemébe és mond : Nem. Te nevelted ilyen szar embernek. Nem az én dolgom kihúzni belőle. Ideje, hogy felelősséget vállaljon.
2019. dec. 13. 14:37
 13/18 Slowrider válasza:
100%

Senkinek sincs joga a másik életét tönkretenni, így a testvérednek sincs a tiédet tönkretenni, vagy akár csak lehúzni téged.

Az Anyukád reakciójából viszont arra következtetek, hogy egy ponton ő fog a hóna alá nyúlni, ami további problémák forrása lehet.

2019. dec. 13. 15:04
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ebben az esetben nem vagy önző.

Azért azt kérdezd már meg, ha úgy adódik alkalom, hogy ha netán te is elkótyavetyélnéd a pénzedet, és adósságba vernéd magad, akkor téged ki húzna ki a bajból? Az öcskös???

2019. dec. 13. 15:21
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Fizesse ki anyátok.
2019. dec. 13. 16:17
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy önző és nem is értem anyukád hogy mondhat ilyet neked.
2019. dec. 14. 11:58
 17/18 anonim ***** válasza:
84%
Jól elrontották a szüleid ezt a gyereket. Csak feltételekkel segítenék neki. Ha X ideig nem hagyja ott a munkahelyét, akkor adnék neki X pénzt, de te fizessed be oda, ahová kell, a kezében nem adnék egy fillért sem.
2019. dec. 14. 19:58
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Mint az én öcsém kb...

Nem, nem vagy önző.

Őszintén belegondoltam, talán egy esetet tudnék elképzelni, ha tegyük fel, súlyos beteg lenne, nem tudna dolgozni, kezelésre kéne pénz, anyádék mindene erre menne el, akkor lenne létjogosultsága, hogy anyád arra kérne (na nem megsértődve követelőzne!), hogy segítsd a testvéred, ill. őket, ha tudod. De ez extrém eset.

Azért nem aldozd be magad, mert valaki egy link szar...

2019. dec. 15. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!