Szerintetek is gáz pénz nélkül élni?
Vannak emberek, akik nem alkalmasak pénz kezelésére és ezt önmaguk is tudják önmagukról.
A férjem is ilyen, képtelen gondolkozni, ha pénz van a zsebében. Ha 100ezet Ft-al küldeném el egy zsemléért, akkor a 100ezret tolná el minden felesleges dologra, de lehet a zsemlét el is felejtené.
Ő ilyen és kész, ezért nem is akarja, hogy legyen nála több. Pedig volt, hogy szerettem volna ha változik, ezért kértem, hogy legalább egy hónapig próbálja meg ő kezelni a pénzünket, hogy beleérezzen a felelősségbe. Teljesen kétségbe volt esve, kapálódzott a lehetőség ellen kézzel-lábbal. Így aztán ő is ki van porciózva a napi szükségletei szerint és ez már így megy 35éve.
Ez fordítva szokott lenni. A nő veszi el a érj fizuját.
A sok marha meg odaadja, ahelyett, hogy 1 feleség helyett tartana 1 szeretőt meg 2-3 prostit. Verebek.
Oh...de hat nincsen penz nelkul a no. Gondolom egy helyen laknk a ferjevel es ezek szerint a ferje vasarol be, van ennivalojuk, fizetik a rezsit.
Nagypapam ilyen volt. Onala epp csak "zsebpenz" volt, amin egy egy doboz cigit megvett 2-3 naponta. Azt is talan heti beosztassal es a nagymamamtol kerte el. Gyerekkent furcsalottam, amikor mondta na anyukam add ide a heti zsebpenzemet, de nehogy sokat adj, csak az ujsagra meg a kis cigire. Es nekunk mindig buszken mondta o bizony minden fizeteset, kesobb nyugdijat odaadja a nagymamanak.
Aztan mar nagyobb (felnott) voltam es megkerdeztem nagymamam, hogy a nagypapanal miert nincs vagy nem is lehet penz??? Erre elmeselte, hogy amikor ok osszekoltoztek es eltelt par honap a nagypapam kiakadt, hova megy el az a sok penz, amit odaad nagymamanak es mi az, hogy ha o ker tole, akkor mindig azt mondja arra nem fogja futni?! Erre nagymamam mondta rendben semmi gond apuka koegkezo honapban forditva csinaljuk. Es odaadta nagypapamnak a fizeteset es mindent rabizott. (Volt ket gyerekuk...) Honap kozepen elfogyott a penzuk. Nagymamam nem szidta, nem mondott semmit, valahogy kibirtak kovetkezo fizetesig. Akkor nagypapam hazahozta a fizeteset es doaadta neki es csak annyit mondott, anyukam tobbet nem szolok, nekem eleg csak egy kis zsebpenz. Es soha tobbet nem veszekedtek ezen. Szoval akar igy volt akar nagymamam mar szepiti, de lehet a szoban forgo feleseg is ugy erzi jol magat, ha nem az o vallan van a penzbeosztas felelossege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!