Miért van olyan sok egykéző család?
Hát az ismerőseim mind megálltak egy gyereknél.
Bannak közöttük elég tehetős emberek de mindegyik válasza ugyan az volt mikor feltettem a kérdést,hogy mikor jön a következő baba.Áhhh,ez az egy is elég!
😳én pedig vissza kérdeztem,hogy most jöttél rá,hogy a gyerek nem egy fotó album amit csak nézegetni kell és ha kedvem már nincs akkor beteszem a fiókba.
Szülés előtt és egy pár hónapig utána,folyton azt hallgattam,hogy nekünk miért nincs gyerek,hiszen az kell.
Mi az,hogy kell?
Értelmes választ nem kaptam,csak kell a gyerek mert kell.
Én ugy gondolom hogy sokaknak csak a gyerek megszületése itán esik le,hogy mekkora nagy felelősség.
Visszakanyarodva az előző mondatomhiz,amit manapság hallok a barátoktól a gyermek születése után pár évvel:
De jó nektek,hogy nincs gyerek....
"Én ugy gondolom hogy sokaknak csak a gyerek megszületése itán esik le,hogy mekkora nagy felelősség."
Ez az igazság. Előtte bele sem gondolnak. Lehet, hogy azt hiszik, belegondolnak, de nem. Nem tudnak.
"Facebookon nézem az ismerőseimet és a családok 80%-ánál csak egy gyereket látok."
Igen, és? Sokaknak egy gyerek is bőven elég, miért kéne több, ha ők úgy érzik jól magukat? Őszintén nem értem. Másnál ég sincs, na bumm. Mindenki annyi gyereket vállal vagy épp nem vállal, amennyit akar.
Mi pl egyet sem akarunk, a hideg ráz még a gondolattól is. Persze néhány barát, "kedves" rokon ezen meg volt rökönyödve, nem bírták befogadni az infót, majd mikor meglett az első gyerek, záros időn belül már csak annyit hallottunk tőlük, hogy milyen jól tesszük. Sőt, a körmösöm egyenesen azt mondta, hogy: Figyelj én imádom a két lányomat, de NE SZÜLJ!! Ha van egy kis eszed b*aszki, akkor ne szüljél." Soha nem felejtem el és látszott az őszinteség és a két kölök által okozott meggyötörtség az arcán.
"Szülés előtt és egy pár hónapig utána,folyton azt hallgattam,hogy nekünk miért nincs gyerek,hiszen az kell.
Mi az,hogy kell?
Értelmes választ nem kaptam,csak kell a gyerek mert kell.
"
Azért kell hogy ne kopjon fel az állad idős korodra.
Már a gazdag németeknél is probléma:
Csak azt "felejted" el megemlíteni a cikkből, hogy mindebből nem azon van a hangsúly, hogy az illetőnek nincs gyereke hanem azon, hogy aki világéletében minimálbért keresett és/vagy nem is dolgozott sosem huzamosabb ideig, az meg fogja szívni. Ők fognak nélkülözni 2039 körül, mert a német államnak nincs lehetősége eltartani egy rakás dologtalan herét. (ennek ellenére megpróbálják).
Nem unjátok a sok csúsztatást?
#35: Ennél szánalmasabb "érvet" a világon nem hallottam még. Eleve nem létezik olyan indok, ami miatt gyereket KELLENE szülni!! Ez totálisan magánügy, gyereket vállalni nem kötelező!
Eleve ott kezdődik, hogy normális ember nem azért szül, hogy majd legyen aki eltartsa őket időskorukban, hanem azért mert ő maga AKAR, szeretne, vágyik rá. A gyerekvállalás 100%-ig opcionális döntés, nem egy kötelező, muszáj dolog.
A cikkből valóban elfelejtetted fura módon megemlíteni azt, amire a 37-os felhívta a figyelmedet, de örülök hogy megtette, így nekem már nem kell még egyszer ezt leírni.
Utolsó gondolatként pedig megjegyzendő, hogy felelősségteljes ember már fiatal korában gondoskodik a jövőjéről és el kezd pénzt félretenni idős korára. A nyugdíj már eleve most is nevetségesen kevés és én speciel abszolút nem számítok arra, hogy majd ha én odajutok, lesz még egyáltalán nyugdíj, így hát 24 éves korom óta minden hónapban felrerakom havi 15-20ezret, amihez nem nyúlok! Férjem dettó. Sok ismerősöm így csinálja, nem alapoznak a véletlenre. De meg lehet nézni, hogy mennyik a nyugdíjak mostanság és mennyi nyugdíjas kényszerül még emellett is munkára.. Arról már ne is beszéljünk, hogy hány olyan gyerek van, aki évek óta a szülei felé se néz vagy éppenséggel több ezer km-re lakik és csak nagyon ritkán jár haza. A gyerek sem garancia semmire sem és aki nem akar, az ne vállaljon, ennyi. Mindenkinek egy élete van, engedtessék már meg úgy élni, ahogy az neki megfelel és ne úgy kelljen már, ahogy azt más elvárná tőle.
"Azért kell hogy ne kopjon fel az állad idős korodra." - Mert akinek nem lehet gyereke, mert mondjuk meddő, annak mind felkopik az álla idős korára, de a tucatnyi gyereket csináló nem dolgozó kisebbség az jól él öregen... Vagy mégsem?
Nem véletlenül teszek félre nyugdíj célra önkéntes nyugdíjpénztárba meg nyugdíjbiztosításba....
Mert megváltozott a világ, megváltoztak az igények, és ami szerintem lényeges, megváltozott a gyerek státusza a családban.
Régebben nem kellett külön szoba minden gyereknek. Nem kellett keményen logisztikázni, hogyan jutassuk el a gyereket az iskolába, különórára, aztán haza, kire bízzuk a szünidőben.
Nem volt ördögtől való, ha a nagyok vigyáztak a kicsikre, ha egyedül maradtak otthon, ha megvolt a feladatuk a háztartásban, és sokksl hamarabb közlekedtek önállóan az utcán.
Aztán meg az emberi kapcsolatok is mások voltak. A szomszédok figyeltek a gyerekekre, szükség esetén bármikor be lehetett csengetni bárhova és segítséget kérni.
Meg nem volt ez a különóra őrület sem. A gyerekek kiélték a mozgásigényüket az udvaron, kertben, tömbházak közötti szabad területen, különösebb felügyelet nélkül. Mi egy nagyobb város kertvárosi részén éltünk, itt nyáron este sötétedésig fociztak, tollasoztak, télen szánkóztak, hógolyóztak a gyerekek az utcán. Ma már akkora a forgalom, hogy ez kivitelezhetetlen.
Na és a szülők sem dolgoztak estig. Meg ez az interaktív óvoda, ahol a szülőknek is egyfolytában programokat szerveznek... brrr... és ha nem mész, mert dolgozol, a gyereknek lesz rossz.
Én már nagyi vagyok, de megvallom őszintén, ha ma volnék fiatal kétszer is meggondolnám, hogy egyetlen gyereket is vállaljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!