Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nevelőapám rokonsága kiakarja...

Nevelőapám rokonsága kiakarja tenni anyámat a házából. Van hozzá joguk?

Figyelt kérdés

Édesapám meghalt régen. Édesanyám a nevelőapámmal utána ismerkedett meg. De messze laktak, ezért anya eladta azt a kis lakást, amiben apámmal éltek. Ebből a pénzből és a nevelőapám akkori megtakarításából vettek egy közös házat. Mindkettőjük nevén van a ház közösen. Ott éltek azóta, (egy rövidke ideig én is laktam ott, de már saját családommal én máshol élek,) édesanyám ott is él.

Mivel a nevelőapámnak nincsen gyereke, más rokonai (a testvérei és azok családja) a törvényes örökösök. Ők utálnak minket, soha nem voltak befogadók. Most pedig azt halljuk, hogy szerintük nekik jár az édesanyámmal lakott ház nevelőapámra eső része. Kvázi el akarják adni, kitenni anyámat, egyebek.

Mi az igazság, VALÓBAN VAN HOZZÁ JOGUK?

Mekkora esélye van anyunak, hogy ne tegyék ki?

Mit kellene tennie?

Sajnos nincs végrendelet, házasok, és bejegyzett élettársak se voltak soha. Erre nem gondoltak... :(

2019. nov. 17. 09:06
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mert egy ismerős ma reggel úgy mondta..."

Ne az ismerosokre hallgass! Ha anyádnak haszonelvezete van, akkor a többi tulajdonost sem köteles beengedni. Sőt, akar ki is adhatja albérletbe, amihez a többi tulajdonosnak semmi köze, nem akadályozhatják meg.

2019. nov. 18. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!