A testvérem minősíthetetlenül beszél a sógornőmmel és a gyermekeire sincs tekintettel. Hogyan tudnék segíteni nekik?
Tegnap felhívott telefonon a testvérem. Beszélgettünk, hallottam a hangján, hogy be van rúgva. Hangosabban beszélt, mint ahogy kellett volna, szinte már kiabált. (Amikor be van rúgva, akkor mindig hangosan beszél) kijött a szobából a sógornőm, szólt a testvéremnek, hogy halkabban beszéljen, mert ő és a gyerekei pihenni szeretnének. Erre a testvérem elkezdett a sógornőmmel ordibálni, lekrvázta, lerbancozta. Azt is mondta neki, hogy takarodjon el. A sógornőm elkezdett sírni. Ezt kb olyan fél órán át hallgattam, már úgy voltam vele, hogy leteszem. A gyerekeire sincs tekintettel, mondván pénteken akármeddig fenn lehetnek, mert holnap úgyse kell korán kelniük. Folyamatosan megalázza az asszonyát a gyerekei előtt.
Beszéltem már a testvérem fejével, de nem nagyon használt. A sógornőm otthagyni most még nem igen tudja, mert nemrég született gyereke és nem dolgozik.
Elöször is neked nem sok beleszólásod van, tenni sem tudsz semmit.
Másodszor a testvéred gondolom, nem most lett alkohlista, a sógornöd nem tudom, miért szült neki még egy gyereket.
Harmadszor itt tenni csak a sógornö tudna, ha elválna a testvéredtöl, a picit beadja bölcsödébe, a nagyobb(ak)at óvodába, elmegy dolgozni.
Itt KÉT probléma van: az alkoholista, agresszív, bunkó férj meg a feleség, aki ezt eltüri és szüli a gyerekeket egy bántalamzó kapcsolatba,
A megoldás az lenne, ha a feleség összeszedné magát, beadná a válókeresetet, keresne magának munkát a gyereket meg óvodába, bölcsödébe adná, és a részeges férjet meg kirúgná.
A fö gond, hogy a feleség ezt nem fogja megtenni, mert nincs benne elég felelöségérzet a gyerekekkel szemben.
"Beszéltem már a testvérem fejével, de nem nagyon használt."
Hát pedig te többet nem tehetsz, most már a sógornőd térfelén pattog a labda.
Egy iszákos emberhez hozzáment, és még gyereket is szült a sógornőd, sőt, ha jól olvastam, már nem is az elsőt. Nagy az Isten állatkertje!
(Csak a gyerekeket sajnálom ebben a történetben.)
Te nem sokat tudsz tenni.
Ha le tudnád beszélni az ivásról, az nagyon jó lenne, de erre kicsi az esély...
Szerintem igenis lehet még tenni, ne add fel!
Keress józan pillanatot, és beszélj vele újra! Ha kell, segíts neki! Miért iszik? Adj neki anonim-os lehetőségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!