Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tegnap este anyám közölte...

Tegnap este anyám közölte velem, hogy ha nem szakítok a barátommal, itt hagyja az egész családot. Megteheti ezt?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, több, mint 7 hónapja vagyunk együtt a barátommal és eddig is sokat genyózott velem, de mostanában már azt mondta, hogy felfogta, hogy "megérett a lábad köze" és nem is cseszegetett, de tegnap este hazajött és elkezdett velem ordítozni, hogy lusta dög vagyok, meg mi lesz velem 20 év múlva, ha már most fizikóra kell járnom, aztán hajamnál fogva lenyomott a földre és össze vissza ütött. Aztán kivitt az autóba és azt mondta, hogy van 2 napom, hogy válasszak, hogy ő megy el, vagy a Barátomat küldöm el. Szerintem jobb ha elmegy, az egész család megkönnyebbülne, mert mindenért felkapja a vizet és mindenért hisztizik. Amúgy eddig is sokszor mondta, hogy elhagy minket, de soha nem tette meg, múltkor a húgomat verte össze, mert nem voltam itthon; ki akarta törni a lábát!
2008. nov. 17. 16:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
33%
Az éremnek két oldala van. Nem bántani akarlak, de lehet, hogy azért ilyen a helyzet, mert Te sem teszel meg otthon annyit, amit kellene. Hogy állsz a sulival, mennyit segítessz otthon. Ha ezek megvannak, elvileg nem lenne szabad, hogy ilyen helyzet kialalkuljon. Tehát én csak arra tudok gondolni, a leírtak alapján, hogy itt nem csak anyukád az, aki nem jól csinálja a dolgokat. Nem bántani akarlak, de rérsz még a pasizással, koncentrálj inkább arra, hogy a családban béke legyen.
2008. nov. 17. 16:40
 2/21 anonim ***** válasza:
81%
Köss vele kompromisszumot, mindent tegyél meg, hogy ne tudjon semmivel beléd kötni, akkor menjél el a barátoddal valahova amikor minden dolgodat elvégezted.Úgysem fog otthagyni, szerintem.Beszéld meg vele, hogy ne üssön, és te is elvégzed a dolgod.Legyél vele rendes, főzz neki kávét kedveskedj, mert szerintem ennek a dolognak van komoly háttere, valami családi probléma vagy hasonló.
2008. nov. 17. 16:43
 3/21 A kérdező kommentje:
Itthon mindig is én voltam a fekete bárány. Mióta összejöttünk a Barátommal, nem vert meg annyiszor, mint előtte. Jobbak a jegyeim is, és mivel ketten vagyunk, többet segítek itthon (Barátom is be szokott állni segíteni: fát vágni, ásni - amit amúgy nekem kéne)
2008. nov. 17. 16:44
 4/21 anonim ***** válasza:
95%
Bármit is tettél egy anya nem bánhat igy a gyerekével.Az lehet,hogy te sem vagy egyszerű,de neki sem igy kellenne megoldani a dolgokat.Nem látunk bele az életetekbe,de nem hiszem,hogy ezért elkellene küldeni azt akit szeretsz.Én inkább mellette tartanék ki.Anyukád szerintem kezelésre szorul,már ne is haragudj.Tuti,hogy sokat van egyedül.Irigy rátok.
2008. nov. 17. 16:54
 5/21 anonim ***** válasza:
86%
Normális, hogy van barátod 16 évesen, ha szereted őt eszedbe ne jusson elküldeni. Természetesen, inkább anyukád menjen el (ha már ilyen kibirhatatlan hárpia-bocsi:S), de ha már sokszor fenyegetőzött ezzel valószinűleg, úgyis veletek fog maradni. Fogd fel a viselkedését hisztériás rohamként, és ne foglalkozz vele. Élvezd az életet, és légy minél kevesebbet itthon, hogy ne kelljen túl sokat a közelében lenni. Ha meg legközelebb ilyen durván bántalmaz téged, akkor állj a sarkadra, és utasitsd rendre, hogy erre nincs joga. Akár a családsegitőkhöz is fordulhatsz segitségért.
2008. nov. 17. 17:08
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

Nos az én anyàm kiköpött ugyanezt müvelte velem,azota se làttam (7 éve)bàr én mentem el a hàztol és nem ö.

Ö csak fenyegetözött,de soha nem hagyta el volna a hàzat.

Szerintem a tied sem fogja.

Viszont a szomsédomban van egy làny,15 éves,és baràtja van.

Minden hétvégét nàla tölt.

Azt rendszeresen làtom,hogy kisminkelve készen àll a vonathoz,de azt még soha hogy akàr egy tànyér ételt meg melegitett volna magànak.

Az anyja nàlam jàr sirni,hogy segitsek neki felporszivozni,mert nincs aki segitsen,ràadàsul én terhes vagyok,és a làny valahànyszor hallja hogy pocakosan segitek,nem szégyelli el magàt,hanem a telefonon ül...

Sokfajta szituàcio létezik.

Szerintem ne szakits a baràtoddal,de talàlkozz vele kevesebbet,tegyél otthon többet meg,segits többet a hàzimunkàban.

Moss hétvégén te ki,néha készits te ebédet,vasalj ki stb.

Ha ezeket elvégzed,akkor semmi rossz szolàsa nem lehet édesanyàdnak.

Idövel belenyugszik ö,de tényleg segits otthon többet.

16 vagy,nem csak a fiura kell koncentràlni,hanem a hàzimunkàra is.

Viszont ha mindent elvégzel és annak ellenére is ilyen édesanyàd,akkor én nem hagynàm magam.

Làm én 14 voltam,agyonvert,ràadàsul nem fiu ügy miatt.

Azota se làtott.............

Tudom hogy rossz,amikor ver,rettegsz,hogy mikor borul ki nàla ujra a bili,de ne feledd,nem vagy 18!

A màsik meg,tuti hogy ö nem fog elmenni .

Én kivànok neked sok szerencsét,és tényleg ha valami nem javul,akkor fordulj gyermekvédelmishez,vagy csalàdsegitöhöz!

2008. nov. 17. 17:30
 7/21 anonim válasza:
90%
menjen el, ha akar...aki veri a (bármennyi idős) gyermekét, nem érdemli meg, hogy családja legyen. A hugod is, Te is fiatalkorúak vagytok, elvileg ő (is) felel a testi, szellemi jólétetekért, fejlődésetekért, ha neki ez csupán ennyit jelent, menjen csak. Van apukátok? Ő mit szól ehhez? Miért jársz fizikóra? (meg miért tehetsz az anyukád szerint erről?? nem értem)
2008. nov. 17. 17:36
 8/21 A kérdező kommentje:

Azért járok fizikóra, mert nem nőttek össze rendesen a csigolyáim és fáj a hátam. Anya szerint azért, mert soha nem csinálok semmit. (A barátom rendesen ki is akadt rajta, mert mikor itt van, akkor se sokat tudunk együtt lenni, mert folyton kihívnak segíteni)

Apu velünk van, azt mondta, hogy menjen ha akar (nekem mondta). Ma reggel azt is mondta, hogy egyszer szívinfarktust fog kapni miattunk. Megkérdeztem tőle, szerinte mit csináljak, mire ő, hogy úgyis mindig talál valamit. Apu nem küldi el, pedig mindenki jobban járna. Csak a legkisebb húgom pártolja, ő a kedvenc itthon.

11 éves korom óta magamra mosok, vasalni vasaló híján nem szoktunk, nincs olyan hét, hogy ne mosogassak. Szobámban szinte tökéletes rend van mindig, erre se szólhat semmit.

2008. nov. 17. 17:57
 9/21 anonim ***** válasza:
22%
én azt mondom azé mert lusta vagy nem jó tanuló vagy ilyesmi sztem attól még a lánya és nem kellene vernie meg sztem külön dicséret hogy fizika külön órákra ár (sztem ez azt jelenti hogy nem egyjól neki de legalább nem sz.rik bele nálam ez a matekkal van és énis probalom javitani a jegyeimet és ezt anyám jó szemmel nézi)
2008. nov. 17. 18:02
 10/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem fizika orara jar, hanem fizikoterapiara a hata miatt.
2008. nov. 17. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!