Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menjünk vagy maradjunk? Ha...

Menjünk vagy maradjunk? Ha hosszú előre is bocsi. Párommal 2,5 éve vagyunk együtt, én tavasszal végeztem el az egyetemet, neki még van másfél éve. A hosszú távú megélhetésünk miatt felvetődött az ötlet, hogy ki kellene költöznünk Ausztriába.

Figyelt kérdés
Viszont én úgy vagyok vele, hogy nem azért tanultam hogy takarítsak, mosogassak, vagy egy gyárban szalagmunkázzak, mert alap némettel mást úgyse tudnék csinálni. Jelenlegi munkahelyemen 250 ezret keresek, közel ennyit kapna. Mit tennétek a helyemben?

2019. okt. 30. 16:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

Én egyet értek veled. Ha szereted a munkádat és a területet, ahol vagy, akkor ne hagyd ott csak azért hogy elmenj segédmunkásnak más országba.

Viszont, ha felfejleszted a németedet, higs el tudj helyezkeni a szakmádban, az úgy nyílván nagyon megérné.

2019. okt. 31. 16:53
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
Költözzetek a határszélre mondjuk Sopronba és onnét ingázzatok maximum Bécsig. De vannak jóval közelebb is nagyobb városok ahol azért van sok munka. Így azért itthoni közegbe maradtok de könnyebb a családdal és a barátokkal tartani a kapcsolatot. Sőt hamarosan Soprontól akár bp-ig végig autópályán mehettek ha akartok. Kicsit magasabb árak vannak itt de cserébe elérhető az osztrák fizu évi 14x. Aztán vannak még extrák is pl osztrák családi pótlék meg hasonlóak. Ha az egyikőtök már kijut akkor is jobban éltek mint itthon akárhol. Aztán ha kialakulnak a kapcsolatok és fejlődik a németetek akkor lehet jobb munkák közül is válogatni. Sok ismerősöm leragadt ilyen1200-1300 eurós takarítgatásnál , de ők németül max makognak. Jó nyelvvel és szakmával az 1700-2000 eurót is be lehet lőni
2019. nov. 3. 15:59
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon sok családot ismerek itt a környéken akik ideköltöztek és így viszonylag gyorsan talpra álltak.
2019. nov. 3. 16:03
 14/20 anonim ***** válasza:
85%

Ez a te döntésed, neked kell mérlegelni, hogy mennyire fontos az, hogy kiteljesedhess a munkádban. Én pl. tudom magamról, hogy effektíve boldogtalan lennék, ha mosogatnom, húspogácsát forgatnom, wc-t pucolnom kellene munka gyanánt... nem azért, mert lenézem a fizikai munkát, hanem mert nem látok benne kihívást. Nem azért tanultam végig a sulis és az egyetemi éveket, hogy ilyen munkákban tengessem az életem végig, akkor sem, ha esetleg jobban keresnék ezekkel, mint a mostani munkámmal. Én ezt meg is mondtam a most már exemnek, aki pedzegette, hogy ki kellene költözni külföldre (amúgy nem ezért szakítottunk).

De van olyan ember is, aki meg ilyen helyzetben is tud boldog lenni, ha az XY-nal lehet, ilyen meg olyan helyen élhet.

2019. nov. 4. 15:39
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Van ingázó tanár ismerősöm aki a kemény 180 nettóját szó nélkül ott hagyta és most egy benzin kúton nyomja 1500 euróért (közel 500 k ), évi 14x persze. 4 év után már a saját lakásában ül és azt fizeti albi helyett. Ő csak röhög azon amikor vki azt kérdezi tőle, hogy nem-e megalázó. Neki inkább az volt az, hogy Bp-en a 150 ezres albi árakkal már nem élt meg.
2019. nov. 4. 16:12
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Hat sok értelmetlen privát üzenetet kaptam már, de ez viszi a pálmát:

"robbbbbbbbbbbbbbb

Ha nem mond neki nen ajarsz jo van na?"

Köszi, ne zavarj tobbet

2020. dec. 8. 08:08
 17/20 A kérdező kommentje:
Az utolsót nem igazán értem, de mindegy :D
2020. dec. 8. 09:28
 18/20 anonim ***** válasza:
58%
Hogy döntöttetek, kérdező?
2022. jún. 24. 09:11
 19/20 A kérdező kommentje:
Itt maradtunk/ragadtunk... De már bánom
2022. júl. 31. 20:15
 20/20 anonim ***** válasza:
És azóta mi a helyzet...?
okt. 18. 05:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!