Menjünk vagy maradjunk? Ha hosszú előre is bocsi. Párommal 2,5 éve vagyunk együtt, én tavasszal végeztem el az egyetemet, neki még van másfél éve. A hosszú távú megélhetésünk miatt felvetődött az ötlet, hogy ki kellene költöznünk Ausztriába.
Én egyet értek veled. Ha szereted a munkádat és a területet, ahol vagy, akkor ne hagyd ott csak azért hogy elmenj segédmunkásnak más országba.
Viszont, ha felfejleszted a németedet, higs el tudj helyezkeni a szakmádban, az úgy nyílván nagyon megérné.
Ez a te döntésed, neked kell mérlegelni, hogy mennyire fontos az, hogy kiteljesedhess a munkádban. Én pl. tudom magamról, hogy effektíve boldogtalan lennék, ha mosogatnom, húspogácsát forgatnom, wc-t pucolnom kellene munka gyanánt... nem azért, mert lenézem a fizikai munkát, hanem mert nem látok benne kihívást. Nem azért tanultam végig a sulis és az egyetemi éveket, hogy ilyen munkákban tengessem az életem végig, akkor sem, ha esetleg jobban keresnék ezekkel, mint a mostani munkámmal. Én ezt meg is mondtam a most már exemnek, aki pedzegette, hogy ki kellene költözni külföldre (amúgy nem ezért szakítottunk).
De van olyan ember is, aki meg ilyen helyzetben is tud boldog lenni, ha az XY-nal lehet, ilyen meg olyan helyen élhet.
Hat sok értelmetlen privát üzenetet kaptam már, de ez viszi a pálmát:
"robbbbbbbbbbbbbbb
Ha nem mond neki nen ajarsz jo van na?"
Köszi, ne zavarj tobbet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!