Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenki egy bizonyos dolog...

Mindenki egy bizonyos dolog miatt választ nevet gyermekének?

Figyelt kérdés

Az én nevem Karolina. Anyám mesélte,hogy amikor velem terhes volt , Szécsi Pál dalait hallgatta majdnem 9 hónapig,mert attól jól érezte magát,és úgy érezte,hogy nekem is jó volt..Így az egyik kedvenc daláról kaptam a nevemet..Sokáig nem értettem,hogy miképpen lehet az,hogy egy dalnak köszönhetem a nevemet( félre értés ne legyen szeretem a nevemet)

De rájöttem,hogy én is úgy választottam neveket a fiamnak és a lányomnak ami éppen a terhességem alatt befolyásolt,érintett.

A fiam nevét egy könyvnek köszönhette.A könyv főszereplőjének személyisége annyira megfogott,hogy megfogadtam ha fiam születik ugyanez lesz a neve..(Dániel)

A lányom Johanna lett mert mindig is csodáltam Jeanne d’Arc az az „orléansi szűz” történetét..

A kérdésem,hogy mások is hasonló okok miatt választják ki a gyermekük nevét??Vagy ez családi vonás nálunk??

2010. júl. 17. 00:14
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem sokan csak divatból válasszák az adott nevet a gyereküknek - lásd az újmagyar nevek (Dzsenifer, Rodolfo és társai). Vagy saját magukról nevezik el, a saját keresztnevüket adják neki. Például én anyám után lettem Anna. Az én gyerekkoromban (29 éves vagyok) ritka névnek számított, az egész áltsuliban és lakótelepen nem volt másik Anna. Ma meg minden második kislányt így hívnak. Most vagy azért, mert manapság 20-szor annyi embernek tetszik ez a név (nem hiszem - annyira azért nem nagy szám), vagy azért, mert az emberek nagy része divatból ad nevet. Ugyanez van a régies neveknél is, az öregasszonyok közt mindenki Mária meg Erzsébet, ma meg már senki nem adja ezeket a neveket a gyerekének - mert kimentek a divatból. Szóval szerintem a legtöbb esetben a divat a fő meghatározó a névadásban (pl. nálunk a családban most született a 3. Bence). Ennél szerintem tényleg jobb, ha valaki egy könyv, egy dal vagy egy híres ember után választ a gyerekének nevet - mégis csak jobban köthető a szülő egyéniségéhez, személyesebb a névválasztás így.
2010. júl. 17. 10:17
 32/41 anonim ***** válasza:
56%
Van két nővérem, az ő nevük K betűvel kezdődik, nekem is azzal kezdődött volna, anyu így akarta, hogy egyforma kezdőbetűjű neveink legyenek. Idősebb nővérem Krisztina, azt hitték fiú leszek, így lettem volna Krisztián, de lány lettem. Ráadásul velem nem vajúdott sokáig anyu, nagyon gyorsan kibújtam, így lettem győzelem, azaz Viktória.
2010. júl. 17. 10:55
 33/41 anonim ***** válasza:
56%

anyum védőnőnek tanult és gyakorlatozott bölcsiben, ahol volt egy nagyon aranyos Luca nevű kislány, így én is az lettem. akkoriban ritka volt, ma már tucatnév, amit annyira nem szeretek. ha lányom lesz Áfra lesz, mert én is ismertem egy ilyen nevű kislányt, aki annyira aranyos és ennivaló volt. legjobb barátnőm is egy lány után kapta a nevt, akit az anyukája ismert és nagyon kedvelt.

szeretem a különleges neveket, amihez kapcsol valami. ismerek olyat is, aki azért nevezte a lányát Zsófinak, mert felment a netre és ott az volt, hogy az a leggyakoribb keresztnév, ezért neki is az kell. nekem ez nem jön be.

2010. júl. 17. 11:01
 34/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddig írt válaszokat..Sok szép nevet olvastam pl: Barbara..Az egyik írónak a véleménye is nagyon elgondolkodtató aki szerint ma sokan divatból adnak nevet a gyermeküknek..Én is így látom..Néha azon gondolkodom,hogyha újra babát várnék és lány lenne mennyire néznének le ha Erzsébet nevet adnám a lányomnak..Pusztán azért mert szeretem a történelmet és az Erzsébet névről több királynő jut eszembe akiknek hihetetlen micsoda erejük,tehetségük és személyiségük volt..(I.Elizabeth,II. Elizabeth ,SISSI) De már nem fogok szülni csak a gondolattal játszom..

Azért az is jó,hogy nem vagyok egyedül az érdekes név választással.Mindenkinek megvan a maga érdekes története..

2010. júl. 17. 11:40
 35/41 anonim ***** válasza:
70%
Anyunak a kedvenc éneseknője Olivia Newton Jhon gondolhatjátok mi lett a nevem Olívia.:D Dédimamámnak 3 testvére volt, Az apja kocsmáros volt és úgy tervezték hogy mind3 névben benne lesz a BOR. Tibor,Gábor,Borbála:D ez elég vicces:D:))
2010. júl. 17. 15:00
 36/41 anonim ***** válasza:
71%

Az én kislányom Opál!

Gyerekkorom óta odavagyok Vivian Fable regényeiért, de kifejezetten egyet imádok: a JÉGTÁNC-ot. A főszereplő lány terhes lesz benne, és kisbabáját Opálnak nevezi el, mivel biztos benne, hogy lány lesz. Hát tévedett. Én nem! Ezért lett az én gyönyörű kislányom Opál!

2010. júl. 17. 15:34
 37/41 anonim ***** válasza:
77%

az én lányom Szaffi. azért ezt a nevet kapta, mert imádtam a mesét, annyira aranyosan volt megrajzolva benne a kislány. az én rosszcsontom pont olyan, nagy szemek, hosszú sötét fürtök, sőt, még macskamániás is. annyira illik hozzá, ráadásul szerintem szép név.

amúgy az Opált olvasva elsőre fura, de tulajdonképpen egyre jobban tetszik, szerintem nagyon aranyos.

2010. júl. 17. 17:31
 38/41 anonim ***** válasza:
86%
Mi az apukája után neveztük el a kisfiúnkat. Az én ötletem volt- szerintem egy szép gesztus ez az apa felé, és a név is tetszik. Mátyás. Egyébként érdekes, hogy én is túlhordtam a babát, mint anyós a páromat, és a születési súlyuk is egyezik. De lehet, hogy ez csak genetika:)
2010. júl. 17. 23:23
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
18 éve, amikor a lányomat szültem olvastam egy könyvet 3részből állt és abban az egyik főszereplő lányt hívták Cintiának, ezért adtam neki ezt a nevet. Nagyon megtetszett. Egyébként az Opál nekem nagyon tetszik. Az Anyukám hozta fel pár éve, de a család többi tagjának nem tetszett. De most megint elgondolkozom rajt. :) Mivel 2éve szeretnénk babát a férjemmel. Én a nagymamám után kaptam a nevemet, ráadásul azon a napon is születtem. Mondogatom is a szüleimnek, még jó,hogy nem Béla napon születtem, mert akkor azt a nevet kaptam volna.
2010. júl. 18. 08:02
 40/41 anonim válasza:
57%
nekem anyukám a nevemet a kedvenc verse miatta adta....Lilla a nevem
2010. júl. 18. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!