Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenki egy bizonyos dolog...

Mindenki egy bizonyos dolog miatt választ nevet gyermekének?

Figyelt kérdés

Az én nevem Karolina. Anyám mesélte,hogy amikor velem terhes volt , Szécsi Pál dalait hallgatta majdnem 9 hónapig,mert attól jól érezte magát,és úgy érezte,hogy nekem is jó volt..Így az egyik kedvenc daláról kaptam a nevemet..Sokáig nem értettem,hogy miképpen lehet az,hogy egy dalnak köszönhetem a nevemet( félre értés ne legyen szeretem a nevemet)

De rájöttem,hogy én is úgy választottam neveket a fiamnak és a lányomnak ami éppen a terhességem alatt befolyásolt,érintett.

A fiam nevét egy könyvnek köszönhette.A könyv főszereplőjének személyisége annyira megfogott,hogy megfogadtam ha fiam születik ugyanez lesz a neve..(Dániel)

A lányom Johanna lett mert mindig is csodáltam Jeanne d’Arc az az „orléansi szűz” történetét..

A kérdésem,hogy mások is hasonló okok miatt választják ki a gyermekük nevét??Vagy ez családi vonás nálunk??

2010. júl. 17. 00:14
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
74%

Én is Karolinát akartam a kislányomnak, de kukaca van:)

És utólag mindenki azt mondja, milyen jó, hogy fiú lett, mert ez a név...én meg nem értem, szeretnénk még babát a párommal, és nem választunk új nevet.

Amikor a nagypapám haldoklott, megkérdeztem a páromtól, mit szólna, ha majd a fiunk az ő nevét kapná, ez lett hát a második keresztneve. Az első, amit használunk, meg csak úgy jött, fogalmam sincs, honnan. Egyszercsak eszembe jutott, és tudtam ez az!így hívják a fiamat!(aki, jelzem, ekkor még tervben sem volt:))Somának hívják. Néha beszólnak miatta, hogy "az nem egy női név?" a somamamagésa miatt, de én nem zavartatom magam. A többség szerint csibészes, amolyan "tele élettel" név.

2010. júl. 17. 08:22
 22/41 anonim ***** válasza:
79%
Ha fiúnk lenne,valószínűleg párom nagyapjáról kapná a nevét. Nagyon szerette a nagyapját. Ráadásul édesapámat is úgy hívják,szép,és ma már nem túl gyakori név
2010. júl. 17. 08:37
 23/41 anonim ***** válasza:
66%

Igen:)

Az én lányom Ida Abigél

Az Abibélt azért kapta,mert imádom Szabó Magda regényét,illetve egyszer egy operaénekes azt mondta nekem,hogy úgy nézek ki,mint a fiatal Szerencsi Éva ^^ Harmadlagos volt a jelentése, de ez meg hosszú lenne:)

Az Ida pedig azért lett,mert a vezetéknevünkhöz nagyon jól ment,másfelől Erzsébet királyné társalkodónőjének volt a neve, Ferenczy Ida és a mi nevünk is ez:))

Tudod...Nomen est Omen ^^

2010. júl. 17. 09:03
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Én azért kaptam ezt a nevet mert tesóm ezt akarta(akkor volt 3 éves)és akárki megkérdezte mi lesz a tesója neve a nevemet mondta,kérdezték és ha lány?akkor is :D
2010. júl. 17. 09:18
 25/41 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Én Bernadett vagyok.

Úgy kaptam a nevem, hogy amikor apukám bekerült anyukámék családjába, kötelező volt az összes rokont végiglátogatni és bemutatkozni. Anya unokatestvérének ez volt a neve. Apukámnak annyira megtetszett, hogy azt mondta h ő tuti lányt csinál elsőre és ez lesz a neve. Fiú nevet nem is akartak adni nekem, de kötelező volt, így anyukám a Richárdot mondta be. De apa tudta mit csinál!;)

20/L

2010. júl. 17. 09:23
 26/41 anonim ***** válasza:
88%

Anyunak terhessége alatt nem mondták meg hogy fia lesz-e vagy lánya így reménykedett egy fiúban (Ticián Tamás), de a pechére én jöttem:P és mível fiút akart apura hagyta aki a Vanda,Fanni és Vivien között örlődött.Hát Vivi lettem:D

Már én is lterveztem a gyerekem nevét Hédi Hanna, ha véletlenül fiam születne akkor pedig Trisztán (hát a Trisztán és Izolda engem rettentően meg fogott-szóval ez így került képbe.)

18/L

2010. júl. 17. 09:34
 27/41 anonim ***** válasza:
79%
09.34-es vagyok:D hát végül anyunak összejött egy kisfiú is:D Szóval öcsém Ticián Tamás lett...nem akart hétköznapi nevet adni...
2010. júl. 17. 09:35
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még nincs gyerekem, de anyum mesélte, hogy mindenki azt mondta, hogy biztos fiú leszek...mindenki tévedett.Még szerencse, hogy anyu a biztonság kedvéért lánynéven is gondolkodott.

Réka és Csilla volt a lehetséges név. Apa nem akarta a Rékát - és itt most elnézést minden Rékától, szerintem nagyon szép név - mert a nagyszüleim egyik tehenét így hívták. Hát Csilla lettem.

2010. júl. 17. 09:51
 29/41 anonim ***** válasza:
78%
Nekem van 4 gyermekem, 3 lány és 1 fiú. Mindegyiknek 2 vezetékneve van. nekem eszem ágában sincs zenéről vagy bármi dologról nevet adni. Olyan nevet adtam nekik, amivel eltudtam képzeli iskolában, munkában, szórakozóhelyen. Hogy hogyan szólítják majd. Olyan nevet választottam, ami aranyos, és egyben az volt a lényeg, hogy NE JUSSON RÓLA EGY MÁSIK EMBER AZ ESZEMBE. Az én szüleim is oylan nevet akartak adni Nekem, ami ritka, és a Valentin napról neveztek el, így lettem Valentina.
2010. júl. 17. 09:54
 30/41 anonim ***** válasza:
40%

Nem tudom ismeritek-e azt a filmet hogy Micsoda nő:)

Abban úgy hívják a nőt hogy Vivien,és így én is az lettem annak szerencse hogy pont megnézték azt a filmet.Mert külömben ZSófi lettem volna(jéézusom).

Hugom meg azért lett Patrícia mert régen egy műsorvezetőt hívtak így.

2010. júl. 17. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!