Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenki egy bizonyos dolog...

Mindenki egy bizonyos dolog miatt választ nevet gyermekének?

Figyelt kérdés

Az én nevem Karolina. Anyám mesélte,hogy amikor velem terhes volt , Szécsi Pál dalait hallgatta majdnem 9 hónapig,mert attól jól érezte magát,és úgy érezte,hogy nekem is jó volt..Így az egyik kedvenc daláról kaptam a nevemet..Sokáig nem értettem,hogy miképpen lehet az,hogy egy dalnak köszönhetem a nevemet( félre értés ne legyen szeretem a nevemet)

De rájöttem,hogy én is úgy választottam neveket a fiamnak és a lányomnak ami éppen a terhességem alatt befolyásolt,érintett.

A fiam nevét egy könyvnek köszönhette.A könyv főszereplőjének személyisége annyira megfogott,hogy megfogadtam ha fiam születik ugyanez lesz a neve..(Dániel)

A lányom Johanna lett mert mindig is csodáltam Jeanne d’Arc az az „orléansi szűz” történetét..

A kérdésem,hogy mások is hasonló okok miatt választják ki a gyermekük nevét??Vagy ez családi vonás nálunk??

2010. júl. 17. 00:14
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
En nem tudom hogy kaptam a nevem, apumek valami akkoriban meg nem elterjedt nevet akartak. De apum neve az ugy lett hogy tatamnak a legjobb baratja elesett a masodik vilaghaboruban es orola lett elnevezve apum:)
2010. júl. 17. 01:33
 12/41 anonim ***** válasza:
89%

Én Kornélia vagyok, anyu 16 éves korától kezdve ezt a nevet akarta adni a születendő lányának, mivel 16 éves volt, amikor az utcájukban egy szomszédnak megszületett a babája, aki gyönyörű, nagy kerek fejű, nagy kerek, kék szemű kislány lett, de sajnos csípőficamos, és őt is Kornéliának hívták. Rácsodálkozott, hogy milyen gyönyörű kislány, ő is ilyet akar, újabb 16 év múlva megszülettem én, gyönyörű, nagy kerek fejjel, nagy kerek, kék szemmel, megkaptam a Kornélia nevet, és hát hogy a történet kerek legyen: én is csípőficamos lettem (de szerencsére kiskoromban kikezeltek kengyellel és szíjjal, így ma már nem látszik).

Na, így csodálkozzon rá az ember bármire, visszakapja :)))

24/L

2010. júl. 17. 02:02
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Az en ferjem Daniel es egy dal utan kapta a nevet. Anyosom mondta. Az en anyukam meg csak ugy valasztott egy nevet nekem, mert lany nevvel nem keszult, mivel fiura szamitott. Az en fiam Kristof es azert, mert egyszeruen ez tetszett.
2010. júl. 17. 02:35
 14/41 anonim ***** válasza:
84%
én Vivien vagyok és egy színésznőről kaptam a nevemet :)
2010. júl. 17. 03:42
 15/41 anonim ***** válasza:
80%
Mielőtt megszülettem, a testvérem sokat imádkozott azért, hogy legyen egy testvére. Anyum 41 évesen esett teherbe, a testvérem akkor 15 éves volt. Ő a Gábor nevet kapta, de szimplán azért, mert a szüleinknek az tetszett. Ha fiú lettem volna, Ádám lett volna a nevem, és lány névvel nem is készültek. Így tesóm egyik középiskolai tanára után lettem...Anetta. Ha lesz gyermekem, akkor 2 keresztneve lesz. Ha fiú, akkor Ádám Krisztián, ha pedig lány, Lilla Valentina. :) Vagy szülök 4 gyereket.
2010. júl. 17. 05:29
 16/41 anonim ***** válasza:
66%

szia!

A lányom Vanessza Virág!

Azért kapta mert szerettem volna vmi különlegeset adni neki,a Vanesszát meg nem igazán lehet csúfolni.Most Vaniliának hivják,az még elviselhető,én Bandi voltam sajnos,az Andrea után.

2010. júl. 17. 07:26
 17/41 anonim ***** válasza:
95%
Nekem a Beatrix-ot akarták adni a szüleim, de a nagyszülők közölték, hogy a Trixi, mint becézési forma, kurv@'s. Így lettem Bernadett.
2010. júl. 17. 07:26
 18/41 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk nővérem szimplán anya után kapta a nevét.Velem már gondban voltak,mi is legyen a nevem. Amik apának tetszettek,anyának nem(hálistennek),és mivel anya nagyon szereti a verseket,így a Lilla versek után lettem én is Lilla
2010. júl. 17. 07:50
 19/41 anonim ***** válasza:
87%
Anyu azt mesélte, hogy amikor terhes volt velem (majd 2 év múlva a testvéremmel is), akkor egy volt fontos neki: hogy mindkét gyerekének a nevében valahogyan benne legyen az Anna név. Mázlija volt, mert mind a ketten lányok vagyunk, kíváncsi vagyok mit csinált volna, ha fiai születnek. Alighanem akkor maradt volna a "hasra ütünk és választunk egy nevet" módszer :)
2010. júl. 17. 08:12
 20/41 anonim ***** válasza:
87%
Előző vagyok: ezt elfelejtettem: az Anna név imádatának édesanyámnál nem volt különösebb oka, egyszerűen tetszett neki. Apunak csak annyi kérése volt a névválasztásnál, hogy ne olyan rokonról kapjuk a nevünket, aki már meghalt.
2010. júl. 17. 08:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!