Ha te is, és a vőlegényed is dr lenne, hogy vennéd fel a nevét?
Attól is függ, hogy mennyire érintené a munkámat a névváltoztatás.
Jelenlegi párom is Dr, én pont emiatt, ha oda jutunk, lecserélném a vezetéknevem az övére, mert a kötőjeles nem én vagyok, a NÉ verziókban meg viselnem kéne a Dr-ját, de az az övé :)
Maradtam a sajat nevemen
Esetleg a ferj felveheti a tiedet ...
Azzal számolj, hogy a magyar rendszer totál csőd, és el fogod "veszíteni" a doktori címet a férjed nevének felvételével. Nekem van légypiszok a nevemben, vagyis csak volt, hála a kormányablakok informatikai rendszerének, már "csak" a születési nevemben van. Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét, azóta Kiss-Nagy Éva vagyok dr. nélkül, születési nevem dr. Nagy Éva... A kötőjeles verziónál a férjed dr. címét nem tudod felvenni, ergo elveszíted az összes doktort. A "-né" verziónál nem tudom hogy van, de nem lennék meglepve, ha ugyanez lenne a helyzet.
Viszont ez teljesen mindegy, mert ha praktizálsz, akkor az ajtódra bármilyen formában kiírhatod a neved. Van idős kolléganő, aki a leánykori nevén dolgozik (dr. Nagy Éva), és kiderült, hogy az irataiban egyébként Kiss Jánosné :) A kutya nem nézi...
Egyébként meg hiába pontoztátok le az előző válaszolók egyikét, a privát életben kulturált ember nem mutatkozik be doktorként, csak ahol funkciója van, tehát a betegeknek vagy ügyfélnek. Az ismerősi körömben rendszerint a marha büszke anyukák és feleségek használják a párjuk/gyerekük doktori címét a privát életben. De ők nagybetűvel ejtik :)
Dr Kiss-Nagy Éva.
Ott a doktor is, saját neved, párod neve is.eg van oldva. És hülyén se néz ki a 2 dr.
#29 Senki nem beszélt doktorurazásról/nőzésről, csak egy kórházban bemutatkozásnál a doktor kiejtésével megelőztem azt a megalázó helyzetet, hogy a páciens rácsodálkozik a 17 éves kislányfejemre, hogy én leszek a kezelőorvosa. (Így is rácsodálkozik, de nem kerül kimondásra.)
A tudományos fokozatomtól meg egy disszertációnyira vagyok, köszönöm érdeklődésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!