Ha te is, és a vőlegényed is dr lenne, hogy vennéd fel a nevét?
Dr. Kiss-Nagy Éva
Dr. Kissné Dr. Nagy Éva
Dr. Kiss Éva
Dr. Nagy Éva(a leánykori nevem)
Maradna a saját nevem. Naluk az a szokas.. Nalatok meg más😅 sőt nála mi utal majd arra h megnosult?
Amúgy a sok dr nelkul max kötőjelesen vennem fel. De ha dr vagyok, nem akarnam elhagyni es azt sem akarnam h azt higgyek h a férjem reven vagyok az. Ezert maradnek a nevemnel. Max kérdezz ra az anyakonyvvezetonel h így milyen formak vannak..
Dr. Kissné Dr. Nagy Éva vagy maradnék a leánykori nevemen.
Ami neked szimpi, ne érdekeljen, hogy hol mi a szokás meg ki mit gondol róla.
Szerintem nem gáz egyébként a két dr egy névben.
Öszintén szólva nem értelek.
1. A férjed vezetékneve + saját keresznév esetén egyetlen épeszü embernek sem jut eszébe, hoyg testvérek lennétek. A világ nagy részén ez a normális, mégsem hiszik, hogy valakik testvérekként élnek együtt és lesznek gyerekeik. Ezt a hülye érvet csak Magyarországon hallottam.
2. Ha az elözö megoldás nem tetszik, akkor meg az lenne értelmes, ha megtartanád a saját neved változatlanul. Nem értem, miért lenne neked annyira fontos, hogy idegenek lássák, hogy férjnél vagy? Ennyire csak ezzel méred magad?
3. Én ezelött sok évvel is megtartottam a saját nevem, és nem csináltam problémát abból, hogy másoknak nyílvávaló-e, hoyg elkeltem vagy vénlány vagyok!
4. A kötöjeles név a lehetö legrosszabb megoldás, hosszú és mindenki csak az elsö nevet jegyzi meg. Meg a dupla Dr kifejezetten hülyén néz ki.
Tehát orvos, vagy gyógyszerész, vagy állatorvos vagy jogász vagy. Vagy tudományos fokozatot szereztél.
Nos, ilyen szinten már teljesen megszokott az is, ha maradsz a leánykori neveden. Vagy esetleg a "Dr. Kissné Dr. Nagy Éva" verziót választod, feltéve ha nem hosszúak a vezetéknevek és a te keresztneved (nem mondjuk Dr. Szentgyörgyvölgyiné Dr. Lámfalussy Anasztázia lennél :DDDDD).
Én megtartanám a sajátot. A név az enyém, az identitásom a sajátom, a házasság nem ezen múlik.
Ha a családi nevet veszed át a saját dr-ral, akkor nem a testvére leszel, hanem úgy használod a nevet, mint ahogyan az az angolszász országokba szokás. Nálunk sokkal hamarabb inkább azt fogják hinni, hogy az ő doktorátusa is a tied, azaz nem te vagy a doktor, hanem ő ...
Általábn azok, ahol mindketten doktorok, úgy szokták a házassági nevet használni, hogy vagy megtartja a nej a saját nevét, vagy így: Dr. Kovácsné Dr. Szabó Erzsébet.
Ez egyértelműen mutatja azt, hogy Kovács is, meg a neje is doktor.
Ha így veszed fel: Dr-Kovács-Szabó Erzsébet, vagy Dr. Kovács Erzsébet, akkor a dr-kell a végére (az Erzsébet után), mert az jelzi azt, hogy te is doktor vagy, nem csak a férjed. És minden más esetben ez így van.
Kérdezd meg az anyakönyvvezetőt is.
Nekem a Dr. Kissné Dr. Nagy Éva verzió tetszik.
Ha neked a kötőjeles a legszimpatikusabb, ne törődj vele, hogy mennyire divatos. Mármint, túl sok választáai verzió nincs, senkinek nem fog az eszébe jutni, hogy divatból választottál volna nevet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!