Hogy lehetne ezt kezelni?
Röviden annyi, hogy 4 éve vagyunk együtt a párommal, 3 éve élünk együtt. Én nagyon liberális családból származom, a párom is liberális gondolkozású, de az ő családja, mintha 200 évvel ezelőtt élne és folyamatosan terrorizálnak a hülye nézeteikkel. Például nekem nem az az első, hogy minden az élere legyen állítva a házban, a legtöbbször kupi van, a húga pedig beállít néha a semmiből, aztán a hátam mögött kritizál vissza a páromnak. Nyilván, mikor tudom, hogy jönnek hozzám, úgy várom az embereket, ahogy illik, de minden nap, minden órában nem fogok állandóan a renddel foglalkozni. A szülei is be szoktak szólni, merthogy nem vagyok hajlandó kiszolgálni az ,,uramat'', 2félét kellene minden nap főzni, stb. Az meg pláne családi botrány, hogy nem akarok szülni. Az egész családja a fejemhez vágja, hogy miért nem szülsz neki, már ideje lenne, látod milyen családcentrikus stb stb. Senkit nem akarok bunkón leoltani, mert nem akarom a páromat kellemetlen helyzetbe hozni, de nagyon idegesítenek néha és baromi nehézemre esik konszolidáltnak maradni. Ő amikor ott van, hallja, a pártomat fogja, ezzel nincs baj. De nagyon közel lakunk egymáshoz (2 utcányira) és túl sokszor találkozok a családjával, és túl sokszor szólnak bele a mi dolgainkba. A kontaktot nem tudom megszakítani velük, pont a kis távolság miatt. Egyébként nem mindig ilyen rossz, az évek során folyamatosan kezdik megszokni, hogy én nem a háztartásbeli nő fajta vagyok, de ezzel a gyerek témával nem állnak le.
Van valakinek valami tippje, hogy hogyan tudnám kezelni vagy leállítani őket sértődés nélkül?
#3-as, igen, nálunk is ez a nézet uralkodik a nőkről, szerencsére a párom inkább úgy van vele, hogy sajnálná, ha főzés mosás takarításra fecsérelném el az életem.
Amúgy lehet, hogy ezt nem írtam le teljesen érthetően, de nincs a húgában annyi gerinc, hogy a házamban merjen sértegetni. Úgy tesz, mintha jóban lennénk, aztán a hátam mögött a páromnak meg a szüleinek meg a többi rokonnak, barátnak sérteget és szid, persze nyilván visszajön hozzám, amiket mond. Már egy éve vacillálok rajta, hogy kiosztom, de nem tudom hogyan tegyem. Ő képes családokat szétrombolni, a férjét (akit egyébként össze vissza csal) például teljesen a családja ellen hangolta, nem akarom, hogy a párommal ugyanezt tegye (egyszer már elkezdte, csak akkor tudtam a páromnak segíteni, hogy rendbejöjjön a kapcsolata a szüleivel). Már az is eszembe jutott, hogy lehet nem is velem van a baja, hanem a párommal és engem használ arra, hogy őt bántsa, mert előttem is mindig igazságtalankodott a párommal (pl lopott és a páromra fogta). Ha olyan kaliberű lenne leülnék vele és megbeszélném, de őszintén szólva szerintem ő nem alkalmas erre. Valami más, stratégiai módját keresem arra, hogy leállítsam.
Ez mondjuk a dolgok egyik oldala. Meghallgatnám az ő verziojukat is.
Te se lehetsz kevésbé rosszindulatú egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!